foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 45 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 19, 2009 03:06 
palju ledidele kulutad? plaanis midagi sarnast.

Matten

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 23, 2009 09:44 
Akvarist

Nii uued küsimused.
Kas valida filtri pumbaks OR2500 või Eheim Compact pump 1002. Võimsus 150-1000 l/h, max surve kõrgus 2 m ?

Filtri maht on kusagil 13-14 l vee filtrisse saamise lahendan ülevooluga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 23, 2009 10:07 
Akvarist

Pildid: 3
Meduus kirjutas:
Nii uued küsimused.
Kas valida filtri pumbaks OR2500 või Eheim Compact pump 1002. Võimsus 150-1000 l/h, max surve kõrgus 2 m ?

Filtri maht on kusagil 13-14 l vee filtrisse saamise lahendan ülevooluga.

Ilma igasuguste kahtlusteta Aqua Medic. Eheim ja tsentrifugaal unusta ära, isegi universalid on kehvakesed oma raha eest.
OR2500 - 1.15 kõrgusel pea ja 1300 L/h reaalselt puhaste torudega ning mis peamine ta on eluvaikne. Mine vaata mida meie meremehed sumba pumpadena kasutavad, siis igasugused kahtlused hajuvad.
1002 teeb paremal juhul 500, see ka ideaaltingimustel.

Kui kõrgele pea tuleb?
Mis selle 15L sees on ja milline filter välja näeb?
Kuidas ülevoolu lahendad?
Kas taimi ka kasti tuleb?
Mis kalad plaanid ja kui palju? - ilmselt ahvenad, aga kui palju, mis isendid ja kui palju vett jääb?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 23, 2009 10:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oleme päris palju kasutanud nii mere- kui magesüsteemides AM ja Eheimi pumpasid mõlemaid ja nüüd lõplikult Eheimi juurde jäänud, sest hingerahu on palju väärt :). Soovitaksin kaaluda AM 2500 kõrval Eheimi pumpadest hoopis Compact+ 3000, mis on esimesest võimsam (max 3000l/h ja tõstekõrgus kuni 3m, ka ühenduste läbimõõt mõnevõrra suurem, samas pump ise mõõtmetelt väiksem ja kindlasti ka vaiksem). Hind on küll suurusjärgus 500kr võrra kõrgem, kuid Eheimi töökindlus ja eluiga tasub selle vahe kuhjaga ära.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 23, 2009 11:09 
Akvarist

Kaladeks on hetkel skalaarid ja lisandub hiljem veel vast midagi.
Filtri meediat pole veel valinud.
Ülejooks tuleb sifooni põhine.Hetkel ei ole leidnud paremat lahendust.
Akval on vesi juba sees ja seega enam auke ei puuri.Kui on pakkuda paremaid ülevoole siis need oodatud.
Mõned kiirelt tehtud joonised kah.

Pilt

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 23, 2009 11:11 
Akvarist

kpl Kalake kirjutas:
Oleme päris palju kasutanud nii mere- kui magesüsteemides AM ja Eheimi pumpasid mõlemaid ja nüüd lõplikult Eheimi juurde jäänud, sest hingerahu on palju väärt :). Soovitaksin kaaluda AM 2500 kõrval Eheimi pumpadest hoopis Compact+ 3000, mis on esimesest võimsam (max 3000l/h ja tõstekõrgus kuni 3m, ka ühenduste läbimõõt mõnevõrra suurem, samas pump ise mõõtmetelt väiksem ja kindlasti ka vaiksem). Hind on küll suurusjärgus 500kr võrra kõrgem, kuid Eheimi töökindlus ja eluiga tasub selle vahe kuhjaga ära.

Vaat nüüd ma hakkan niimoodi vastu vaidlema, et maa must.

1. Sisse ja väljaviigud on neil täpselt sama suured 3/4" - oma pisikeste silmadega vaadatud - mis see mõnevõrra suurem tähendab muidu?

2. OR2500 on 38W mootoriga, Eheim 3000+ 55w või 66w - ilmselt 55 ja nende kodukal on viga.

3. Mõõtmetelt pump väiksem aga võimsam? Oh jaa muidugi võimsam, aga kas ka effektiivsem? Ja võimsam aga vaiksem? Kas Eheimil on asünkroonmootor?

4. Töökindluse pealt kahjuks kommenteerida ei oska, OR2500 on vaid 12 kuud töötanud nagu kellavärk, compact+ pole isiklikult omanud.

5. Ma olen Eheimi vaid 1 korra kuulnud, aga see müra ajas hulluks - viga võis olla seadistuses!!!! Seega enne katsetamist ei ole kindel ja võimalik, et võtan sõnad tagasi.
Tsentrifugaalid kasutavad enamjaolt asünkroonmootoreid, sestap müra sõltub ilmselt seadistusest - võtan punkt 5-e puhul mängu ka elektrimõõte seadmed.

5. Nüüd sai tulemuseks see, et veel see nädal lähen ja "vabastan" Käpiku compact 3000+ -st ja veemõõturist ning mõõdan neid pumpasid nii et maa must. Loodan ta enda tunnistajaks saada.

PS: ma olen tunde otsinud Eheimi tsentrifugaalide graafikuid, äkki kalakesel on olemas? AM-i omad on kodulehel ilusti olemas mitmes variatsioonis.

-----------
Meduus: 3/4" toru sifoonimiskiirus on ca 1500 L/h, nõks pead kindlasti vähema jõudlusega pumba panema, kuna vastasel juhul võib ummistustest palju jama tulla.
Soovitan sifoonimiskarp teha või osta, muidu on jamamist kole palju. (tunze).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 23, 2009 11:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

AzA kirjutas:
1. Sisse ja väljaviigud on neil täpselt sama suured 3/4" - oma pisikeste silmadega vaadatud - mis see mõnevõrra suurem tähendab muidu?

Konkreetselt praegu näpu vahel ei ole, seega andmed dokumentatsioonist: eheim 20mm, AM 17mm. Vbla on andmed seal vigased. Või ühel juhul antud välis-, teisel juhul sisemõõt.

AzA kirjutas:
4. Töökindluse pealt kahjuks kommenteerida ei oska, OR2500 on vaid 12 kuud töötanud nagu kellavärk, compact+ pole isiklikult omanud.

See ongi AM suurim miinus. Ei tahaks nüüd väga maha teha, kuna ise siiski müüme ka AM-t, kuid meil on kogemuse pikkus ca 7-8aastat ja kogus mitmekümnete pumpadega, sealt ka töökindluse statistika. Suht levinud on jamad 2-3 aastase töötsükli järel. Eheimiga pole ilma liialdusteta mitteühegi pumbaga sellist asja juhtunud, et pump ise seisma jääb ühel hetkel. AM sobib väga hästi inimesele, kes tahab võimalikult soodsalt maksimaalselt hea asja ning omab oskusi, aega ja tahtmist aeg-ajalt ühtteist putitada.

AzA kirjutas:
5. Ma olen Eheimi vaid 1 korra kuulnud, aga see müra ajas hulluks - viga võis olla seadistuses!!!! Seega enne katsetamist ei ole kindel ja võimalik, et võtan sõnad tagasi.
Tsentrifugaalid kasutavad asünkroonmootoreid, sestap müra sõltub ilmselt seadistusest - võtan punkt 5-e puhul mängu ka elektrimõõte seadmed.

Viga pidi olema milleski muus. Eheimi pumbad on kindlasti ühed vaikseimad. Aga AM on ka täitsa ok (kindlasti vaiksem kui Aquabee nt) ja siin suurt vahet Eheimiga polegi, lihtsalt ei ole nõus, et vaiksus vaid AM privileeg on.

AzA kirjutas:
PS: ma olen tunde otsinud Eheimi tsentrifugaalide graafikuid, äkki kalakesel on olemas? AM-i omad on kodulehel ilusti olemas mitmes variatsioonis.

Ei ole kahjuks ka Compact+ graafikut, seda saab muidugi Eheimist küsida.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 23, 2009 11:55 
Akvarist

Äkki kauplus kalakesel on pakkuda ülevoolu?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 23, 2009 12:23 
Akvarist

Ülevoolu nägin sõpruse tn. zoopoes :roll:

240l, JBL e900+JBLcp500. Hemichromis lifalili, Aeguidens rivulatus, Julidochromis marlieri, Julidochromis brundi,Thorichthys meekid, Pelvicachromis pulcher, Ancistrus.Sae. Magedat ja soolast vett kokku 3000l.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 23, 2009 12:38 
Akvarist

Äärmiselt tore kui näeks Eheimi graafikut, AM jagab neid avalikult ja vastavad täitsa reaalsusele, kui uskuda enda ja paljude tavakasutajade kirjutatut.

Aga võrdleme parem sama hinnaga asju, ehks iis OR3500 vs. Eheim compact+ 3000 ? Ma arvan, et vist pole eriti sügavat mõtet va. see töökindluse teema, mida mina kuidagi testida ei saa ... kui vaid küsida näiteks meremeeste poolelt, kuidas nendega ikkagi lood on?

Millised vead AM OR seerial statistiliselt esinevad 2-3 aasta jooksul? Ülihästi libiseva impelleri kulumine? Mootori surm? Mis see or2500 impeller maksab 250.-?
Puhastamise käigus vahetada pole ju eriti keeruline isegi koduperenaisele.
500.- eest saab neid 1 kindlasti, muus osas on ilmselt OR üle.
Mida see ühteist putitamine sisaldab? Võibolla tuleb endalgi teha, siis hea teada.
Või käivad Eheimid ja AM-id teil lahti võtmata üle 2 aasta?
Vot seda ma kohe mitte ei usu, et Eheim sugugi ei määrdu.

Ma arvan, et Eheim on effektiivne kõrgele pumbates, OR2500 aga madalamale, midagi peab ju poole suurema võimsuse eest ometi saama.
Tavakasutaja kõrgus on üldjuhul kuni 1.5m

Eheimid võivad ju vaiksed olla ... neid kahte ma olen ka ise testinud:
http://gruntville.com/reviews/wc/hydor_l30/index.php
Ja 1048 on ikka väga mürarikas vs. Hydor, pealegi kaugelt lahjem, suurem ja kallim. Töökindluselt ilmselt Eheim lööb kõvasti.

Ehk siis, räägime töökindlusest, muu koha pealt on Eheimi tsentrid kehvakese suhtega hinda ja omadustesse ... võibolla on neil mõni õnnestunud mudel, mine tea, kõiki ei jõua ju proovida.
Eheim ja töökindluse etalon ... miks mitte.

PS: Minu arvates pingutab Eheim hinnaga natuke üle, nende kanistrid on tõesti head, ilmselt ka tsentrid, aga hind on lihtsalt kolossalne omaduste kohta.

------------
Meduus:
[url]http://www.tunze.com/149.html?&L=1&C=EE&user_tunzeprod_pi1[predid]=-infoxunter005[/url]

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 23, 2009 01:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

AzA kirjutas:
Millised vead AM OR seerial statistiliselt esinevad 2-3 aasta jooksul? Ülihästi libiseva impelleri kulumine? Mootori surm? Mis see or2500 impeller maksab 250.-?
Puhastamise käigus vahetada pole ju eriti keeruline isegi koduperenaisele.
500.- eest saab neid 1 kindlasti, muus osas on ilmselt OR üle.
Mida see ühteist putitamine sisaldab? Võibolla tuleb endalgi teha, siis hea teada.
Või käivad Eheimid ja AM-id teil lahti võtmata üle 2 aasta?
Vot seda ma kohe mitte ei usu, et Eheim sugugi ei määrdu.

Esineb nii impelleri kulumist kui ka lihtsalt mootori ülesütlemist, viimast küll mitte palju. Sellest polegi hullu midagi, et asi regulaarselt puhastust vajab (samuti ka Eheim), sest see protsess kuulub loomulikult iga pumba juurde. Jama on selles, et ootamatuid seiskumisi tuleb liiga tihti ja ootamatult ette, ka pealtnäha puhtas pumbas. Teinekord võtad lihtsalt pumba lahti, paned kokku tagasi ja käib jälle. Küsimus pole ka impelleri hinnas vms., lihtsalt selline üllatus nädalavahetusel või puhkuse ajal kodust ära olles võib osutuda akvaariumi keskkonnale fataalseks.
Putitamine ei sisaldagi endas reeglina muud, kui tihedmat puhastust ja võlli või tiiviku vahetust. Inimesed on erinevad, aga mõne akvaariumiomaniku jaoks on selline pumba kallale minek üle mõistuse keeruline või lihtsalt tülikas asi. On palju inimesi, kes tellivad hooldaja koju ka filtrit pesema, misest, et need on tegelikult tehtud justnimelt "koduperenaisele" kasutamiseks :).

Müratasemest veel niipalju, et itimehed on väga palju just eheimi pumpasid kui vaikseimaid meil saadaolevatest oma jahutussüsteemidesse ostnud.

AzA kirjutas:
PS: Minu arvates pingutab Eheim hinnaga natuke üle, nende kanistrid on tõesti head, aga hind on lihtsalt kolossalne.

Tegelikult on Eheimil väga erinevas hinnaskaalas filtrid. Odavaimad neist (nt. professionel I) on väga konkurentsivõimelise hinnaga: 2228 hind meil koos substraadi ja shvammidega 2590kr. Kusjuures vahe kallimate mudelitega on eeskätt disainis ja mõningas kasutusmugavuses.

Üldiselt ega hinda ei olegi mõtet Eheimi puhul ühegi teise tootjaga võrdluseks võtta, sest see on teada-tuntud üks kalleimaid brände. Võrrelda saab vaid teiste sarnaste omadustega tooteid ja siis mõelda, kas Eheimi kallim hind tasub ära :).

Meduus kirjutas:
Äkki kauplus kalakesel on pakkuda ülevoolu?

Kahjuks ei ole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 23, 2009 02:01 
Akvarist

Nüüd ma olen rahul :)
Aga or2500 testi vs 3000+ ma teen ära.
Ja iga enda kaladest lugupidav akvarist vahetab impellereid kord 2 aasta jooksul nii ehk naa .... mina näiteks iga 12 kuu tagant, nii arvutil kui ka akvaariumitel.
Eheimi kallim hind tasub ära ilmselt vaid sõltuvalt keisist. Kas võib öelda, et eheim on laisa akvaristi brand? Mina ja ilmselt enamus siinseid kasutajaid ei kujuta ette, et endale filtrihooldaja koju kutsuksid.

Aga jään esialgu enda juurde, antud keisi puhul igaljuhul OR2500 enne kui Eheim 1002.
Compact+ 3000 on juba teine lugu, aga ka sel juhul ilmselt "riskiks" OR3500-ga või pigem 2xOR2500 ja saaks sama raha eest rohkem, kaugelt rohkem, kuid ..... kui prioriteediks on sujuv töötamine 5+ aastat jutti, siis ma mõtleks võibolla ümber või ostaks koos AM-ga kohe paar varuimpellerit ja saaks ikakgi rohkem :) Iseasi, kui ma ei teaks, mille jaoks tsentrifugaalpumpa kasutatakse, siis ma aga sellist küsimust nagu Meduus esitas foorumisse ka ei paiskaks.

Ja seiskub kulunud või defektne impeller - näiteks Hydoritel on see väga levinud viga. Eheimil on nad ilmselt robustselt tehtud, sealt ka suur võimsusjanu.

PS: Eheim vs AM test on kokku lepitud. Saadan tulemused privaatsõnumina.

Viimati muutis AzA, Esmaspäev Mär 23, 2009 02:44, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 23, 2009 02:43 
Akvarist

Meduus kirjutas:
Kaladeks on hetkel skalaarid ja lisandub hiljem veel vast midagi.

Mõtle hoolikalt läbi, tonn+ vett tunnis tekitab päris tubli veeliikumise isegi flöötidega. Kui sa mingit üliasustust ja taimedeta kasti ei plaani, siis pole mõtet filtratsiooniga üle pingutada. Pärast mõtled pooleks kuidas vooluhulka piirata.

Meduus kirjutas:
Filtri meediat pole veel valinud.

Küsisin selle pärast, et 14-15 liitrit filtratsiooni pinda on ikka väga tubli kogus, mis minu arvates eeldab mehist läbivoolu, vastasel juhul pole ta effektiivne. Plussiks on igal juhul peaaegu olematu puhastamis vajadus.

Meduus kirjutas:
Ülejooks tuleb sifooni põhine.Hetkel ei ole leidnud paremat lahendust.
Akval on vesi juba sees ja seega enam auke ei puuri.Kui on pakkuda paremaid ülevoole siis need oodatud.

Ma ei taha ennustaja olla, aga seekord pean - sa lõpetad uue akvaariumiga. Üleääre ülevooludega on üks igavene jama pidevalt, küll nad ei stardi automaatselt, kiiruse reguleerimine on vastik - eriti kui ise ta teed. Peale selle korralik kommerts ülejooks maksab sellist hinda, et targem on kambritega kast soetada.

Meduus kirjutas:
Mõned kiirelt tehtud joonised kah.
Pilt
Pilt

Kahjuks ei näe. Kas saaksid nagisse visata? Või aza@rpirc.net saata?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 23, 2009 02:53 
Akvarist

Joonised kiiruga tehtud ja pole kõige paremad
http://album.ee/node/19263363/50160921

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 23, 2009 02:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

AzA kirjutas:
Mõtle hoolikalt läbi, tonn+ vett tunnis tekitab päris tubli veeliikumise isegi flöötidega. Kui sa mingit üliasustust ja taimedeta kasti ei plaani, siis pole mõtet filtratsiooniga üle pingutada. Pärast mõtled pooleks kuidas vooluhulka piirata.

Eheimi pumbaga ei pea pooleks mõtlema :), vooluhulka saab nupu abil kerge vaevaga piirata kuni poole võrra.

Üles
 [ 45 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver