foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Mai 08, 2009 11:41 
Akvarist

Sai hiljuti akvaarium tehtud 170 L. Kaan sai ka peale ise meistertatud veekindlasti vineerist. Kas oleks vaja mõelda ka ventilatsiooni peale. Kui oleks kuidas võiks asja lahendada, kas panna 1 ventilaator, mis sisse puhub ja teine mis välja? või piisaks ,kui teen lisa augud kaane sisse , et õhk paremini ligi pääseks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 08, 2009 02:53 
Moderator
Kasutaja avatar

Minul on just niimoodi paigutatud ventilaatorid. Lisaks tasuks kaas puidukaitsevahendiga katta (Pinotex vms).

PS. Kaan on loom kes imeb.... :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 08, 2009 05:03 
Moderator

Pildid: 10
Minul on kaanes avad, mille vent. restid peal ja ka kaanealune kuiv ilma sundventilatsioonita.
Neid äravõetavaid ventreste kasutan ka toitmisluukidena ja pisemaks nipet-näpet solberdamiseks - mugav, ei pea kogu kaant ülesse tõstma.

Kui see kaas on tehtud ikka veekindlast vineerist, mitte niiskuskindlast, siis ei anna see Pinotex midagi juurde

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 08, 2009 05:32 
Akvarist

Veekindel vineer on niiskuskindel pealt ja alt lõigatud küljed imavad niiskust küll!! Sellepärast need vineerkaaned kõveraks tõmbavad :cry:

240l, JBL e900+JBLcp500. Hemichromis lifalili, Aeguidens rivulatus, Julidochromis marlieri, Julidochromis brundi,Thorichthys meekid, Pelvicachromis pulcher, Ancistrus.Sae. Magedat ja soolast vett kokku 3000l.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 08, 2009 07:11 
Akvarist

tänud nõuannete eest. Vineer sain jah veekindel. Panin kaks ventilaatorit vanadelt ATX korpustelt sisse ja välja õhku ventileerima. Ehk hoiab see lahendus niiskuse eemal :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 08, 2009 10:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Ilmselt tahad millalgi ventide pöördeid vähendada et lärmi vähem oleks. Väiksemaid 4*4cm venta saab samuti pruukida.
Teine probleem on kiiresti aurustuva veega. Vähemasti minul on peale laupäevast puhastust juba neljapäeval ca 1,5cm lännu. Aga muu on OK.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 09, 2009 11:53 
Akvarist

njah tõsi. ma panin ventilaatorid 5V pealt tööle. tavaliselt nad vist 12 pealt töötavad. See aeglustas pöörlemist märgatavalt. Undamist suurt ei ole. Vee aurustumise kohta teave veel puudub. Vaatasin ringi pisult ja tegin järelduse ,et ega 40x40 ventilaator suurt kõvemini ei unda kui 70X70. Pigem teeb väike ventilaator rohkem lärmi

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 09, 2009 09:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kivi jutul iva sees, veekindel ja niiskuskindel vineer peaks minu arust olema kaks eri asja. Veekindel vineer on veekindel ka lõigatud servast, niiskuskindel seda (vist) ei ole. "vist" sellepärast, et selle niiskuskindla poole pealt ma ennast nii väga harinud pole, aga veekindla vineeri asjaga olen kursis. Aga noh eks neid vineere ja asju ole palju erinevaid variante...

Jutt lihtsalt info korras, et eri asju mitte liialt sassi ei aetaks :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 09, 2009 10:02 
Akvarist

Millest huvitav küll vineer kõveraks tõmbab küsiks siis kas vabast tahtest :roll: ei niiskusest!!!! :wink: Mina pole veel veekindlat puitu kohand! :P :P

240l, JBL e900+JBLcp500. Hemichromis lifalili, Aeguidens rivulatus, Julidochromis marlieri, Julidochromis brundi,Thorichthys meekid, Pelvicachromis pulcher, Ancistrus.Sae. Magedat ja soolast vett kokku 3000l.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 09, 2009 10:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

ilmselt pole sa siis osade tänapäevaste materjalidega tutvunud...mina räägin veekindlast vineerist, sina ilmselt kas tavalisest või mingilmääral niiskuskindlast vineerist.
nagu nimingi ütleb on too vineeritüüp täielikult veekindel, kindlasti pole ta lihtlabane puit otse saekaatrist, vaid väga korralikult kemikaalidega immutatud puit, sellest ka veekindlus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 09, 2009 10:38 
Moderator

Pildid: 10
Niiskuskindel vineer näeb välja sarnane "tavalisega", aga spoonide liimimisel on kasutatud niiskukindlat liimi.
Veekindel vineer on tunduvalt kallim ja üldjuhul musta värvi ja spoonikihid on ka millegagi läbi immutatud.

Ja vineer võib ka liigsest kuumusest/kuivusest kõveraks tõmbuda :wink:
Poes/tehases on vineeris ikka mingi niiskus sees.

Mul on akvas pinda 1300*400 ja nädalaga aurustub ~5 liitrit vett, aga ma ei ole kaane all niiskust kohanud.
Seega, kui huvi on, siis võib sundventilatsiooni ehitada ja siis mässata müra vähendamisega, aga saab ka lihtsamalt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 10, 2009 08:19 
Akvarist

Veekindel liim on B-3 Ja musta värvi kutsutakse filmiks. Puit on puit immuta või laki täielikku veekindlust ikka ei SAAVUTA. Ei viitsi vaielda olen lihtsalt sellega vähe kursis, töö selline

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 10, 2009 09:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

No olgu, ei oska päris teaduslikult vaielda ja puidu veekindlust protsentuaalselt öelda, aga see veekindel vineer on niipalju veekindel küll, et välitingimustes kõveraks ta ei tõmba (oma tööga olen kah mingilmääral selle materjaliga seotud...veoautode ja kaubikute kongide põhjad ja seinad teeme vahel sellest materjalist). Kui nüüd asu olla, siis ei huvita mind, mis materjalid ja liimid seal vineeri valmistamisel kasutuses on...põhiline, on see et niipalju veekindel on ta küll et lõigatud serv pundumaja kõveraks kiskuma ei hakka...ning kõige põhilisem, akva kaane jaoks kõlbab see materjal suurepäraselt :wink: (just selle "veekindluse" suhtes)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 10, 2009 10:26 
Akvarist

Kui nüüd asu olla, siis ei huvita mind, mis materjalid ja liimid seal vineeri valmistamisel kasutuses on...põhiline, on see et niipalju veekindel on ta küll et lõigatud serv pundumaja kõveraks kiskuma ei hakka...ning kõige põhilisem, akva kaane jaoks kõlbab see materjal suurepäraselt. Olen lihtsalt kuulnud nii mõnegi kaasakvaristi poolt sedasama(kõveraks tõmbund kaas) Sellepärast seda vineeri ideaalseks ei pea asja ajab ÄRA. Mul enda kahel akval ka vineerist kaan kuid seda materjali ideaalseks ei julgeks nimetada. See on minu isiklik arvamus. :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 10, 2009 10:55 
Moderator
Kasutaja avatar

Ükspuha kui kindel vineer peaks ka olema, minu töötleks lõikepinnad igal juhul millegi vee sissetungi takistavaga. Olgu see siis lakk või pinotex või veel midagi.
Lõikepind hakkab igal juhul vett sisse imema.

Üles
 [ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver