foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 02, 2009 12:35 
Akvarist

Tere,
Lasin see nädalavahetus oma uue 25 liitrise taimeakvaariumi jaoks elektrijuhtme vedada, et sinna valgustus, filter ja edaspidi soojenduspulk ühendada. Pistikupesa tehti akvaariumi kohale, nii umbes 10 cm kõrgemal akvaariumi veepiirist. Filtriga kaasasolevas õpetuses on joonis, et pistikupesa peab olema akvaariumist madalamal.

Nüüd siis küsimus, et kui tähtis see pistikupesa paigutus akvaariumi suhtes on? Ma saan aru, et see madalamale asetamine takistab kondensveel pistikupessa jõudmist. Kui see oht on tõesti reaalne, et mingi elektrijama tekib, eks siis järgmisel nädalavahetusel on jälle vaja juhtmeid vedada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 02, 2009 12:40 
Akvarist

Pildid: 3
oleneb kas sul on akvaariumil kaas?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 02, 2009 12:51 
Akvarist

ei ole kaant. Valgustus on AZOO galaxy ligt ja filter on AZOO dual submersible filter 180.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 02, 2009 01:00 
Akvarist

Noh eks ta viisakas ole akva kohale elektrit mitte paigaldada, aga samas mul on näiteks akvaariumis sees kaane all 7-8 cm kõrgusel veest elektroonilised ballastid ja pole häda midagi.

Ega see niiskus niisama naljalt kondenseeru nii, et suisa lühis tuleks, ilmselt on see isegi võimatu, vaat et akva all oleks asi ohtlikum ... lekke korral vesi ikka alla mitte üles lendab.

Iseasi on see, kui seal pesadest miskit akvasse sulpsatab või ta seina pealt lahti tuleb.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 02, 2009 09:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Esiteks on tore et midagi juhtunud pole ja et ei juhtuks ka. Kas majas ja konkreetsele akvale jooksvas elektris on rikkevool kuskil vahel?
Ballastid on kaane all ja niiskuse käes. Kõik on kena aga ka 220v jookseb otse sinna niiskusrohkesse keskkonda. Mida rohkem seal paljaste kätega ja vee kokkupuutel mässata, seda suurem tõenäosus kurbadeks tagajärgedeks. Kahjuks on elekter tõesti selline mida silmaga ei näe ja siis ei oska karta.
Isiklikult ei ole mitte kellegile lubanud sedasi toimida aga eks iga üks teab ise kuidas oma elu hoiab. Ei ole eriti raske ballaste kaane väljapoole paigaldada ja vajaduse kui muud üle ei jää, siis lihtsalt vee eest võimalikult kaitsta.

Kõik valgustusest

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 02, 2009 10:33 
Akvarist

aga renxx kuidas selle pistikupesa asukohaga on? ma ei taha eriti elektrijamasid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 02, 2009 10:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Simone kirjutas:
aga renxx kuidas selle pistikupesa asukohaga on? ma ei taha eriti elektrijamasid.

Selle pesa asukoha võiks ikka ära muuta või siis pistikupesa valida vastava kaitseklassi oma ja see oleks vähemalt klapiga IP44 et siis pritsmekindel.

Kõik valgustusest

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 02, 2009 11:27 
Akvarist

Nuhjah, mul on päris tubli ventilatsioon ka muidugi ja kaant ära võttes ei jää muud üle kui elekter tagant lahti ühendada, sestap ega naa hull ka ole.
Ballastid muidugist pleksi taga, aga siiski akvas sees pool.
Niip: http://nurmelan.pri.ee/akva/

Ma lasen abikaasal teada anda, et nii ei tehta, kui kasti lendan :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 03, 2009 12:00 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma nüüd norin natuke aga heatahtlikult... :) Klapiga voolupesad on pritsmekindlad ju ainult siis,kui pistik väljas ja klapp kinni. Muul juhul on nad sama head kui suvalised pesad. Ehk siis kui pesa ei kasutata. Kui tihti seda juhtub?
Ballaste võib ja peaks kaitsma otseste veepritsmete eest kuid ventilaatorite olemasolul akva kaane all ei näe erilist mõtet pabistamiseks. Kaane taha viimine on ...nii ja naa. Muidugi on parem karta kui kahetseda, seda enam et hullemal juhul kahetsevad teised...
Siiski on mu enda akva ballastid just kaane all. Vent uhab pidevalt, kiirus sültub kellaajast. Kondensvett ei ole. Probleeme seni (3*üle õla....) ka mitte.
Pistikute paigutusest. Ei tea küll, millised standardid kehtivad aga miskipärast tundub kõrgemale paigutamine loogilisemana. Kaanest tuleb juhe, millele võib eriti eksootilisel ja halval juhul tekkida kondensvesi. See hakkaks juhet mööda alla liikuma kuni pesani... Ei ole ju eriti hea.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 03, 2009 10:48 
Akvarist

Mina nõustuks Felchiga, lihtsalt talupoeglikult loogiline arutelu.

Ainus miinus, mida ma leian akva kohal olevatele pesadele on see, et pole ilmselt just kena juhtmepundart vaadata.

Lisaks veel, et kui akva peaks purunema, siis sina kuivatad tuba, mina ilmselt tegelen külmkapist rikneva toidu söömisega ja kaitsmete parandamisega, kui just hullusti ei lähe ja 112 pole vaja helistada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 03, 2009 10:30 
Akvarist

tänan :) pistikupesa jääb oma kohale. ma nüüd lugesin ja vaatasin kolmandat korda mauaali ja nägin ära, et see joonis näitab hoopis, et KUI pistikupesa asub akvaariumist madalamal, siis tuleb juhtmele lõnks sisse jätta:)
teema võib lukku panna.

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver