foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 24 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 12, 2008 12:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ei usu et kõik nad filtriski elavad. Suur osa neist elab ka põhjakruusas.

Koduleht: www.freewebs.com/akvarist

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 12, 2008 03:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

akvaariumivees ei eksisteeri mingeid "kasulikke" baktereid.
uv-filter ongi justnimelt selleks, et tappa kõik elav, mis selle sterilisaatori läbib.

tundub lõputu teema olevat, google abiks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 12, 2008 04:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

rene kirjutas:
akvaariumivees ei eksisteeri mingeid "kasulikke" baktereid.
See on nüüd kül midagi uut :shock:
Et mis asjad seal elavad siis :?:....ainult kalad ja igatsorti kahjulikud patsillid?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 13, 2008 05:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

kas nüüd just kahjulikud, aga laias laastus jah.

nitifrifaktsiooniprotsessis osalevad kolooniad elavad teatavasti pindadele kinnitunult

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 13, 2008 01:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nitritite oksüdeerimine nitraatideks toimub bakterite vahendusel, mis eelistavad tahket substraati,kuid samas leidub neid ka vees. Samas on loogiline ,et filtris ja pinnases on nende konsentratsioon kordades suurem kui vees. Ja kindlasti teevad nad oma töö tõhusamalt kinnitatuina põhjapinnases või filtris kuid ei saa kuidagi väita ,et akvaariumivesi neist kasulikeist loomadest puhas oleks. Ja kindlasti on kasulike baktereid ka peale nitrifitseerimisprotsessis osalevate nitrosomonas-e ja nitrobacter-i.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 13, 2008 03:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nitrifying bacteria are photosensitive, especially to blue and ultraviolet light. After they have colonized a surface this light poses no problem.

lisaks veel kasulikku lugemist - http://www.bioconlabs.com/nitribactfacts.html

laias laastus muidugi igaühe enda maitseasi, kas riskida võimalike haiguspuhangutega kastis kuna "äkki lähevad uv-filtratsiooniga kaotsi ka mingid vees eksisteerivad võimalikud kasulikud bakterid" või siis minna steriilse vee teed.

ise hetkel uv-filtrit ei kasuta, järgmisse kasti tuleb see 100%
mingisugust ohtu nitrfikatsiooniprotsessile see sissetöötanud akvas ei kujuta :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 13, 2008 03:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga rene kas sa oled juba poodidest uurinud kah UV-filtreid? Kus neid üldse müügil on ja palju maksavad? Ma nägin ainult kalakese kodukal ja siis discus.ee lehel kah.

Koduleht: www.freewebs.com/akvarist

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 13, 2008 05:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Veel üks argument,et ilma korraliku välisfiltrita ei oleks mõtekas kasutada UV filtrit. Nimelt on kindlaks tehtud, et nitrifikatsioon toimub pimeduses palju kiiremini kui valguses, mis inhibeerib protsessi arvatavasti autotroofsete fotosünteesijate ja nitrifitseerijate konkurentsi tõttu toitainete pärast. Seega võid edaspidi loota vaid oma sisefiltri biomassile mis aga minu arvates ei ole kuigi märkimisväärne. Aga eks igaüks teeb oma valiku ise.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 13, 2008 06:56 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Pole mõtet sellest mingit ususõda alustada, eks igaühele oma. Mõni usub et antibakteriaalse seebi pidev kasutamine on kah väga abiks, paraku hakatakse juba tasapisi tunnistama et liigne steriilsus võib olla arenenud maades nii tavaliseks muutunud allergiate üheks põhjuseks. On kohti kus UV lamp on üsna põhjendatud - ntx maimuakvas, discuste puhul, kaupluses ühendatud akvaariumite korral jms. Samas ntx taimeakvaariumite juures räägitakse et UV lamp oksüdeerib mikroelemente mis muudab need taimedele mittekättesaadavaks (selle üle kas üldse ja kui siis kui palju ka vaieldakse). Bakteritega on nii ja naa, vähemalt sissetöötavas akvas UV lamp on ebasoovitav, seda kirjutavad ka tootjad.
Artiklis "Diagnosing Fish Diseases: When NOT To Treat" kirjutab Lennart Edén: Filtration with a UV-filter will kill anything small and suspended in the water and will relieve the pressure on our fish from many primary and secondary infectious agents.
Kes soovib oma UV filtri usule kinnitust saada võib lugeda ka siit kui hea on UV filter. ;)
UV lampidel sõltuvalt margist võib toru olla muide üsna lühikese elueaga, ntx 6 kuud ning uus toru võib maksta kah hea natuke.
Nii et ma ei ütleks et siin saab alati üheselt öelda kas UV lambil on mõtet või ei. Ise olen senini ilma läbi saanud ja suure tõenäösusega ei hangi seda ka tulevikus kuna ma pole steriilsuse pooldaja, kuid ma ei ürita selles osas ka kõiki oma usku pöörata, nagu juba öeldud - igaühele oma. Minu poolest kes tahab nühkigu end ka Safeguardiga edasi. :)

Üles
 [ 24 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver