foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Leke ?! :(
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 05, 2008 09:29 
Akvarist

Siuke PARAJA mure otsa koperdanud!
Olin nädalavahetuse maal tööd tegemas, ja tagasi jõudes täheldas ema, et oli märganud akvaariumi ühte nurka vesistamas. Akvaariumiks on mp EHEIM'i Aquastar 80 plus komplekt, mis on töötanud 4 kuud. 12. aprillil tegin täistühjendus, sai substraat alla pandud ja nüüd kolm nädalat hiljem üllatus-üllatus lekib ühest nurgast. Lisasin albumisse vesistsevast nurgast pildi, vesi immitseb vaikselt sealt plastmass osa ja klaasi vahelt, üle ei aja aga püsib märg.

TÕESTI, ÄKKI KEEGI JAGAKS KOGEMUSI, NÕUANDEID VÕI LIHTSALT TARKA SÕNA. Palun aidake :( :( :( !

/404.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 05, 2008 09:50 
Moderator
Kasutaja avatar

Oleneb, palju viitsid jamada. 4 kuud peaks garantii alla veel jääma. Samas...akvat tühjaks tõsta on tüütu. Tipi akva pisikese lekke lappisin nii, et kuivatasin paberiga ära ja lasin silikooni peale(väljast ikka). Kuivatasin sooja õhuga. Ettevaatlikult! Paar korda pidin nii toimima ja...seni peab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 05, 2008 09:53 
Akvarist

Aga tolle plastik äärega on see, et ta pole põhja alt täis, vaid ääres... Kas sellest on siis kasu ?! Kogupõhjaklaasi all on raudraam ja siis ääres on plastik äär.. Kui alustasin akvat siis seadsin alla siukse cm-i paksuse mati, mis on nüüdseks küll raskusega paari mm-ks vajund.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 05, 2008 10:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma ei tea, kas on kasu...põhjaaluse lekke juurde sa nagunii ei pääseks silikoonima. Muidugi oleks õige kast tühjaks teha, korralikult kuivatada ja siis üle silikoonida. Või garantiisse anda. Aga äkki näkkab? Garantii puhul võib juhtuda, et ise plätserdamise puhul see enam ei kehti.
Ega äkki klaas katki pole? Ümberkorralduste käigus juhtunud müks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 05, 2008 10:19 
Akvarist

No kolm nädalat peale tüjendust polnud midagi, miks siis nüüd järsku ? :/ :/ ... Ma ei tea mida teha.. Subsraadiga ilge jama ju tühjaks teha :/ !

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 05, 2008 10:30 
Moderator
Kasutaja avatar

hauke kirjutas:
...Subsraadiga ilge jama ju tühjaks teha :/ !

Nojah, seepärast tasukski proovida. Püüa leida lekke täpne koht. Kui ta on kättesaadavas kohas raami ja klaasi vahel, võib silikoonimine aidata aga võib ka mitte. Ilmselt oleks abiks veerõhu vähendamine lastes akva tühjemaks. Kui kannatab, siis pooleni või isegi enam.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 05, 2008 10:50 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Minu 100L raudraamiga akvaariumi põhi läks ka ilma igasuguse hoiatuseta ja nähtava põhjuseta lihtsalt ühel õhtul krõksti katki. Ta muidugi oli vana ka. Üks pragu läbi kogu põhjaklaasi terves akvaariumi pikkuses ja teine algusega samast kohast lõikas ära nurgatüki. Selline üsna katkine põhi lekkis tegelikult üllatavalt aeglaselt. Ma kuulsin akvaariumi katki minemist, kuigi ma ei saanud aru, mis heli see oli. Alles umbes tunni aja pärast hakkas vesi põrandale tilkuma ja see heli tõmbas uuesti enale mu tähelepanu. Kui akvaariumist oli umbes 2 ämbrit vett välja võetud jäi tilkumine ka silmnähtavalt vähemaks. Ja tegemist suhteliselt kõrge (55 cm) akvaariumiga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 05, 2008 11:00 
Akvarist

Et siis peaksin alustuseks vett vähemaks võtma ? 96-liitrine on akva.. Palju võtta, veerand / enam ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 06, 2008 07:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Kui akva on uuena ostetud ja garantiiga (ja uutel asjadel peab garantii olema), oleks ikkagi kõige kasulikum lasta ta korda teha. Karta on , et selleks tuleb purk täiesti tühjaks teha...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 06, 2008 08:30 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kui on poest ostetud uus akva siis pole tõesti muud nõu kui akva sisu ajutiselt kuhugi ümber kolida ning kast müüja juurde vedada. Kui üritad ise parandada siis tekib garantiiga probleeme.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 06, 2008 06:53 
Akvarist

Et siis teie poolt soovitus, võta kõik välja ja minna akva kaasas poodi (ostutšekk ühes)? Tundub mõistlikem otsus.. Aitähh teile .. Eks näib mis saab...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 06, 2008 09:58 
Moderator
Kasutaja avatar

Esiteks võiks poest küsida ja alles siis tühjendama hakata. Aga ilmselt ilma ei saa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 06, 2009 04:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Jätkan seda teemat siin...... 9. märts läks vesi akvaariumisse ja täna avastas mu tütar, et ühe külje peal alusmatt märg. Alguses mõtlesin et kaane alt kondens tilkunud aga ei. Pühin ära ja natukese aja pärast uuesti märg. Tegemist 120 l. kasutatud Juweliga. All on raam ümber. Ei saa aru ka kuskohast vesi tuleb... Kas ma pean tõesti tühjaks tõstma... Kalad on ainult nädalakese saanud sees olla :x

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 06, 2009 06:01 
Akvarist

Soovitus sama, mis ülalpool kirjas. Kui on alles ostetud akvaarium ning garantii kehtib, küsida esmalt akvat müünud kauplusest, kas vahetavad ümber või parandavad, siis ehk leiad siit foorumist ilusti paludes kellegilt asendusakva, kui kauplus seda ise juhtumisi lahkelt ei paku, kasvõi lihtsalt klaaskasti seniks - äkki kellegil on sobilik praegu seismas. Olen tõdenud, et siin foorumis liikleb äärmiselt abivalmis ja tore seltskond.
Enne, kui ise käe külge paned ja võimaliku garantii sellega katkestad, uuri akvat müünud poest täpsemalt järgi. Seda juhul, kui akval kehtib garantii.

Sa ei kirjuta lähemalt, kas on akval garantii olemas või millal üldse akva ostsid. Kui pole garantiid, siis soovitan ikka uurida siit foorumist, kust leiaksid asendusakva, et saaksid kalad ümber tõsta seniks ning praeguse võimaliku probleemi kõrvaldada ehk täpsemalt välja selgitada, kus leke on ja kas seda annab silikooniga kõrvaldada. Selleks pane akva (pärast kaladest ja muust tühjaks tõstmist) ajalehe paberitele ning osaliselt vett täis ning jälgi, kust vesi välja kipub tulema. Siis kasuta akva spets silikooni ja usun, et saad oma kasti uuesti töökorda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 06, 2009 06:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kindlasti võiks akva aluse üle vaadata. Ehk on purunemise põhjus seal.
Teiseks, Juweli kasutusjuhend ütleb, et alusmatti EI kasutata!

Üles
 [ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver