foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 22 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 06, 2009 05:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
JK kirjutas:
Kui suur se mullide kogus siis sekundis või minutis peab olema , et saada teada mullide arv , mis kaladele liiga ei tee .Oleneb se ju kasti suurusest ja reaktori sügavusest . Oleks vaja veel teada mis valemi järgi on võimalik , et mull täielikult vees ära lahustub enne kui ta pinnale tõuseb.

*) Mullide kokku lugemine ei anna mitte kui midagi ja mullide arvu järgi ei anna midagi otsustada. Vajalik kogus sültub akva suurusest, taimestikst ja paljudest muudest tingimustest. sh ja vee näitudes.
Mõõdad PH ja KH ja saad sellest tabelist järgi vaadata CO2 koguse mis sul vees on. täpsus on nagu marx kirjutas, kuid 98% kasutab seda meetodit.
*) Mulli lased mõnda raktroisse, diffuuserisse vms säärasesse. isegi õhukivi on parem kui mitte midagi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 06, 2009 07:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Miks Sa ültse neid mulle niiväga loed? Nagu ma aru saan on sul ju kontroller komplektis olemas. Pane umbes mingi kogus mulle/minutis minema ja siis jälgi kontrollerit,et mis moodi ta toimetab. Kui magnetklapp ei sulgu ja pH ei lange siis imselt vähe mulle.Kui klapp liiga tihti klõpsib,siis mulle ilmselt palju võittu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 06, 2009 11:44 
Akvarist

Paigaldasin akvasse Nutrafin süsteemi ja pole seal ei kontrollerit ega klappi ainus piiramisvõimalus on kraan mis voolikul vahel .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 06, 2009 11:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

JK kirjutas:
Paigaldasin akvasse Nutrafin süsteemi ja pole seal ei kontrollerit ega klappi ainus piiramisvõimalus on kraan mis voolikul vahel .

Kuna siin on mitme inimese teemad kooku poogitud siis arvan UARU vastas AT postitustele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 07, 2009 12:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Teemad lähevad pisut puntrasse jah.

JK kirjutas:

Mul ei ole ka mingeid kontrollereid ega klappe ega pea neid ka väga olulisteks oma akva juures.

Et siis ikka CO2 ballooniga ? või on see see bioloogiline systeem.
No kui kraan vahel siis on üks oluline komponent juba olemas. Jälgi PH muutumist, aegajalt kontrolli ka KH üle. Hakka vähesest pihta ja kui puudu jääb siis keera kraan rohkem lahti. Mõõda uuesti päeva pärast PH ja vaata et liiga paljuks ei saa...
Palju on abi ka CO2 permanent testist, mis pidevalt akvas on ja värviga märku annab, mis su CO2 on?
Alati kui juurde keerad siis natuke korraga, et PH liiga järsult ei muutuks ja sa üle ei pingutaks. Selle natukese juurde keeramise vahele võiks ikka üsna mitu päeva jääda.
Kui mitu mulli sul tuleb mulliredelisse on ainult sinu enda jaoks mingi näitaja ja saad sellest endale teha mingi indikatsiooni. Kui näiteks tuleb 20 mulli minutis ja sa arvad et see on vähe siis see natuke juurde võiks olla näiteks +5 mulli. ja nii edasi, kuni saad õige CO2 kätte.
Näiteks mul tuleb 90 mulli minutis, pihta hakkasin 30 mulliga, kuna aga üsna kindlalt on meie akvad erinevad, ja samuti ka system ja mulli suurus siis ei ole see numer mingi näitaja.

Kui tahad teemat jätkata, siis pane kirja oma näidud, praegune PH, KH, NO3 ja akva suurus, palju valgust ja palju taimi on ?
Muidugi on siin ka kole palju kirjtuatud CO2 lisamisest, ehk aitab ka kui võtad aega foorumi lugemiseks. Tee teooria selgeks enne, kui loomkatseid tegema hakkad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 07, 2009 02:44 
Akvarist

Tänud , nüüd on enamvähem teada kuidas süsteem toimib ja mida peab jälgima . Minul on bioloogiline süsteem . On küll jah foorumis CO2 süsteemide kohta palju kirjutatud , aga kui teemad korralikult läbi lugeda siis vaatleb iga akva pidaja antud teemat oma mättaotsast ja kiidab oma olemasolevat süsteemi süsteemi , mitte , et tuua esile häid ja halbu külgi .
Veelkord tänud Chris ,sinu vastusest lugesin kõige rohkem enda jaoks välja .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 07, 2009 02:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

JK kirjutas:
Tänud , nüüd on enamvähem teada kuidas süsteem toimib ja mida peab jälgima . Minul on bioloogiline süsteem . On küll jah foorumis CO2 süsteemide kohta palju kirjutatud , aga kui teemad korralikult läbi lugeda siis vaatleb iga akva pidaja antud teemat oma mättaotsast ja kiidab oma olemasolevat süsteemi süsteemi , mitte , et tuua esile häid ja halbu külgi .
Veelkord tänud Chris ,sinu vastusest lugesin kõige rohkem enda jaoks välja .

Pole tänu väärt, edukat katsetamist !

PS! Otsi siit ka DIY CO2 Pärmi meetodil või midagi säärast, teemasid jägub. Siiski oleneb su akva suurusest, bioloogiline süsteem tundub paras olevat väiksemate nii umbes 60L akvadele. Ise alustasin ka sellega aga ei saanud rahuldavat CO2 kogust kätte. (see väide on jälle vaid minu mätta otsast vaadatuna ja oma enda akvaga võrreldes ;))

Üles
 [ 22 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver