foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Juun 12, 2009 09:31 
Akvarist

Kas kellelgi on sisefilter firmalt RESUN ? Tundub liiga odav ,et toimida ja ,kas sellele on filtri materjali saada ?Üldse infi sooviks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 13, 2009 10:57 
Akvarist

Minul on 20l akvas Resuni filter ja töötab juba üle kuu väga vaikselt ja suht suure vooluga. Vastupidavuse kohta ei tea midagi kuid ise reklaamivad end kui Hiina kõige paremaid akvaariumi-tiigi-kraami tootjad. Kuna akva magamistoas siis tõesti filter võrreldes AQUA-EL FAN-iga väga vaikne. Filtrimaterjal oli kaasas shvamm ja aktiivsüsi ning varuosade kohta ei oska muud öelda, kui et shvammi saab ilmselt mingist teisest suuremast lõigata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 13, 2009 06:07 
Akvarist

Tore ,siis ei tasu seda filtrit karta ja võib ehk ostagi

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 14, 2009 10:40 
Akvarist

Njah, eks ma ise ka kahtlesin pärast ostmist et kas sai ikka õige asi aga kuna nii väiksele akvale mingit head alternatiivi Tartus polnud ja asi tõesti väga vaikne siis hetkel veel olen rahul.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 14, 2009 10:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Muli oli kah kunagi Resun sisefilter. Aga ikka võimsam (1000 l/h) ja ma kahetsen siiamaani et ma selle ostsin. See tegi küll ikka kohutavat lärmi nii et öösel ei saanud korralikult magadagi. Küll ma proovisin seda sättida igatpidi aga tavaliselt läks see hoopis valjemaks.
Aga sa ilmselt võtad mingisuguse väikese, siis see vast on ikka vaiksem.

Koduleht: www.freewebs.com/akvarist

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 14, 2009 12:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul on Resun 70L kastis. On seal olnud pea aasta ja olen väga rahul. Enne oli seal kastis AQUA-EL ja see lärmas nagu jube. Resun'i oma on küll mõnusalt vaikne ja toimib hästi. Sees on švamm ja süsi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 14, 2009 12:51 
Akvarist

no mõte ise akvat hakata kokku lappima ,nii 300 l kanti ,et siis uurin ,mis filtreid kasutada,esialgu siiski sisefiltri juurde olen jänud,hind paneb asja paikka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 14, 2009 01:39 
Akvarist

Mulinaator kirjutas:
no mõte ise akvat hakata kokku lappima ,nii 300 l kanti ,et siis uurin ,mis filtreid kasutada,esialgu siiski sisefiltri juurde olen jänud,hind paneb asja paikka.

Esmalt - kes Sul selles kastis elama hakkavad?
Ma julgeks soovitada mõelda siiski pigem välis- kui sisefiltri peale sellise suurusega kasti juures. Mul oli 200 l akvas kasutusel Aquael 3-plus (700l/h), mis nüüd teeb oma tööd 114 l akvas. Tootja poolt soovituslik akva suurus 150-250 l sellel sisefiltril. Kui aga sai vastu võetud otsus välisfiltri kasuks (JBL Cristal Profi e900), on vesi hoopis selgem ja puhtam. Sellist tulemust ei saanud sisefiltriga iial. Välisfiltris asuvad tööd tegema kõige muu hulgas ka bakterid, sisefilter siiski peamiselt mehaanilise sodi eemaldamiseks. Lisaks on endal ka vaeva hulga vähem. Sisefiltrit pead ikkagi umbes kord nädalas koos veevahetusega puhastama samal ajal, kui välisfilter paneb aga hoogsalt edasi. Puhastusvälb tohutult pikem ja lihtsam hoida ka vee parameetreid paigas.
Ka 112 l akvas vahetan lähiajal sisefiltri välisfiltri vastu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 14, 2009 02:27 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Nii suure kasti jaoks soovitaks ka kui vähegi võimalik välisfiltrit. Ja mitte Resuni välisfiltrit, sellist olen ise omanud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 14, 2009 02:45 
Akvarist

Mida sellist teeb välisfilter,mida sisefilter ei suuda? Argumendid poolt ja vastu?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 14, 2009 05:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Mulinaator kirjutas:
Mida sellist teeb välisfilter,mida sisefilter ei suuda? Argumendid poolt ja vastu?

Sisefilter raiskab akvas ruumi, riivab silma ning kahandab akvas oleva vee hulka. Välisfilter ei raiska akvas ruumi, on silma alt ära ning lisab akva veehulgale oma mahutavuse jagu vett juurde. Sisefiltri meedia on pisike, ummistub kiiresti mistõttu vajab tihti puhastamist. Väline kanisterfilter võimaldab kombineerida mitmesugust meediat ning ummistub alles pika kasutuse järel (jutt on kuudest).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 14, 2009 05:17 
Akvarist

Raiskab ruumi ,nõus. Riivab silma,küsitav,mul näiteks vallisneria mets filtri ees ,seega märkamatu. Puhastus ,no puhastan filtrit kuidas kunagi kas nädalas korra või kahenädala tagant ,kuna veevahetus niikuinii siis see 15min ei tapa. Muidugi ei vaidle ma vastu ,et mugavuse huvides ja ruumi kokkuhoiu mõttes võiks valida välisfiltri.Eks see pigem vist kõik sõltu rahakoti paksusest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 14, 2009 05:19 
Akvarist

Raiskab ruumi ,nõus. Riivab silma,küsitav,mul näiteks vallisneria mets filtri ees ,seega märkamatu. Puhastus ,no puhastan filtrit kuidas kunagi kas nädalas korra või kahenädala tagant ,kuna veevahetus niikuinii siis see 15min ei tapa. Muidugi ei vaidle ma vastu ,et mugavuse huvides ja ruumi kokkuhoiu mõttes võiks valida välisfiltri.Eks see pigem vist kõik sõltu rahakoti paksusest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 14, 2009 07:32 
Akvarist

Saan aru, et ootad-loodad siia vastust, et sisefilter tegelikult sama hea, kui välisfilter ja asi vaid maksumuses. Paraku nii see ei ole.
Põhilised plussid tõin oma eespool olevas vastuses, Rein täiustas.

Välisfiltri plussid:
* müravabam, kui sisefilter
* tehnika on väljaspool akvaariumi, mis annab akvas sees lisaruumi
* vee puhastusvõime on suurem ja efektiivsem
* puhastust teostades ei häiri Sa kalu
* sõltuvalt filtermeediast, asuvad tööd tegema head bakterid
* võimalus kasutada mitut erinevat filtermeediat, kuhu head bakterid saavad tööd tegema asuda
* puhastusvälb pikem. Piisab 2-4 korrast aastas. /viewtopic.php ... sc&start=0

Vaata ka selle foorumi alt AzA ja Cleni vastuseid plusside-miinuste kohta
/nipid/14441/index.html

Sisefiltris saad kasutada svamme, mis esiteks pole bakteritele eriti õdusaks koduks. Lisaks hävitad neidki väheseid, kes seal elavad, tiheda puhastamisega. Sisefilter toimib peamiselt vaid mehaanilise filtrina ja nii suure kasti juures, mida plaanid, jääb sisefilter küll igati lahjaks valikuks.

Sa pole veel maininud, et keda-mida plaanid seal kasvatama hakata?

Viimati muutis lyy, Pühapäev Juun 14, 2009 07:38, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 14, 2009 07:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

oleneb mida sa teha kavatsed hiljem selle kastiga. Kui pühendud sügavale taimekasvatusse, siis ehk saaks sisefiltriga hakkama. kui tood sinna hulga kalu, läheb asi jamaks.
Sisefiltri eelis on suur tootlikus, mis on hea suure taimemassiga kastis, seal pole fitrimeedia suurus oluline...taimed on ise suuremosa "veefiltrid"...sellisel juhul oleks filtri ülesanne ainult vee ringi ajamine.
Välisfiltri kõige paremaks omaduseks on minuarust see, et seda ei ole vaja näppida...2 korda aastas loputan kergelt suurema soga meedialt maha, ülejäänud aja kogub filter hääletult töödates tolmu.

eks siis otsusta ise mis sinule parim....see mis tegelikult parim on, tuleb välja aja jooksul :wink:

NB! uuri ka DIY lahendusi

Üles
 [ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver