foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Eheim 2228
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 01, 2008 10:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Filter töös olnud 2 päeva. Kas on liiga vähe aega möödunud, et midagi nagu arvama hakata? Nimelt tundub, et vana sisefiltri jõudlus oli hoopis suurem. Leidsin kuskilt mingi video, kus sama filter tekitab lausa veemulinat, minu oma on nii vaikne ja taimed vahest ainult värelevad vaevu. Kui kõrgel pinnasest peaks olema see väljatõmbe sõelotsik?
Kuhu ja kuidas saab sellele filtrile CO2 pudeli taha?
Kas on veel midagi, mida peaks teadma? (Sain kaasa vale eestikeelse kasutusjuhendi)
Tänud!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 01, 2008 10:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

sisefiltrite tootlikus ongi suurem kui välisiltritel. seeeest on välisfiltril bakterikoloonia palju kordi suurem ja sellest johtuvalt ka filrti töö effektiivsem. Eheim välisfiltril minuteada pole mingit võimalust co2 pudel järele panna...ei tea kas teistel firmadelgi on. Ilmselt mõtled analoogset varianti nagu Hydor´i sisefiltril, et väljavoolu otsas on väike ühenusotsik kuhu saab vooliku ühendada..
Aga kui oled muretsenud ballooniga co2 süsteemi, siis ei ole mõtet seda gaasi niisama vette piserdada, suht raiskamiseks osutub. selleks on mõeldud co2 lahustajad, et võimalikult palju gaasi vees äras lahustuks. Kui poevärgid kallid või ei tundu asjalikud on võimalik lahustaja ise valmis teha..google ja youtube aitavad sind kindlasti

kui vale kasutusjuhend, äkki vale filter ka:D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 01, 2008 11:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Filter on õige :D !

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 01, 2008 05:56 
Akvarist

Sisefiltri tootlikkust on võimalik nullida näiteks meedia vale valikuga ja veel mitme asjaga... Kas impeller ikka liigub ja vool üldse olemas, nagu ma aru saan? Võta shvamme filtrist vähemaks ja vaata kas muutub.
Väljatõmbe otsiku kõrgusel pole mingit erilist tähtsust minu arvates.
Paljudel on ülejooksuga e. vee pinnalt, paljudel on läbi põhja sisse toodud ja suht põhja lähedal peidetuna pingi kännu vmt sisse... Mis sul seal väljatõmbe toru otsas on? Ma kõige jämedama koega shvammi kunagi, et maimud sisse ei läheks. Seda shvammi pidi puhastama iga nädal peenest sodist, muidi filtri tootlikkus kohe langes. Selle rohelise Eheim originaalotsaga ei tohiks seda jama olla.
CO2 mina panin välisfiltri väljatõmbe otsast sisse e. siis CO2 lahustus välisfiltri sees. Justkui toimis. Mõned olen näinud, et panevad süstla nõelaga läbi vooliku seina (veepinnast allapoole, väljatõmbesse).

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver