foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 02, 2008 02:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

tere.

küsimus sis filtri puhastamise kohta.

oman EHEIMI välist kanisterfiltrit (max 600L akva jaoks vist -mudelit ei mäleta)

kas see bakterikoloonia elab kogu filtri ulatuses või ainult nende svammkäsnade sees?

seal on kolm kihti mingit erineva struktuuriga kivipuru, alumise ja kesmise kivipuru kihi vahel on sinine jämedakoeline svamm ja ka kõige üleval on veel peenem valge svamm.

et kui filtrit puhastada vana akvaariumiveega ja mõni käsn ikka väga umbes on ja korralikku puhastamist vajab, kuidas seda teha, et kõige vähem kahju oleks?

selge on ka ju see, et kui filter ikka väga umbes on, siis eiole ju sellest kasu kui vesi sealt suht aeglaselt läbi käib.

kas osasid filtri plastikosi võib kraaniveega pesta? näiteks kanistrit ennast , sest sinna põhja koguneb ju ka sodi? kui kaua võib filter puhastamise ajal lahti olla? oleks äkki targem meediat kogu aeg näiteks kusagil ämbri sees vana akvaariumivee sees hoida?

olen täheldanud, et kui voolikute seest vetikad välja võtta, saab vee vungile kõvasti hoogu juurde.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 02, 2008 03:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kõige rohkem on neid baktereid ikkagi seal kivipuru sees ja veest väljas olemisele peaksid nad ikka üsna vastupidavad olema. Nii kaua see filrei puhastamine kindlasti aega ei võta, et selle pärast muretsema peaks.

Mina olen plastmassosi küll kraaniveega pesnud. Enamus kolooniast on ju kivides.
Svammidest valget ei ole mõtet üldse pesta, selle peaks iga filtripuhastusega uue vastu välja vahetama. Kui akvaariumipoodidest ei raatsi uusi osta või pole saada, siis sobib kangapoes olev vatiin, millest ise sobivaid tükke välja lõigata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 02, 2008 04:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

mina ei paneks üldse seda valget vatti sinna, läheb too nii kiiresti umbe ja filtrit pole mõtet palju näppida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 02, 2008 05:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

selge, siis on olnud mu mure selle valge käsna pärast üsna mõttetu. raha kindlasti on, et uut svammi osta :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 02, 2008 06:56 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Mina seda valget peenfiltri materjali oma kanistris ei kasutagi.
Kokkutulekul jäi kõrva taha spetsialisti soovitus kasutada imamistoru otsas mehhaanilist filtrit näiteks firma "Tetra" sisefiltri meh.filtripadrunit.
Pildilt küll päris nähtav pole -rohkem aimatav ...
http://www.saarts.pri.ee/Pildid/albums/ ... 007_cr.jpg
Puhastan seda meh. fitripadrunit vastavalt vajadusele -vee vooluhulga järgi...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 12, 2008 11:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

p6lts kirjutas:
Kõige rohkem on neid baktereid ikkagi seal kivipuru sees ja veest väljas olemisele peaksid nad ikka üsna vastupidavad olema. Nii kaua see filrei puhastamine kindlasti aega ei võta, et selle pärast muretsema peaks.

Mina olen plastmassosi küll kraaniveega pesnud. Enamus kolooniast on ju kivides.
Svammidest valget ei ole mõtet üldse pesta, selle peaks iga filtripuhastusega uue vastu välja vahetama. Kui akvaariumipoodidest ei raatsi uusi osta või pole saada, siis sobib kangapoes olev vatiin, millest ise sobivaid tükke välja lõigata.

millisest kivipurust käib jutt :?: :roll: ja mis siis võiks olla välisfiltri filtrimaterjalid? Minul on hetkel, 2 käsna(üks jämedam), turvas ja valged vatitaolised asjad.

algus 22.12.07, 280L .Asukad:Ancistrus, Pelvicachromis pulcher, Hemichromis Bimaculatus, Crossocheilus siamensised,Labidochromis caeruleus, Metriaclima estherae, Melanochromis Cyaneorhabdos, Convict Cichlid ja taimed.
60L

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 12, 2008 12:26 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Põhimõtteliselt müüakse poes eraldi filtri substraati. EHFISUB oli vist EHEIMi toote nimi aga neid on teisigi. Sellised poorsed kivikesed. Käsn toimib tegelikult sama moodi. Mõnel inimesel on kuuldavasti filter samasugust kruusa täis nagu akva põhi. Bakteritele on oluline pind millele kinnituda ja mida rohkem on filtris sellist pinda, seda rohkem baktereid ja efektiivsem töö.

Üles
 Teema pealkiri: Eheim
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 12, 2008 04:38 
Akvarist

Tootja poolt on kirjas , et peaks olema paar eri tüüpi meediat pluss siis veel need shvammid - valge ja sinine. Ma ei viitsi jännata, mul on mõlemad Eheim`i kanistrid kogu ulatuses täidetud JBL MicroMec meediaga, et oleks ruumi hiigelkolooniale ja neid shvamme pole üldse. Lasin ühel filtritel töötada ca. aasta siis vahetasin välja kogu ühe filtri sisu korraga. Siis pidasin poolteist kuud vahet ja siis teisel filtril. FilterStarti kallasin ka peale, igaks petteks, pole üldse väga kindel kas viimasest ka mingit abi on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 12, 2008 04:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

kuna ma alles sain omale välisfiltri,siis loll küsimus,kui sul ei ole seal ühtegi svammi,siis palju sodi läheb akvasse tagasi? selles mõttes,et ega need keraamilised torud ju kõikkeb ka kinni ei püüa?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 12, 2008 05:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

tegelikult on nii, et akvaariumi filter biofilter, mis töötab bakterite abil. eesmärk pole vett mehaaniliselt puhastada. enamus suuremaid osakesi settib akvaariumi pinnasesse, tekitades sinna taimedele sobiva pinnase.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 12, 2008 06:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

no seda,et biofilter,seda ma tean,aga kuna mul on korralik üleasustus momendil,siis on vaja ka mehaanilist puhastust.praegu puhastab nii,et midagi pole pinasesse settimas,põhi oli jummala puhas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 12, 2008 06:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

pane siis vatti (vatiin) filtrisse (kangapoest saab). oleneb mis firma filter on, eheim'i peenekoelisi filtripatjasid on kalakeses.

aga aru ma ikka ei saa, mis su probleem on, vesi sogane?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 12, 2008 07:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

ei,mul veel ei ole probleemi,kõik on super :lol:

aga ma küsisin siin eespool,et kui kõik švammid ära võtta,kas siis tekib.

mu akva on juba nii sisse töötatud,et probleemi tekitamisega läheb aega,kuna aga mul on uus filter,mille võimalustest ma veel mõmmigi ei tea,sellepärast küsisingi.

tahaks teha akvas uuendusi,et teha neid ohutult,sellepärast küsin ka enne. :wink:

ahjaa ja mu uue tehnikaime nimi on JBL Cristalprofi 250

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 12, 2008 07:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

mina võtsin enda eheim'i välisfiltril peenekoelise (valge, kõige pealmine) vati ära, kuna ummistub liiga kiiresti ja ega tast pole suurt kasu kah. Filtris siis on mul praegu sinine svamm ja kaks korvi keraamilist filtrimaterjali. Probleemi pole :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 12, 2008 07:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

no eksole.sai vanur jälle targemaks.

kestvad tänuavaldused! O:)

Üles
 [ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis