foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Juwel'i kvaliteet
PostitusPostitatud: Reede Veebr 08, 2008 10:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere!

Ostime siis ükspäev Juwel Rio 125 kasti koos kapiga, kapi ja tehnika koostekvaliteet oli täitsa ok. Aga akvaariumi kast ise - silikoonvuugi paksused kõiguvad 0mm - 2mm. Otstest mõõtes on kast ülevalt 34,9mm ja alt 35,0...35,1mm. Akvaariumit eest vaadates näeb ühekohapealt küljeklaasi, kuna silikoni paksus on nii õhuke, sama koha vastasküljes on aga silikoni paksus koguni 2mm. Ning üks küljeklaas on ühest nurgast pea 1mm jagu sees pool.
Ja kõige tipuks hakkas vett läbi laskma peale 24h seismist koos veega.
Varasemas elu on olnud mul 2 kasti ja nähtud on igasuguseid erinevaid kaste, kuid sihukest jama pole ma küll varem näinud.
Jutt sai küll segane, aga joonistasin abiks ka ühe pildi:
http://www.avrprojekt.ee/UP/kast.JPG

Kuidas Teie hindate või kuidas peaks/peab olema Juwel'i kastide kvaliteet üldiselt?

Viimati muutis mesku, Reede Veebr 08, 2008 04:17, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri: Juwel
PostitusPostitatud: Reede Veebr 08, 2008 02:03 
Akvarist

Mul oli kunagi RIO 180 mitu aastat. Sai teist veel pooleldi veega täidetuna korduvalt ühest kohast teise nihutatud ja polnud häda midagi. Hiljem sai sama kasti omanikuks foorumi kasutaja CyberWorld ja usun, et tema juures täidab sama kast oma kohuseid sama hästi edasi. Minu meelest on Juweli puhul just tehnika osa üsna jama. Pean silmas just väikese mahuga sisefiltrit ja täiesti ebapiisavat valgustust. Viimasel ajal on küll ilmunud ka T5 torudega lahendused, kui sinna teine armatuur lisaks panna, siis saab juba täitsa ok. Samas need T5 torud on mingit täiesti absurdset pikkusmõõtu, mida saab vaid Juwel orig. varuosana ja hind on räige kirves. Kastid ise on minu meelest küll päris kvaliteetselt koostatud ja näevad piisavalt head välja ka.
Konkreetse juhtumi puhul tuleks see tilkuv kast poodi lihtsalt tagasi viia ja uus nõuda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 08, 2008 03:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

eks need poekomplektid tehakse sellise kvaliteediga mis selle raha eest saab. Kui ise teha, saab ikka kordi ilusama., kui muidugi õigeid töövõtteid ja riistu kasutada. Näiteks kasutaja Käpikul on ise tehtud komplekt, poest küll nii hea kvaliteediga asja ei saa, nurgad jooksevad täpselt ja kõik on perfecto. kui nüüd pisiasjadega nuriseda, siis on opti-white klaas puudu.

Küsin huvi pärast, kas keegi on proovinud 45 kraadise nurga all lihvitud klaasidega kasti kokkupanemist. põhimõtteliselt on ju nakkumispindala suurem ja äkki ka ilusam (ei oska öelda, pole näind). Kuna pindala on suurem, siis pole suuremal kastil (~200L ja rohkem näiteks) nurgatäidist vaja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 08, 2008 04:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Minul on 110l ja 240l JUWEL,väiksem on üle aasta ja suurem kah peaaegu aasta vana.Senimaani pole küll mingeid probleeme olnud,peale selle et soenduspulk andis otsad aga see vahetati kohe ümber.Kuna mul on tehistaimed siis valgustuse pärast ka ei nurise.Sisefilter toimib ka minuarust päris hästi,nii et ise olen rahul Juweli toodanguga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 08, 2008 04:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Endal on Juwel 240, nende T5 siis. Lisasin sinna ühe 30w T8 juurde, välisfiltri ja sai hea. Isegi öövalgus mahtus kaane alla lisaks. Olen rahul.
Nüüd koostasin ise uue 120l kasti ja ostsin sinna Juweli kaane peale. Mulle meeldib kui kaas näeb välja korralik nn zavatskoi. :) Kast ise sai ka hea väljanägemisega ja koostatud musta silikoniga (soovitan musta).Kogu akva läks maksma 1500 eek.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 08, 2008 05:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Juwelil kasti kvaliteet supper ilusad nurgad silikoniga pole üle aru mäkerdatud , kui siis ainult kaane lahendus kehv.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 08, 2008 07:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Must silikoon on jah sellesmõttes parem, kui vetikas vahele poeb, siis pole näha. Läbipaistev on siis ilus kui nurgatäidet ei tee (tegelt pole seda ühelegi kastile vaja), siis pole silikooni nähagi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 08, 2008 09:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu RIO 240 on küll ok, paar kuud on nüüd olnud mul...

Üles
 Teema pealkiri: Juwel Rio
PostitusPostitatud: Reede Veebr 08, 2008 10:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 12
Minu veidi üle aasta vanune Juwel Rio 240 samuti väga hea kvaliteediga, korraliku viimistlusega. Aluskapp korralik ja arukalt lahendatud (lahtine tagasein võimaldab kõik juhtmed jms korralikult kätte saada) Kaanelahendus jätab ka minu meelest soovida, on õhuke ja kuidagi eblakas. Samas võimaldas see mul väikese vaevaga lisada olemasolevale 2 ballastiga valgustorule veel teise samasuguse komplekti(akvapoes müügil) ja taimed kasvavad väga hästi. Soojenduspulk on ka minul peaaegu kohe välja vahetatud, käis veel garantii alla. Ilmselt enamuse Juwelite põhihäda. Filtri üle esialgu ei kurda, töötab kuulmatult ja teeb oma tööd hästi.
Kui teemaalgatajal sellised hädad, siis kindlasti välja vahetada, kuni veel garantiiaeg.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 09, 2008 12:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Garantiist saadeti mees kohale: väljastpoolt lisati näpuga silikoni, et ei lekiks ja oligi kõik! Vesi tegelikult tuleb kahe klaasi vahele ja kui välja ei voola siis nagu on ok?
Tundub et kasti väljavahetamine on välistatud. Igatehes väga halb pean ilmselt ise seest poolt silikoniga ära mõkerdama, et asi korralikult pidama jääks.
:evil:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 09, 2008 01:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma poleks küll siukse juraga nõus.
Üritaks ikka peale käija, et akva ära vahetataks, kasvõi klaaskast võtku teiselt komplektilt ära.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 09, 2008 09:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Loomulikult kast välja vahetada. Nõustun workshopper'iga, sellist asja küll ei tohi olla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 09, 2008 12:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kui Sa ise seda akvat hakad remontima või mis iganes Sa teed siis kaotad automaatselt ka garantii.Nii et trambi poodi ja las vahetavad akva ringi.Nad peavad seda tegema.
Edu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 09, 2008 02:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sellesmõttes, et vett peab ja neil ei ole nüüd ühtegi mõjuvat põhjust selle väljavahetamiseks. Ma avaran et päris nii ei saa teha, et jalutan kastiga poodi ja nõuan väljavahetust, kuna ei taha parandatud kasti.
2a on garantii eks paistab, esialgu ise parandama ei hakka muidugi.
Leke oli suht väike (tilk haaval), nii et parandaja sellepärast ei muretsend üldse, loodetavasti on tal õigus ja muretsemiseks ei olegi põhjust.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 09, 2008 05:28 
Akvarist

Sa ei pea midagi seestpoolt mökerdama hakkama.Sellega kaotab akva oma esteetiluse.Nad on kohustatud selle välja vahetama.Loe tarbijakaitse seadust.Kui muidu kokkuleppele poega ei jõua, siis võid ju hr. Riisalu poole pöörduda.

https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12876059

Ma arvan,et keegi ei soovi omale uut lekkivat akvaariumi, mida garantii aja jooksul käiakse silikooniga lappimas kui peaks jälle tilkuma hakkama.Kui see kaks aastat läbi saab, siis oled oma murega üksi.Soovitan soojalt kohe akva ringi vahetada.

Üles
 [ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver