foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 24, 2008 05:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Niisiis olen kolimas 100L-st peagi valmivasse u 250L akvasse ja otsustasin ettevalmistusi tegema hakata. Selge on see, et välisfilter tuleb ja esimese hooga piilusin Eheim Pro2 ja Pro3 seeria poole, kuid suured numbrid panid natukene mõtlema, et mis eelised nendel poetoodetel oleks omal käel valmistatud korraliku filtri ees. Et kui laseks koos akvaga teha ka miskise 15-25L mahuga püstise klaaskasti, millel on kaks kambrit (suurem filtritele ja väiksem pumba ning soojapulga tarvis). Kaane teeks mingist muust materjalist (näiteks pleksist) ja sulgeks hermeetiliselt.
Kas see tasuks ära ja toimiks sama muretult nagu nimetatud "firmakad"?
Olen vaadanud erinevaid jooniseid ja lahendusi ning ei tundu eriline raketiteadus olevat. :roll: Ühtlasi tahaks veevahetuse jaoks organiseerida mingi kraani sinna otsa, et tõstan oma 20L pudeli kapi kõrvale, ühendan vooliku ära ja vesi tõmmatakse tagasivoolutoru kaudu filtrisse ja sealt akvasse. Samas kasutaks seda ka vana vee välja tõmbamiseks kui sifoonimist vaja pole.
Et mis asjatundjad arvavad sellest mõttest?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 24, 2008 06:02 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
täitsa vöimalik on ise teha.
ja see ei pea sugugi mingi klaaskast olema, ise pigem üritaks leida sobiva kujuga valmisanuma plastmassist.

hermeetiliselt sulgemisega on ka nii, et peab kindlasti jälgima ka kasutusmugavust ja puhastamise vöimalust.

korralik pump (vöi vähem korralik) - väljapoole anumat jäetuna on seda alati vöimalik kerge vaevaga vahetada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 24, 2008 07:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selle isetegemisega kipub tihtipeale nii olema, et tegu on puhta ehitamisrõõmuga.....lõpuks saab siiber ja köhid ikka papi lagedale tarbijasõbraliku täislahenduse eest :D Aga no peaasi et endal igav ei hakka....muidugi mõnikord õnnestub ka kena kopikas säästa mõnda vidinat põlveotsas valmis meisterdades aga kui ratsionaalne see lõppkokkuvõttes on, eks seda tuleb ikka sul endal otsustada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 24, 2008 10:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

artiklite all on ka üks filtrilugu. eks seal ole ka omad probleemid, kipuvad sulisema ja mölisema. Ma usun, et Markx'il on õigus, puhas ehitamiserõõm. Mitte ei ma asja maha teen, kõva sõna, kui asi valmis saab ja toimib.

teine variant, kola näiteks usa foorumites, ja siin meremehed ka jagavad asja, ehitada sump. niipalju kui aru olen saanud on see palju kordi effektiivsem ja lihtsam majandada kui tavaline välifilter. Ruumi peab aga rohkem varuma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 25, 2008 12:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

jah, seda lugu olen lugenud ja ümmarguselt midagi sarnast mõtlesingi, küll natuke teise ehitusega ja täiesti kinnist. Ja klaasist eelkõige seetõttu, et oleks võimalik filtri seisundit kogu läbilõikes alati näha. Mölin poleks elutoas probleem, pigem võiks just positiivselt mõjuda kerge mulisemine :P
Aga põhjus miks ma selle teema tegin, oligi see, et targemate ja asjaga rohkem kokku puutunud kodanike arvamust kuulates antud plaani praktilisuses selgusele jõuda (võimalikkuses ma ei kahtlegi).
Pole veel endale selgeks teinud, et kui palju ja milliseid filtreid jm nänni tuleks sinna sisse ajada, et efektiivsus valmistoodangutele sarnaneks.
Kui filtrimaterjali maksumus + pump + soojapulk alla 2k jääks, siis võtaks asja käsile küll - üsnagi mõõduka majandusliku eelise kõrval saaks ise ehitades filtrite hingeelu tunduvalt sügavamalt tundma. Muidugi ehitamiserõõm ka (hiljuti sain valmis korraliku DIY videoprojektori, mida telku asemel nüüd kasutan :wink: )

Sumba mõte on mul ka seoses sellega korduvalt peast läbi käinud, selles suhtes olengi praegu pead murdnud, et mis on see, mis teeb sumbast sumba. Et kas on mingi min maht tal või mingi kindel omadus. Kui ma teen näiteks miski 25L mahuga filtri 250L akva jaoks, et kas see siis äkki ongi juba väikestviisi sump? :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 26, 2008 12:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Surfasin siin vahelduseks neid välisfiltreid ja leidsin, et Tetratec EX1200 saaks alla 1,5k kätte UK-st. Nii palju kui uurinud olen, siis tundub täitsa asjalik purk olevat ja Eheim Pro sarjaga suht konkureeriv. 250L peaks toime tulema vabalt. Oskab keegi maha laita? :roll:
Ja mis variandid sellisel juhul soojenduse lahenduseks jääks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 26, 2008 10:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tetratec- il siin ainuke miinus vast tagavara osade kättesaamine uimane, kaalusin kah tetratec i aga lõpuks võtsin jbl profi 250. töötab vaikselt ja filtrimaterjal kah ilusti kohe sees olemas. kalakeses neid olemas,on kah jbl profi 500

http://www.album.ee/album/30032030/50090443

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 26, 2008 12:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

no netipoodides tundub, et peaks Tetrale kõik jubinad kenasti saadaval olema. Tagavarakomplekt filtreid oleks nagunii kasulik varuda juba varen kui vahetamise hetk käes.
JBL omaduste kohta suht vähe infot leidub võrreldes teistega, seega ei oska mingit seisukohta võtta. Tetrateci üks eelis peaks kindlasti olema suur pütt.

PS! DIY ei ole maha maetud veel :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 26, 2008 03:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

jbl profi 250 on 7 liitrit ja filtri mass 5.3
jbl profi 500 on 12 liitrit filtri maht 8.8

http://www.album.ee/album/30032030/50090443

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 26, 2008 03:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Netfish kirjutas:
Surfasin siin vahelduseks neid välisfiltreid ja leidsin, et Tetratec EX1200 saaks alla 1,5k kätte UK-st. Nii palju kui uurinud olen, siis tundub täitsa asjalik purk olevat ja Eheim Pro sarjaga suht konkureeriv. 250L peaks toime tulema vabalt. Oskab keegi maha laita? :roll:
Ja mis variandid sellisel juhul soojenduse lahenduseks jääks?

oman seda ex1200 sain selle kohalikust poest 1700.- kätte
selle suurusega akaariumile vast paras..suuremale ei sobi kuna pump on lahja...müraga on nii, et vahest teeb häält ja vahest on vaikne..
svamme on vabalt saada ja odavad
ainuke asi mis jama on üleääre käivad plastiktoru liigendid ... need minu akvaariumi jaoks olid väga lühikesed .. üle tugevdusriba lihtsalt ei ulatunud
ise mõtlen täiendada mingi suurema läbilaskevõimsusega pumba vahele panemisega

soojendus Tetratec HT300 W

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver