Silver kirjutas:
Ma ei ole küll ise valgustugevuse ja spektri muutust mõõtnud, aga seni
olen kõiki torusid nii kaua kasutanud, kuni nad üks hetk lihtsalt enam ei sütti.
Taimekasvule pole see praktika vaatluste põhjal mõju avaldanud.
Loomulikult toimub valgusviljakuse vähenemine ajas suhteliselt aeglaselt ning vähenõudlikud taimed saavad hakkama ka väsinud torudega. Kuid see langus on tegelikult siiski päris arvestatav, seda teemat on saanud siin foorumis varemgi lahata. Üks illustreeriv pildike mis ka varem foorumist läbi käinud:
Värviedastuse muutused on omaette teema, selle kohta pole sobivat graafikut ette sattunud. Nii et kui on soov nõudlike taimedega mässata siis on mõtet torusid vahetada küll, kas seda on mõtet just igal aastal teha on iseasi. Ja muidugi on erinevatel torudel ka valgusviljakuse langus ajas erinev, lisaks on oluline vahe kas kasutatakse magnetilist või elektroonilist ballasti. Reeglina on T8 torude valgusviljakuse langus tublisti kiirem kui T5-l, kuid nagu mulle siin korra vihjati leidub ka T8 torusid mis on samas klassis T5 torudega. Akvas tuleb torudel keskeltläbi aasta kohta 12x365=4380 töötundi nii et loomulikult torud töötavad õige mitu aastat enne kui päris ära kustuvad.
Silver kirjutas:
Arvan, et palju hullem on see järsk üle minek, kui üks toru teisega asendatakse.
Hull on üleminek just vana toru uuega asendamisel, sestap enamasti soovitatakse torusid vahetada ükshaaval.