foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Nutrafini CO2 komplektist
PostitusPostitatud: Reede Nov 14, 2008 07:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Tere
Tahtsin ikka üle küsida. Siin paistab et mõnelgi on või on olnud see Nutrafini CO2 Natural System kasutusel.
Poes uurides tundus see mulle mõistlik väiksema akva jaoks (ikka 10x odavam kui co2 balloonid). Tõin selle koju ära. Nüüd on olnud sees ~23 tundi ja kokku olen lugenud 3 mulli tunnis. Milles võiks asi olla. Omaarust sai ta lahustatud ja paikka pandud öpetuse järele.
Kas peaks minema uue portsu reagandi järele, või sobiks sinna sutsu pärmi sisse panna ?
Või sobiks sinna sisse ajutiselt asemele teha ise pärmi ja suhkru?

Kuidas see üldse reageerib, mis sagedusega mull sellest normaalselt sealt välja jookseb ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 14, 2008 07:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

pärmimeetod on suhteliselt ebastabiilne värk ja protsessi käivitumine võib aega võtta...asi sõltub suuresti temperatuurist...räägivad et kusagil 20st soojakraadist alates hakkab käärimisprotsess toimima.

aga kui aus olla siis ma ei ole nende poeasjadega tegelenud, seal võib asi natuke teine kah olla...näiteks veinipärm vms..võibolla polegi pärmi, ei tea.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 14, 2008 07:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Esimese katse tegi CoCaCoLa pudeli suhkru ja pärmiga... see läks tööle umbes 2 tunniga aga lõppes loomulikult otsa siis kui ise komandeeringus olin. Teise pudeli tegin suhkru ja zelatiiniga... see käis pisut vaiksemalt aga lõpetas tegevuse 8 päevaga, pudelist tuli välja üks kole kange alkoholi hais, ilmselt kangus tappis pärmi ära.

Sellele värgile kiideti takka et toimib üsna stabiilselt umbes 3-4 nädalat.
See kääritamine ajab ajs ära aga on ikka veits üks igavene .... piiiip .... :oops:

Jutu jätkuks veel küsimus et kas need akva poodides müüdavad CO2 komplektid on seda väärt mida küsitakse ehk 2,5kg kullas seljakotiga :) :?

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver