foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 25 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: pump vms.
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 30, 2009 02:11 
Akvarist

Elan tartus. Kust tartus saada sellist asja nagu pump vms, et üheltpoolt tõmbaks vett sisse, ja teiseltpoolt lükkaks vee välja?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 30, 2009 02:43 
Moderator
Kasutaja avatar

Seda asja kutsutakse filtriks. On sisefiltreid (jääb akva sisse) ja välis- ehk kanisterfiltreid. Jäävad akva alla kappi, voolikud lähevad akvasse. On kallimad aga paljud eelistavad.
Õhupump pumpab enamasti vaid õhku mis akvas läbi õhukivi mullidena üles tuleb. Ilus vaadata...
Akvapoodide nimekiri on siin: /404.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 30, 2009 06:15 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kui sul on tavalist tsirkulatsioonipumpa vaja, siis need on tartus kõikides bettades kohapeal olemas. valikuvõimalus on üsna lai.

Üles
 Teema pealkiri: ma
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 30, 2009 10:28 
Akvarist

ma tahan sellist, mida ei panta akvaarjumi sisse

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 30, 2009 10:32 
Akvarist

No kui suur akvaarium sul on? Mine poodi ja osta oma akvaariumile sobiv. Betta kauplustes peaks neid olema küll? : O

Üles
 Teema pealkiri: Re: ma
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 30, 2009 10:32 
Guru
Kasutaja avatar

arts11 kirjutas:
ma tahan sellist, mida ei panta akvaarjumi sisse

seleta siis parem, mis otstarbeks sul seda vaja on. akvaariumis vee ringiajamiseks, filtreerimiseks või hoopis millekski muuks.

Üles
 Teema pealkiri: ringi
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 31, 2009 06:51 
Akvarist

Ringiajamiseks vms, et kahele poole panen torud, ja ühe toru ots viib filtrisse, mille ma ise teen, puhastab vee ära, laheb uuesti akvaariumisse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 31, 2009 08:57 
Guru
Kasutaja avatar

siis on ikkagi vaja tsirkulatsioonipumpa aga veest välja käivaks variandiks sobib sellisel juhul nn. purskkaevupump.

Üles
 Teema pealkiri: aga
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 31, 2009 09:00 
Akvarist

aga ma ei taha suurt pumpa. tahaks väikest. aga mitte väga väikest

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 31, 2009 09:51 
Akvarist

Tere. Olen siin nüüd uus ja vabandan, et teemat ära kasutan, aga mure järgmine. Ostsin nimelt filtri Aquael FanFilter Fan-3 plus, aga tundub, et ta ei soovi minuga koostööd teha. Kas oskab keegi äkki rääkida, et kuidas asi õigesti toimima saada. Õpetuses kirjas, et vajab minimaalselt 3cm vette asetamist... proovisin erinevaid sügavusi kuni 15cm umbes, aga ei saa aru. Minu loogika ütleb, et ta peaks vist alt vee sisse tõmbama ja siis ülevalt poolt välja puhuma (kas arvan õigesti?), aga ei midagi. :( Suriseb vaid vaikselt, aga isegi mitte sisemist svammi ei suuda ta nagu märjaks tõmmata. Kas tõesti see imepisike tiivik seal sees peaks sellega hakkama saama. Palun ärge riidlema hakake, vaid õpetage hellalt, see mu esimene kokkupuude filtritega elus... ;) Päris vee alla teda ju panna ei tohiks (mis mootor siis teeb?) Või mida ma valesti tegin?

Üles
 Teema pealkiri: Re: aga
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 31, 2009 10:27 
Guru
Kasutaja avatar

arts11 kirjutas:
aga ma ei taha suurt pumpa. tahaks väikest. aga mitte väga väikest

tead, niimoodi ei oska sind keegi aidata. mine poodi, lase endale asjad leti peale laduda ja vali. kohapeal saad küsida kõiksugu asju, mis pumba juures huvi pakuvad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 31, 2009 10:29 
Guru
Kasutaja avatar

dieSonne kirjutas:
Tere. Olen siin nüüd uus ja vabandan, et teemat ära kasutan, aga mure järgmine. Ostsin nimelt filtri Aquael FanFilter Fan-3 plus, aga tundub, et ta ei soovi minuga koostööd teha. Kas oskab keegi äkki rääkida, et kuidas asi õigesti toimima saada. Õpetuses kirjas, et vajab minimaalselt 3cm vette asetamist... proovisin erinevaid sügavusi kuni 15cm umbes, aga ei saa aru. Minu loogika ütleb, et ta peaks vist alt vee sisse tõmbama ja siis ülevalt poolt välja puhuma (kas arvan õigesti?), aga ei midagi. :( Suriseb vaid vaikselt, aga isegi mitte sisemist svammi ei suuda ta nagu märjaks tõmmata. Kas tõesti see imepisike tiivik seal sees peaks sellega hakkama saama. Palun ärge riidlema hakake, vaid õpetage hellalt, see mu esimene kokkupuude filtritega elus... ;) Päris vee alla teda ju panna ei tohiks (mis mootor siis teeb?) Või mida ma valesti tegin?

svammi võtad pesast välja ja pigistad vee all kokku, lased vett täis tõmmata, paned pessa tagasi, filter iminappadega seina külge, vaatad, et õhuvooliku ots jääks vee peale, pühid käed kuivaks ja torkad juhtme pistikusse. kui siis ka ei mõika, paki asi kokku ja mine poodi näitama. müüjad kindlasti oskavad sulle piltlikult seletada, milles probleem võib olla või kui toode ongi puudusega, saad garantiisse anda (eeldab tseki olemasolu).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 31, 2009 10:40 
Akvarist

Tänan. Kohe proovin nii. Aga ehk oskad ka soovitada kui sügavale vette oleks hea ta asetada ja kas peaks hakkama siis vesi sealt ülevalt välja tulema või mitte? Jah poodi tahtsin ta juba täna tagasi saata, et nad näitaksid kuidas see toimib, aga abikaasa unustas selle hommikul kaasa võtta... :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 31, 2009 10:41 
Guru
Kasutaja avatar

pane nii, et kuskil 3-4cm jääb vett üle pumba. pump peab olema kindlasti vertikaalselt, mitte kuhugipoole kaldu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 31, 2009 11:04 
Akvarist

Oh kurja, ei aita talle miski. Käsna tegin märjaks. Selle korpusetopsi (käsna ümber) panin ka pooleldi vett täis, aga ei midagi. Pole üldse sellist nägugi, et alt vett sisse tõmbaks, rääkimata veel ülalt välja tulemisest :(
Oeh, kolisin just eile oma suvel saadud punakõrvad õuest tuppa ära ja ei ole üldse vaimustuses sellest, et paari päeva pärast seda mitutsadat liitrit vett jälle käsitsi vahetama hakata. Masendav. Eks homme siis taas poodi tuleb ta saata. :cry:

Üles
 [ 25 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver