jah, seda lugu olen lugenud ja ümmarguselt midagi sarnast mõtlesingi, küll natuke teise ehitusega ja täiesti kinnist. Ja klaasist eelkõige seetõttu, et oleks võimalik filtri seisundit kogu läbilõikes alati näha. Mölin poleks elutoas probleem, pigem võiks just positiivselt mõjuda kerge mulisemine
Aga põhjus miks ma selle teema tegin, oligi see, et targemate ja asjaga rohkem kokku puutunud kodanike arvamust kuulates antud plaani praktilisuses selgusele jõuda (võimalikkuses ma ei kahtlegi).
Pole veel endale selgeks teinud, et kui palju ja milliseid filtreid jm nänni tuleks sinna sisse ajada, et efektiivsus valmistoodangutele sarnaneks.
Kui filtrimaterjali maksumus + pump + soojapulk alla 2k jääks, siis võtaks asja käsile küll - üsnagi mõõduka majandusliku eelise kõrval saaks ise ehitades filtrite hingeelu tunduvalt sügavamalt tundma. Muidugi ehitamiserõõm ka (hiljuti sain valmis korraliku DIY videoprojektori, mida telku asemel nüüd kasutan
)
Sumba mõte on mul ka seoses sellega korduvalt peast läbi käinud, selles suhtes olengi praegu pead murdnud, et mis on see, mis teeb sumbast sumba. Et kas on mingi min maht tal või mingi kindel omadus. Kui ma teen näiteks miski 25L mahuga filtri 250L akva jaoks, et kas see siis äkki ongi juba väikestviisi sump?