foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 27 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kumba kasutad?
Kompressor 73%  73%  [ 8 ]
Aeraator 27%  27%  [ 3 ]
Hääli kokku : 11
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kompressor vs aeraator
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 28, 2009 09:55 
On ülisuur huvi selle vastu, et miks tänapäeval ostetakse ikkagi niiöelda vanakooli tehnikat, ehk kompressoreid või siis teisitiöeldult mullitajaid. Kas on lihtsalt tegu sellega, et kalapoes käiakse nagu 80% meist teeb seda toidupoes (30 kraadi ette vaadates ning vaid tüüpilisi oste sooritades) või on asjal ka mingi põhjendatav vajalik külg?

Minu enda kogemus näitab, et aeraator, mis 1) käib akvaariumi sisse, 2) ei surise-plärise nagu vana VAZ 21 ja on vaid mõnikümmend krooni kallim kui kompressor on igal moel etem kompressoritest. Oodatud erinevad arvamused.

Matten

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 28, 2009 10:02 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mida sa selle aeraatori all täpsemalt mõtled? Ja sul on küsitluses üks oluline vastusevariant puudu. Mina ei kasuta näiteks kumbagi :), vähemalt pidevalt mitte. See mullitaja ei pruugi sugugi nii populaarne olla nagu sa eeldad :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 28, 2009 10:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Anna mõni hea link aeraatorile. Pole seni juhtunud kuulmagi. Muidu kasutan tavalist vanakooli tehnoloogial baseeruvat vibro-õhupumpa (kompressor siis kuigi see termin tundub natuke kummaline) akvas õhumullide kardina tekitamiseks. Lihtsalt ilu pärast. Eks ta aitab kaasa vee hapnikuga rikastamisel aga see polnud eesmärk.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 28, 2009 10:16 
p6lts, välistasin sellega variandi "muu" kuna huvitab just nende vastus, kes kasutavad(ära pane pahaks. :wink: ) muidu oleks vastajate arv jagunenud hiljem 7*kompressor, 2*aeraator ning 55*muu.

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 28, 2009 10:25 
Moderator
Kasutaja avatar

Nagu ma aru saan, on erinevus ainult pumba asukohas. Hydor tegi "revolutsiooni" pannes pumba akva põhja ning viies vooliku pinnale: http://www.seapets.co.uk/products/aquar ... -pump.html

Üles
 Teema pealkiri: Re: Kompressor vs aeraator
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 28, 2009 10:50 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Matten kirjutas:
On ülisuur huvi selle vastu, et miks tänapäeval ostetakse ikkagi niiöelda vanakooli tehnikat, ehk kompressoreid või siis teisitiöeldult mullitajaid. Kas on lihtsalt tegu sellega, et kalapoes käiakse nagu 80% meist teeb seda toidupoes (30 kraadi ette vaadates ning vaid tüüpilisi oste sooritades) või on asjal ka mingi põhjendatav vajalik külg?

Ehkki ma ei kasuta ka kummagi (traditsiooniline õhupump vedeleb kuskil kola hulgas), ei oska küll näha mingit eelist selles et ühe vooliku asemel ronib akvasse voolik koos juhtmega mille otsas tilpneb mingi aparaat ning lisandub risk et juhtme/aparaadi vigastamisel saab akvast korraliku laksu. Kui tingimata tahaks uut õhupumpa siis ilmselt prooviks mõnd sellist mis oleks küll vaikne aga kindlasti väljaspool akvat, ntx see on lootustandev: http://www.drsfostersmith.com/product/p ... atid=12738

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 28, 2009 10:54 
Täpselt nõnda, Felch!
Igastahes on müratase ruumis 3x väiksem, mullide tekkimisega kaasnev müra siinkohal aga konstantne suurus.

Matten

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 28, 2009 11:15 
Rein kirjutas:
Ehkki ma ei kasuta ka kummagi (traditsiooniline õhupump vedeleb kuskil kola hulgas), ei oska küll näha mingit eelist selles et ühe vooliku asemel ronib akvasse voolik koos juhtmega mille otsas tilpneb mingi aparaat ning lisandub risk et juhtme/aparaadi vigastamisel saab akvast korraliku laksu. Kui tingimata tahaks uut õhupumpa siis ilmselt prooviks mõnd sellist mis oleks küll vaikne aga kindlasti väljaspool akvat, ntx see on lootustandev: http://www.drsfostersmith.com/product/p ... atid=12738

mind huvitab antud küsimus puht sellest aspektist lähtuvalt, kus räägime, et müüa tuleks "lähtudes kliendi vajadustest". samas olen enda isendiga ühtlasi rahul. nagu öeldakse siis inimpsühholoogia on jääv - laps pakub Sulle kommi, sest temajaoks on kommi väärtus kõrge. kui aga soovitan kellegile midagi, siis tahan veenduda, et ma talle kräppi ei soovita.

mis puutub aga aeraatorisse, siis akvasse ei roni reaalselt ühtegi voolikut peale toitejuhtme(õhuvoolik seisab akva ülaosas asetseva klaasriba peal)). aparaat ise seisab aga iminappadel akva põhjas ja jääb täielikult põhjakruusa alla. põhjakruusast väljuv O2, kas pole kena?

voolujuhe võiks aga olemata olla, peaks juba turule jõudma wireless elekter-moodulid. minuteada kasutusel alles teaduses ja seda arenduslikus perspektiivis. massitarbekaubana välja lastud pole.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 28, 2009 11:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Matten kirjutas:
mind huvitab antud küsimus puht sellest aspektist lähtuvalt, kus räägime, et müüa tuleks "lähtudes kliendi vajadustest".
No sel juhul ei tohiks küll reeglina kumbagi pakkuda, üldjuhul akvas piisab filtriga veepinna liigutamisest - igast õhupumbast vaiksem (mullitamine tekitab nii ehk naa müra) ja tulemus sama hea.
Matten kirjutas:
mis puutub aga aeraatorisse, siis akvasse ei roni reaalselt ühtegi voolikut peale toitejuhtme(õhuvoolik seisab akva ülaosas asetseva klaasriba peal)).

Tegelikult imselt siiski lähevad mingis vormis nii õhuvoolik kui elektrijuhe akvasse - no õhuvooliku ülemine ots võib jah kastist mitte välja ulatuda, kuid akvas ronivad mõlemad pinnalt põhja. Minu viidatud väline õhupump peaks olema samamoodi vaikne, nii et ma tõesti ei näe Hydori riistal mingit paremust. OK, igasugu kellade ja vilede armastajad kindlasti rõõmustavad selle üle et neid Hydori pumpasid müüakse ka selliste mudelitena millel on lisaks värviline lamp külge riputatud. Kliendist hooliv müüja pakuks talle aga üldse korralikku filtrit, mitte ei määriks kaela õhupumpa.

Viimati muutis Rein, Laupäev Mär 28, 2009 11:40, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 28, 2009 11:38 
ei-ei, Rein Sa ei tabanud mu lause sisu. toitejuhe on ainuke, mis väljub akvaariumist, õhuvoolik koos reguleerijaga saab aga jätta väljaspool vett asetsevale klaaskasti tugevdusribale. :)

teleporteerimisteenuse ideestik tuleb vaka alla panna, Felch ehk programmeerib midagi :P

Matten

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 28, 2009 11:42 
Moderator
Kasutaja avatar

Matten kirjutas:
ei-ei, Rein Sa ei tabanud mu lause sisu. toitejuhe on ainuke, mis väljub akvaariumist, õhuvoolik koos reguleerijaga saab aga jätta väljaspool vett asetsevale klaaskasti tugevdusribale. :)

No küllap sain vägagi hästi aru, selguse huvides sai siis kerge iroonia maha lõigatud...
Veel. See et õhuvõtuots kaane all on tegelikult halb, tekib õhu keerutamine suletud ringis. Väljastpoolt akvat õhu võtmisel tavapärase õhupumbaga on võrreldes filtri poolt veepinna liigutamisega ning ka Hudori riistaga see eelis et akvasse satub väljaspoolt juurde värsket õhku.

Viimati muutis Rein, Pühapäev Mär 29, 2009 10:06, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 28, 2009 11:53 
Akvarist

Kas tõesti on vee all vaja vett tuuseldada selleks et õhku alla tirida. Minuarust mõttetu asi, kui keegi leiab selles midagi head võin talle samasuguse pöörisetekitaja kinkida! :lol: :lol: Lihtsam kasutada kompressorit. :roll:

240l, JBL e900+JBLcp500. Hemichromis lifalili, Aeguidens rivulatus, Julidochromis marlieri, Julidochromis brundi,Thorichthys meekid, Pelvicachromis pulcher, Ancistrus.Sae. Magedat ja soolast vett kokku 3000l.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 29, 2009 12:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

heixer, kunagi oli mingitel teadlastel väga pop vett desintegraatorist läbi lasta.
Vesi pidavat kohe palju paremad omadused saama.
Desintegraator pidavat siis vee molekulide ja nende gruppide vahelisi sidemeid lõhkuma.
Ma arvan, et kui filtrile desintegraator külge integreerida, siis äkki kasvaks taimed näiteks ka ilma valguseta :twisted:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 29, 2009 12:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
heixer kirjutas:
Kas tõesti on vee all vaja vett tuuseldada selleks et õhku alla tirida. Minuarust mõttetu asi, kui keegi leiab selles midagi head võin talle samasuguse pöörisetekitaja kinkida! :lol: :lol: Lihtsam kasutada kompressorit. :roll:

Sama siin,kasutan ka komressorit mugav ja lihtne.Kasutasin ka kunagi aeratori,väga ebamugav puhastada .Alati pidi akva põhjast lahti tirima kui akvaariiumi puhastasin.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 29, 2009 09:11 
Administraator
Kasutaja avatar

Ma ei saa ikka päris pihta kompressori ja aeraatori tähendusele akvaariumi mõistes. Kuna vee hapnikuga sel viisil rikastamine on ilmselt aereerimine, miks siis ei ole igal juhul tegu aeraatoriga, mis vahet seal on kas ta on vee all või peal. Kui nüüd mõtiskleda laiemalt, siis kompressor, peaks midagi kompresseerima. Ilmselt siis õhku kokku suruma mingisse paaki. Kui aga paaki, ehk kogumisanumat ei ole, siis ei saa ju asi olla kompressor, kuna midagi ei kompresseerita(ei suruta kokku), tekib ju lihtsalt vaba õhuringlus.

Kas neil inimestel, kes väidavad end kasutavat kompressorit on siis mingi paagiga õhupump kapis :?

Üles
 [ 27 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver