Äkki kellegil läheb infot tarvis.
Soetasin ebay.co.uk kaudu nn. 200 kroonise (ma sain 150-ga, postitasin UK-sse ja toodi sealt kotiga kohale) patarei toitel kruusa puhastaja.
Tootjaks mingi mittemidagi ütlev
Superfish.Tegemist siis pumbaga, mis puhastab põhja, aga üks pilt pidavat parem olema kui tuhat sõna:
Pildilt on puudu 50cm voolik, millele ma ei osanud esialgu otstarvet leida, aga saab ta ühendada kogumiskoti asemele ja niimoodi näiteks üle akvaariumi ääre pange vett koguda.
Nood 2 erineva pikkusega toru on apastraadi pikendused, emba kumba saab samal ajal kasutada.
Kokku pandult:
On temast siis kasu ka?
Otsustage ise:
Vee läbivool on paberite järgi 520 L/h, mis võib näpuga katsudes täiesti reaalne olla, kuigi 30cm kõrgusele pumpas ta tubli 250 L/h. Sifoonides kotti seda kõrgust arvesse võtta ei tule, püüan tulevikus teha reaalkõrguse katsed.
Sellegipoolest nali naljaks, aga põhjast võttis soga kotti, isegi kivid lennutas sinna, kui aparaadi pisut kauemaks kruusa sisse jätsin.
Kott võiks olla tihedam, peenikese puru laseb siiski läbi.
Kummalist kõrisevat häält teeb, ilmselt käib mingi pöörlev jubin kuhugi aegajalt vastu.
-------------------
Minu arvamus:
Kui ta nüüd natukenegi vastu peab, siis on ta 200 krooni kulutamist väärt.
Igatahes on ta mugavam kui igivana sifooni vesi anumasse, oota kuni settib, sifooni akvaariumisse tagasi "meetod".