foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Nano kuubik
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 06, 2008 07:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Tere
Seni kuni üks akva kosub tekkis mõttesse juba järgmine, kuid nano kuubik
Palju siin on neid kes nano valmis on teinud ja on kogemust jagada ?
Mõtlesin et millist tehnikat nanode jaoks oleks vaja ja millist on olemas. Väljamaa lehtedelt lugedes hakkab nanodele tekkima spets tehnikat, kuid siin maal suurt näinud palju pole veel.
Kas ja milline filter,

Mõte on istutada mõned ilusad taimed, põhi üleni täis kasvatada ja keskele õitseva taime (ajaks õie akvast välja) ning võibolla mõned krevetid siise jalutama.

Et oskate tehnika osas nõu anda, valgustus ja filter... või on midagi veel vaja co2 näiteks.
On nanodele liikumas välis filterid ja klaasist torusid mida sisse panna, kui see üldse peaks vajalik olema ? Sisse nagu ei tahaks midagi toppida, kui just ei leia midagi mis ka visuaalselt kena oleks ja vaatamist väärt.
Valgustuse tahaks panna kroomitud lambi akva kohale, mis oleks kinnitatud serva pidi akva külge.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 06, 2008 08:00 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Nanode jaoks on olemas tõesti spetstehnikat ning siinmail seda tõesti pole müügil märganud, kuid saab ka ilma. Tropica 8 liitrine AquaCube toimib vaid 20 vatise halogeenlambi toel. Mul on endal ka pisike kuup pelgalt laualambi toel, lisaks taimedele krevetid elutsevad seal. Oluline on mitte toppida sinna liialt elanikke ning mitte üle toita-väetada, ntx AquaCube on üldse ainult taimeakva.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 06, 2008 08:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

minu 3l akvaariumikuubik on käinud krõps üle kuu ja seda tehnika poolet ainult valgustusega. valgustuseks kasutan spets akvaariumi-spektriga säästulampi. täpsemat infot minu asja kohta saad siit .

spets tehnikat on olemas küll, ja eestis olen ka näinud..mullas vist oli mingi filter, valgusteid on seal erinevaid. ADA vist oli teinud mingid lahedad väiksed balloonid nano tarvis...aga minu vaatevinklist on nano selline väike veekuubik, mis asetseb keset lauda ja millele valgust kenasti peale paistab, mingid juhtmed ja voolikud rikuksid kogu ilusa ära.

Et mingisugune co2 ikka vees oleks valan mina oma kuubikusse ilma mineraalide ja lisanditeta mullivett. Väetistest Tropica Plant Nutrition ja Ferropol ja makrod...kui kalakesse aega saan siis Seachem Excel ka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 06, 2008 10:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Karl, sinu kuubikut imetlesin, kui sa sellest kirjutasid. Väga viis. Enlad kohe ajukäärud hakkasid liikuma ja mõte idamena.
Selles osas on sul õigus, et igasugu juhtmed ja torud ja voolikud selle juures on liiast. Ja märksa enam olulisem on selle visuaalne ilu. Ja kui vähegi võimaliks ilma siis vägagi. Neid keemiaid, vedelikke jms ei ole veel uurinud... Peaks kurssi viima, et teaks mida rakendada.
Netist leidsin enne ka Dennerle nano lahendused, väga huvitav komplekt. Aga teemaks jääb ilmselt vast ise ära tegemine... Kui saab ka ilma kellukeste vilede ja filtriteta.

Vaatan et te mõlemad, Karl ja Rein, olete teinud ilma lisa vidinate ja tehnikate... see teadmine on julgustav algus tegemiseks.

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver