foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 28 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 17, 2004 11:17 
Akvarist

Meenub, kuidas mul kanister kaua-kaua torkimata kestis. Kanistris oli muu hulgas vatiini ja turvast ka vist. Nimelt oli mul veevõtu toru otsas shvamm, mida ma väga tihti puhastasin/vahetasin. Peen sodi püüti sellega kinni ja kanistris olevad bakterid said rahulikult vees leiduvate lämmastikuühenditega tegeleda. Ma arvan, et neil oli seal kanistris isegi igav. Praegu on suhtumine selline, et mul pole seda bakteriaalset filtreerimist nii palju vajagi, pigem huvitab pikk hooldusvahe ja see, et sodi veest ära korjataks. Seepärast üritan leida varianti, et peenfiltreerimist ei kasuta ja kanistris on jämedam materjal. Kui vatiini kasutada, siis tuleks seda mitu korda nädalas vahetada.

Seega selline idee - hooldevaba kanister ja eraldi filter vatiiniga või siis korra nädalas või üle nädala mõnda aega peenfiltreerida. Pole hullu, kui peenfiltreerimine meelest läheb.

Kui tahta kasutada kanisterfiltris suure pindalaga poorseid materjale, siis tuleb enne neid peen sodi kokku korjata - muidu lähevad umbe ja kasu ei miskit. Isiklikult ei näe oma akvaariumis vajadust nii suure bakterite koloonia järele.

See, millist filtrisüsteemi kasutada, sõltub olukorrast. Suurema akvaariumiga on lihtsam ja väiksemaga keerulisem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 17, 2004 11:25 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
See kõik on õige, aga turvas lihtsalt mõne aja pärast ei hoia enam karedust all ükskõik kui hästi vee ära filtreerid. Siis on ilmselt ainus lahendus see turvas kuhugi eraldi pista kus seda lihtne vahetada, paraku pole ma veel sobivat kohta leidnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 10, 2004 02:45 
Akvarist

Vaataks, mida rahvas nüüd Resun filtritest arvab. Reinu jutu ja isiklike eelarvamuste põhjal eriti head ei arva ja ise seda tõenäoliselt ei ostaks, kuigi Akvaariumistuudios mulle seda pakuti. Samas ma pole neid veel ise näppinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 10, 2004 02:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Pean tunnistama et peale aastast kasutamist arvan kah Resuni kanisterfiltritest suht halvasti. Praeguseks avaldunud vead minu AE-808 juures:
- voolikute ühendamise jubinal mis on ilma kraanideta murdus küljest hoob millega teda sai lahti tõmmata, hiljem ka hoovaga seotud ülejäänud pudinad (asi ise õnneks on endiselt veekindel ja kasutatav)
- teine voolikute kinnitamise jubin mis on kraanidega hakkas kraanide vahelt lekkima - ja päris kõvasti
- üks kahest filtri pea kinnitusest kukub lahtivõtmisel alati küljest (lihtsalt ebamugav, kinnitus muidu terve ja hoiab asja kinni ka nagu vaja, lihtsalt lahtisena ei püsi kesta küljes)
Lisaks on veel oletus et vee sisenemisel filtrisse altpoolt saaks ehk õhust ja sellega seonduvast mulinast kiiremini lahti, Resunil paraku siseneb vesi ülevalt (nipp - enne käivitamist valan kannuga vooliku akvaariumist võetud vett täis, läheb kergemini käima ja mulin kaob rutem).
Peale selle on oluline teada et juppe on keeruline saada. Olen üritanud filtrisvammi hankida, no mida pole seda pole. Kui spetsiaalselt tellida siis pole kah teada millal kätte saad. Üleüldse on Resuni filtritele varuosi raske saada - vaadake kasvõi seda mis on netist tellitav, kontrastina Eheimi vidinaid pakub pea igaüks.
Ega keegi oska vihjata kust saaks suurt tükki sobivat porolooni et ise Resuni filtrile sobiv svamm lõigata? (Resuni kasutaja argipäev :twisted: ). Lauteris oli aga küsivad 200 krooni selle eest. :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 10, 2004 03:12 
Akvarist

Millise kuju ja mõõtudega shvamm on?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 10, 2004 03:26 
Moderator
Kasutaja avatar

devi kirjutas:
Millise kuju ja mõõtudega shvamm on?

Ruudukujuline, täpseid mõõtusid ei oska peast öelda - igatahes nii suur et teiste filtrite saadaolevad svammid olid pisemad, sai poes tsekatud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 10, 2004 05:26 
Moderator
Kasutaja avatar

IvoOnu kirjutas:
Kas sa nuustikuid ei ole vaadanud? Neid peaks ju igatsugu mõõtude ja tihedusega olema.

Nii suuri pole kahjuks silmanud, muidugi ega ma pole ka vastavaid osakondi spetsiaalselt kamminud - seal veel see risk et kui on salakavalalt mingi antibakteriaalse solgiga töödeldud siis on täitsa jama majas, õnneks enamikul on see vast ära märgitud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 10, 2004 06:05 
Akvarist

Ma olen isegi äärmuslikum - ei julge nuustikuid filtris kasutada, kuna ei ole kindel, et isegi fungitsiidide puudumisel oleks need piisavalt inertsed akvaariumis kasutamiseks.

Rein, ma mõtlesin, et võib olla on mõnes Internetipoes midagi sobilikumat - seepärast mõõte küsisingi. Teine variant on panna väikseid serviti teineteise vastu. Kandilistega on ses osas lihtne - EHEIM ecco seerias käivad näiteks silindrikujulised ja Pro seerias ei ole ei liha ega kala.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 10, 2004 06:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Mul on lootust lihtsamini hakkama saada, foorumis ikka leidub häid inimesi. :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 10, 2004 06:38 
Meremees
Kasutaja avatar

Mul on 3 cm paksust filtrishvammi (jämeda ja keskmise koega), nagu alloleval lingil näha. Akvaariumi tegemise ajal sai tellitud. Isegi see keskmine on küllaltki suurte avadega, nii et ma ei ole kindel, kas see sulle sobib. Kui huvitab, võid tulla vaatama.
https://ssl.kundenserver.de/shop.aquapro2000.de/k_240.htm

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 11, 2004 12:26 
Akvarist

Minu kannatuste jada Resuni välisfiltriga AE-308:
Peale ühte kuud töötamist hakkas veesurve ära vajuma, sai puhastatud peenfiltrid, svhammid, torud jne., kuid ei midagi :? Lahtivõtmisel avastasin, et torude bloki kinnituse fiksaatori kõrv oli ära murdunud. Magnetväli ümber "labade pulga" oli väga nõrk. Sai komplekt poodi uurimisele viidud. Uurimine kestis paar nädalat ja lõpuks teatati, et kuna fiksaator oli katki sellest ka nõrk veesurve. Ok! Tellisin uue fiksaatori, selle saabumine kestis umbes kuu. Filter uuesti tööle, kuid tulemus oli sama. Lasin siis filtril mõnda aega edasi niriseda. Kutsusin poest lõpuks meistrid koju, testimised jäid pooleli kuna murdus ära "labade pulga" tsentri pulk. Paari päeva pärast vahetati filtri mootoriplokk välja. Surve korras 8) :D
Nädal peale vahetust lõuna ajal kodu tulles vesi põrandal :cry: Lähemal uurimisel koos meistriga selgus, et mingi tihend oli läbi laskma hakanud, aitas (vist) kruvide pingutamine. Loodame, et selleks korraks on kannatuste jada lõppenud ja et see oli eelmise bloki defekt(ptüi...ptüi...ptüi).
Muidu töötab filter normaalselt vesi on selge ja puhas, vee survet on võimalik reguleerida. Selle raha eest oleks täitsa ok, kui probleeme poleks :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 13, 2004 02:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
Ega keegi oska vihjata kust saaks suurt tükki sobivat porolooni et ise Resuni filtrile sobiv svamm lõigata? (Resuni kasutaja argipäev :twisted: ). Lauteris oli aga küsivad 200 krooni selle eest. :shock:

Mulla tn kooperatiiv pakub filtri svammi (valge) rullis (lõikad endale sobiva suurusega tükke). Hinda ei mäleta kahjuks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 13, 2004 02:41 
Moderator
Kasutaja avatar

Aitäh kõigile, alberti varudest sain sobiva tüki.

Üles
 [ 28 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver