foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Luminofoortulede vahetus
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 14, 2009 01:06 
Akvarist

Htekel 240 l akva kohta on 2 x 30 W, seda saan aru on ilmselgelt vähe- kas antud juhul on kõige lihtsam variant osta 2 uut luminofoortuld a 58 W ja lihtsalt asendada uued lambid vanade asemel ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 14, 2009 01:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kahjuks selline asi ei ole kohe mitte võimalik, kuna 58w torud on 1500mm pikkused aga praegu olemasolevad 30w torud 900 ja peale mm pikkused.
Pigem tuleks lisada veel vähemalt 2x30w süsteem juurde.

Kõik valgustusest

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 14, 2009 01:58 
Akvarist

Lisaks eelnimetatule teeb su vaene 2x30w ballast paugu sellepeale kui sa sinna 2x58w taha ühendad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 14, 2009 02:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

et teemaalgatajat mitte liiast ära ehmatada siis täiustaks eelmise postitaja juttu ja ütleks, et mingit konkreetset pauku siiski ei toimu...isegi mitte suitsu ei hakka kusagilt tulema. Tulemuseks võib olla lihtsalt mittesüttiv luminofoortoru. Just nimelt võib olla, oleneb mis ballast on..magnetiliste poole pealt ma ei oska sõna sekka öelda aga elektroonilistega on küll selline lugu, et katsetamise värk...kui töötab siis töötab ja kui ei, siis ei. Mul olid näiteks 2X30w el. ballastid 2X15w torudega. Kõlbas kasutada küll. Isegi sarnast varianti (2X30w el. ballast+54w torud) on vist katsetatud, ja kui mälu ei peta siis töötas (mainiks veel, et ballastid on erinevad ja iga selline kombinatsioon ei pruugi töötata)

Aga jah eelnev jutt las jääb, kui tahad rohkem valgust, siis võimsama toru asendamine vist hästi ei sobi..nagu renxx ütles, on too pikem. niiet jääb üle võimalus siis sama võimsaid torusid juurde panna. Edu ehitamisel :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 14, 2009 09:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

-Karl- kirjutas:
ütleks, et mingit konkreetset pauku siiski ei toimu

Mina ka samal arvamusel, et ballastiga vähegi korralikku mütakat ei õnnestu saada. Väsinud juba sellest proovimisest. Mõnikord natuke susiseb, vahel ei sedagi. Kasutage torule vastavat ballasti, kui võimalik, siis elektroonilist.

Õige ballastiga on ka kindel, et toru heledus vastab ettenähtule. Erinevate suvaliste toru-ballast kombinatsioonidega võib olla nii, et asi küll töötab aga tegelik võimsus on väiksem kui peaks. Silma järgi seda eriti ei määra ja ongi tulemus kehvem (taimede jaoks) kui vöiks olla.

2X30w el. ballast+54w torud ei ole mõtet proovida, need on täiesti erinevad asjad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 14, 2009 10:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

kahjuks ka erinevate torude ja süüteseadmete kokku sobitamisel võib küll asi visuaalselt nagu toimida, kuid süüteseadmete eluiga võib oluliselt kehvemaks muutuda. ega neid süüteseadmeid päris nalja pärast vastavate torude võimsustele välja mõeldud pole.

Kõik valgustusest

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 14, 2009 11:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

õige jutt, õige jutt...infoks veel niipalju, et minu jutt tüüris rohkem selle pauguasja poole...et midagi sellist loota pole, katsetatud värk. Vastupidi, paugu asemel võib asi esmapilgul ka edukat töödata :D
Aga eks ta õige ole, et iga asi ikka omale kohale :wink:

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver