foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 02, 2009 01:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

chris kirjutas:
Tamvelius
Mul oli algselt sama, u401, olin rahul, seni kuni kalakseses kahel korral neid ühekordseid balloone saada polnud. Ehk selle ühekordsega soovitus, varu tagavara balloon ka. Kui otsa hakkab saama, siis sa ei pruugi asendus ballooni kohe saada.
Ise tellisin endale saksast 2kg täidetava ballooni nende ühekordsete asemel. Reduktor jms seni kasutusel. 2kg balloni hind koos transaga sama mis 5 ühekordset.

Kuna komplektid osutusi väga populaarseteks, siis said ühekordsed balloonid oodatust kiiremini otsa, nüüd olemas jälle varuga.
Juhiks veel tähelepanu sellele, et ostes lisavidina ( adapt u-m 180 kr), saab sama komplektiga kasutada ka täidetavat ballooni.

Ühelt süsteemilt teisele ülemineku praktiline väärtus seisneb ka selles, et kui suur täidetav balloon peaks ühe päeval tühjaks saama, on võimalik ühekordne varuballoon kiiresti tühja ballooniga asendada. Ning siis on aega mitmest päevast kuni nädalateni (sõltuvalt akvaariumist) ballooni täitmisega tegeleda.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 02, 2009 02:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Soovitan väga JBL PROFLORA m 603 komplekti. Komplektis on kaasas absoluutselt kõik vajalik.
Balloon, Co2 voolikud, passiiv reaktor, mullilugeja, Ph elektrood, temperatuuri elektrood ja Ph kontroller.
On kaks võimalust - kas määrata kontrolleril soovitud Ph tase või siis sisestada akva Kh tase ja kontroller arvutab ise sobivaima Ph taseme. Ei mingit muret, et Ph kõiguks ja mingil hetkel oleks CO2 vees liiga palju või liiga vähe. Kontroller mõõdab Ph 2 kohta peale koma täpsusega ja võtab arvesse ka temperatuuri. Öösel, kui taimed CO2 ei tarbi ja vee Ph hakkab lisatava CO2 mõjul langema, siis vastavalt seadistusele sulgeb kontroller magnetklapi ja vette Co2 ei lasta. Nii pea kui Ph tõuseb avab kontroller magnetklapi ja hakkab vette laskma CO2, mis toob Ph jälle allapoole. On võimalik soovikorral seadistada kontroller hoidma koguaeg täpselt sama Ph taset või siis magnetklapi säästmiseks seadistada soovitud vahemik, näiteks 6,8-6,9 ja kontroller hoiab Ph pidevalt selles vahemikus.

Ei mingit mõõtmist, aegreleede panemist, muretsemist, et kalad saavad gaasitatud või on taimedel CO2 jälle liiga vähe ja ei mingeid kõikumisi. Balloonid on 500g ja 2kg täidetavad, kuid süsteemile saab vajadusel ühendada ka ühekordseid 500g balloone. Endal on 2kg balloon ja vastu peab see ca 2,5-3 kuud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 02, 2009 10:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Igal asjal oma hind ja kas see kasu seda hinda ikka teinekord õigustab ? Kõik mis alati komplektis on ei pruugi ka vajalikuks osutada. Aga eks see sõltub olukorrast.
Igasugu kontrollerid teevad hinnasildi juba üsna väga suureks.
Ma arvan et selline kontrolleriga süsteem õigustab end jube hästi ära ja võib osutuda vältimatuks kui KH on väga madal ja puhverdamine suht olematu.
Mul on näiteks KH 7 ma ei ole kaks kuud reduktori kraani puutunud, CO2 tuleb pidevalt ja ühtlaselt. Pole mingit vajadust olnud. PH liigub 7 +/- 0,1. ei ole ka olulisi kõikumisi hommiku ja õhtu vahel. permanent test istub ka vahelduva eduga sees.
Kui ma näeks et PH liiguks sääraselt et ma leiaks vajadust reduktori kraani kinni või lahti keerata, siis õigustaks kontroller end ära, aga kaks kuud pole keeranud, siis milleks kontroller, kui midagi reguleerida pole vaja.
Alati saab kontrolleri juurde hankida, kui selleks karjuv vajadus tekib !!!

Üles
 [ 18 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver