foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 25, 2008 12:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 4
Ma ei oska oma küsimust kuidagi püstitada. Üritan kuidagi lahti seletada oma probleemi.

Mul on 96l Juweli akvaarium, mingi vanem mudel. Sellel on suuuuuur must filtrikast paremal küljel, võtab ruumi ja on muudmoodi kole, lisaks on teda väha halb puhastada. Tekkis uitmõte vahetada filter väiksema vastu (võimsuselt ehk tiba suurema, kuid ruumi poolest väiksem) Kas see on üldse võimalik? ma pole veel julgenud kangutama minna. Nagunii paari nädala pärast vaja kogu akva tühjaks teha (kolimine) siis oleks hea uus filter tööle panna. Nagunii on kavas palju ümberkorraldusi teha, valgustust lisada jms
Millised sisefiltrid oleks head? Mida arvestada?
Äkki keegi on sarnase protseduuri ette võtnud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 25, 2008 02:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul oli 54 liitrine Juwel samasuguse filtri kastiga.See karp on silikooniga kinni seina küljes.Kipsinoaga lõikasin silikooni läbi ja võtsin kasti välja.Asemele panin Fan filtri.Hea vaikne ja soodsa hinnaga ja neid on erineva võimsusega ka.Ise olen asendusega väga rahul.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 04, 2008 11:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 4
Ühesõnaga keegi vastu ei vaidle :) Et soovitate siis ära vahetada filtri? väiksema (mõõtudelt) vastu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 04, 2008 01:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Kindlasti, akvasse jääb kaladele ja taimedele rohkem ruumi! Filtri ostmisel tasub vaadata ka tootja nime. Kõige odavamad ei pruugi just kaua vastu pidada ja plärisevad. Eheim on hea aga muidugi kallis kah.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 04, 2008 06:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

mina olen oma FAN filtriga siiamaani igati rahul,julgen täitsa soovitada.Pakun välja et pea poole odavam kui Ehime filtrid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 05, 2008 10:31 
Akvarist

Oponeeriks siinkohal, pole see Juweli filter nii kehv midagi. Mina olen selle kasti korra asendanud sisefiltriga aga lõpuks panin ta ikka modifitseeritud kujul tagasi. Muudetud sai teda nii, et pump lükkab vee alt välja ja pealt voolab vesi sisse. Kogu ülejäänud 3L on sisu päralt. Puhastada on seda asja vaja paari kuu tagant ehk erinevalt sisefiltrist, mis tahtis paari nädala tagant välja õngitesmist ja ei filtreerind tuhkagi. Ajas ainult vett ringi, kui just umbes polnud. Seda musta sodi, millega kast klaasile on kinnitatud, on suht raske klaasilt eemaldada. Kui juweli filter üldse millegiga asendada, siis pigem juba välisfiltriga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 19, 2008 05:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nojah minu juwel viiekümne seitsme must kast pläriseb ja suriseb nii et vahest ei saa magadagi. :lol:

1 molly
2tiigrit
2 neooni

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver