foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 25 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 22, 2008 08:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Tere

Tahaks teada millal mu CO2 balloon tühjaks hakkab saama.
Kas oleks selle rehkendamiseks mingit adekvaatset viisi.
Mulle lasen mulliloendurist lääbi 30 mulli minutis. Mulliloendur on JBLi oma mida kalakeses müüakse.
Ballooni tühimass on küll teada, aga sellist kaalu pole mis mõne grammi täpsuse tulemuse annaks. Enne kui poest kaalu hakata ostma mõtlesin üle küsida, kas kellegi kogemus oskab ennustada kui kauaks jägub 500ML gaasist minu kulutuse juures.
Tänud

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 22, 2008 09:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sul ikka mingi reduktoriga lahendus?(reduktor millel kellad peal)...kui on, siis gaas hakkab otsa saama kui kõrgsurve kell hakkab langema (seier alla 50-60bar, on balloon üsna varsti tühi). Ilma rõhukelladeta on seda raske ennustada, kui sul alles esimene balloonitäis, vaata kui kaua sul balloonist jagub...järgminekord tead :wink:

Eks see poolekilone sobib rohkem varuballooniks, mul oli 90l purgi taga 1,4kg ja sai kah kuidagi nobedalt tühjaks...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 22, 2008 10:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kelluke näitab veel täitsa piisavat rõhku. Kujutasin ette, et kui see rõhk kukub siis ikka üsna kiirelt. ehk siis selleks ajaks peaks olema mingi tagavara juba olemas.
Siin vast parem abiline on mõni hea köögi kaal.

Juhtus nii et pärmitamisest sai kõrini kuna polnud tast suuremat tolku minu kastis ja võtsin esimese mis ette sattus, selleks oli JBL mingi komplekt, ühekordne 500ml baloon ja kellukesed, kraanid, torud ja muud viled. See on kestnud praegu ~1 kuu... nüüd siis mõtlen et palju mul veel aega on
a) mingi sobliks suurem ballon hankida või b) uus ühekordne tagavaraks soetada.

Muide ega ei tea soovitada, mis suurematest balloonidest JBL reduktori ja kellukeste otsa sobiks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 23, 2008 08:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Palju see kõrgsurve kell rõhku näitab hetkel?

Jbl'il ol vist mingi oma keere, st et standarditega ei ühildu (Saksa standard DIN 477, Vene standard), aga ei pruugi, uuri järele.

kui keermed ei ühildu, on võimalik väike üleminek treipngis valmis mudida (juhul kui ul ikka on mingi keermetega variant...ma pole ühekordse ballooniga komplekti näinud)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 23, 2008 12:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kõrgsurve kell näitab umbes 65 ja 70 vahel. Selles skaalas on olnud algusest saati. Punaseks on joonistatud skaala alla 25
Teine kell (see siis töösurve) on 1,4

Proovisin praegu kellukesi maha keerata, et mõõta keere ära. Ma mõtlesin et seal on mingi turva klapp, mis välistaks surve välja jooksmist, aga pole miskit... Kui hakkan kellasid maha keerama siis jookseb surve kõrvalt välja.

Leidsin kirjandusest viite, et silindri keere on M10x1
ja "hose connection thread" on W21,8x1/14"

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 23, 2008 08:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

chris kirjutas:
Proovisin praegu kellukesi maha keerata, et mõõta keere ära. Ma mõtlesin et seal on mingi turva klapp, mis välistaks surve välja jooksmist, aga pole miskit... Kui hakkan kellasid maha keerama siis jookseb surve kõrvalt välja.
Enne ikka keera kraan pudeli küljes kinni. Niiviisi võib veel kurat teab mis juhtuda ja minema lennata. Surved ei ole teps mitte väikesed...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 23, 2008 09:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

W21,8x1/14" on AGA co2 ja hapniku reduktori sissevoolu liitmiku keere.Kui sa nüüd need kellad reduktori küljest ära keerasid,siis tagasi keeramisel kasuta igaks petteks keermeliilmi ,et gaas sealt läbi visisema ei hakkaks.Selge see,et gaas jookseb välja kui kella reduktori küljest lahti kruvid...Kuid milleks üldse kellade keerme mõõtu vaja on?
Kui ballooni rõhk punase peale kukub siis vast aeg täita.Gaasiballoone ei soovitata täitsa tühjaks lasta,väike sorts tuleb sisse jätta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 23, 2008 10:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

No jah nende asjade õiged nimed jäid segaseks...
Kellade kallale ei läinud, reduktor ja selle ühendus ja keere ikka oli see mis huvirbiidis.. ja selle soobivus mõne suurema täidetava ballooni külge. KOmplekt oli JBL ProFlora u401 ja kõik mis selle seest leida on.

UARU, vot selle kraaniga oli nii, et mul on JBL yhekordne silinder., sõna otseses mõttes, sellel kraani pole. Kui juba reduktor otsa keeratud siis enne seda ei saa rohkem puutuda, kui balloon tühi. Aga mis teha kui mõistust pole antud et ma ikka selle kallale läksin. Mõtlesin enne ikka suppleriga ise mõõta.... Kui see ebaõnnestus hakkasin alles manualist reduktori keerme mõõte otsima.... vurts jäi ikka seekord pudelisse, ja raketitehnoloogiat arendada seekord ei saanud.
:wink:

Ok, aga eks ma vaata, kui leian balloni ja ots ei sobi, siis paneme sobima kasvõi treipingi abil (üleminek)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 23, 2008 10:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

see reduktor peaks sobima küll suuremale täidetavale balloonile(CO2 ja hapnik) ,välja arvatud ELME(vene) balloonile.Aga õnneks on olemas adapterid ELME balloon--->AGA reduktor.
CO kustutite kohapealt ei oska sõna võtta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 23, 2008 11:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuugel räägib sama...DIN 477 ehk W21,8x1/14" ja vene GOST 1/4 tolli. et siis redukas sobib kohe läänekeermega ballooni otsa ja ka tulekustuti (co2) otsa.

Kui jutt keermeliimile läks, siis võid samahästi ka kummiliimi või akvaariumi silikooni kasutada...keermeliimi otstarve ikka iseenesliku lahtikeermestumise välitimiseks. Tiba õigem kraam on teflonteip ehk siis "toruteip". Üldiselt ei soovita igasugu liime ja silikoone kasutada, reduktor ja üldse gaasiseadmed on sihteliselt peened täpis värgid ja mõni liim või asi ummistab selle süsteemi üsna kergelt.

Ka uisku võib lihunikunoana kasutada :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 24, 2008 12:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Suurimad tänud hea nõu eest,
Veel tahaks aru saada mis on ligikaudne ballooni tätimise kulu ja sellest tulenevalt, kuidas üks või teine lahendus end rahaliselt õigustab,
näiteks mis võiks olla umbes 500ml ja 2kg balloonidel täitmise hind.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 24, 2008 01:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

mida väiksema ballooniga jamad, seda kulukam on. Väikest ballooni pead tihedamini täitmas käima, täitmisel võetakse ka teenustasu. Ja väikest ballooni täites tuleb koguse hind mõtetult kallis.Teada värk on ju see, mis kehtib pea iga muu asjaga, et hulgi ostes saab ikka soodsamalt.

Hea variant, mida ise kasutan, on ballooni ise täita. See on ka vast kõige odavam lahendus. Kodus garaazis on suur balloon (40 või 60kg, ei mäleta täpselt) ja sealt niristan oma väiksed pudelid täis, ei mingit teenustasu ja koguse hind tuleb mõnusalt soodne (arvutanud ei ole)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 24, 2008 01:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Suurema ballooni eest pead renti ka maksma kui just isiklikku pole ja gaasidega tegelevad firmad suuri balloone ei müü.
Ise täitmisega on ka see asi,et täidetavasse pudelisse saad sama rõhu mis on suures pudelis.
Abiks oleks mõni tuttav keevitaja :D

Viimati muutis Ubin, Kolmapäev Dets 24, 2008 01:36, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 24, 2008 01:34 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 11
Ma enda 2kg ballooni just täitsin (Rakveres), maksis kuskil ~225 kr. Akva on 200 l, täita on vaja 8 kuu tagant, jookseb ~40 mulli minutis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 24, 2008 02:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Thanks
Sul Karl, on kaval lahendus täitmiseks, selle peale pole mõelnudki. Mul äiapapal on maal keevitus ja mehe suurune CO2 balloon. Sealt aegajalt laenata oleks öite mugav. peab siis vaid mõne kasutu ballooni otsima.

Üles
 [ 25 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver