foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Philipsi TUV toru - Kiire
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 30, 2008 09:17 
Akvarist

Kuna haiguste foorumis vastust ei saanud siis küsin siit.
Kas võib siis akvad kasutada Philipsi uv toru. Kuna olen bakteritega juba 1 kuu tulutult võidelnud, siis sai juba see asi soetatud. 30w.
Homme peaksin vee vahetama ja söe filtreerimiseks panema aga kas võin ka uue toru lisada.
Effexi lehelt sain info, et kasutatakse ka akvaatiumites. Aga krt nüüd mõtlen, et äkki kui akva tühi,. siis paned lambi põlema ja hävitab baktereid. Kuskilt siit teemast jäi silma, et UVC ei või kasutada.
Aidake ruttu!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 31, 2008 08:15 
Meremees
Kasutaja avatar

Selle toru otsene kiirgus kahjustab kõiki elusorganisme, ka kalu ja inimesi. Kui soovid tappa baktereid, siis selleks sobivad kinnised seadmed, kust vesi läbi voolab. Neid müüakse akvaariumikauplustes.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 31, 2008 10:40 
Akvarist

Nii, et mul pole selle toruga miskit teha?
Keegi DonAqua kuskil kirjutas, et kasutab pidevalt uv lampi. Tal on discused. Et kuidas siis ikkagi?
Mõistus otsas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 31, 2008 10:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selle jaoks on olemas spetsiaalsed UV-filtrid. Ilmselt see toru läheb sinna sisse. Toru läheb sinna filtri keskele ja vesi käib spiraalina ümber filtri.

Koduleht: www.freewebs.com/akvarist

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 31, 2008 10:57 
Akvarist

Einoh ma ei kujuta hästi ette kuhu sisse ta läeb. Sest ta on ju tavaline pikk valgustoru http://www.effex.ee/?pg=1&pgr=18&sgr=29&id=143
Mis ma sellega siis peale hakkan.
Lihtsalt bakteri ravimid enam ei mõju. Ja kalade uimed püsivad vaid, siis koos, kui rohi sees on. Nii, kui söe panen hakkavad uimed lõhenema. (skalaaridel ja mollidel, nüüd ravi ajal ka ühel botial sabas üks lõhe) Teised kalad terved.
No mida ma saan veel teha. Täna on Furanoli´ga 5 päev (kirjade järgi peaks 4 p pärast veevahetus olema)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 31, 2008 12:18 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
mis sa selle pika toruga peale hakkad, ei tea. tühja akvaariumi kohal vöiks ju pöletada, kas mingit kasu on ei oska pakkuda.
akvaariumi tarbeks on olemas spetsiaalsed UV filtrid, mis käivad kanisterfiltri väljuva vooliku vahele.
nagu näiteks see

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 31, 2008 12:31 
Akvarist

Et kui ma selle põlema panen (kasvõi lühiajaliselt), siis on kaladega ka "kutu piilu".
Kas siis mitte keegi pole sellist asja kasutanud?
Ma lihtsalt ei saa aru mix seal effexi lehel on info, et sobib ka akvaariumitele. Krt 330.- maha visatiud

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 31, 2008 01:02 
kistake kirjutas:
Et kui ma selle põlema panen (kasvõi lühiajaliselt), siis on kaladega ka "kutu piilu".
Kas siis mitte keegi pole sellist asja kasutanud?
Ma lihtsalt ei saa aru mix seal effexi lehel on info, et sobib ka akvaariumitele. Krt 330.- maha visatiud

mine proovi effexis tšeki alusel ümber vahetada. :)

Parimat,

Matten

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 31, 2008 01:02 
Akvarist
Akvarist

on endalgi discuste kastis välisfiltri väljavoolu vooliku vahele pandud sama seade millele indrek vihjas. toimib kenasti. sai soetatud pealinnas tartu mnt. poest.
tartus kahjuks ei tea kust võiks säherdust riista soetada. bettast ma näiteks uusi UV-lampe aparaadile ei saanud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 31, 2008 01:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Äkki enne uurid mis sul seal akvaariumis toimub. Küsi nõu kasutaja Maria'lt. uisapäisa ei tasu igast jama osta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 31, 2008 02:37 
Meremees
Kasutaja avatar

kistake kirjutas:
Ma lihtsalt ei saa aru mix seal effexi lehel on info, et sobib ka akvaariumitele.
Seal lehel on teiste hulgas ka selliseid, mida tõesti kasutatakse akvaariumi või tiigi desinfitseerimiseks. Aga ikka vastava seadme sees, mitte lahtiselt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 31, 2008 09:14 
Akvarist

Tänan, kes asjalikku nõu andsid. Toru ränab siis poodi tagasi.

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver