foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Valgusest veel...
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 11, 2007 08:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

So sorry aga olen oma rohkem kui aastase akvaristipausi ajal unustanud, kui tihti peaks valgustorusid vahetama?
Mul on hetkel 108l akvaariumi kohal 20W japside AquaGlo, pikkusega ca 60cm. Kas peaks ehk hoopis võimsama vastu vahetama?
Aitäh aitajale :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 11, 2007 10:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Taimede kasvatamiseks on kindlasti valgust juurde vaja, mõned üksikud liigid kasvavad sellise valguse juures, nagu sul praegu, hästi.
Kui sa mõtled võimsama vastu vahetamise all seda, et lähed poodi ja ostad sama pikkusega toru aga võimsama, siis see pole kahjuks võimalik. Asi nimelt selles, et mida võimsam toru, seda pikem. Sobiv lahendus oleks sama võimasid torusid (mis sul hetkel on) juurde lisada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 11, 2007 11:16 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma arvan, et umbes aastaga on torud üsna otsa saanud. Eks seda ole ka heledusest näha.

Üles
 Teema pealkiri: Valgustorudest
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 11, 2007 11:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen täiesti kindel , et see aeg oli tunduvalt lühem!
Minu mäletamist mööda ca 4-6 kuud aga päris täpselt ei mäleta, see pärast küsisingi. Ega blondi nii väga narrida kah pole vaja :D

Üles
 Teema pealkiri: Valgus
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 11, 2007 11:52 
Akvarist

Minul on Osram 860 T5 torud juba poolteist aastat iga päev 12 tundi töös ja toimib veel küll. Praegu alles pean plaani, et kunagi peaks vahetama.

Üles
 Teema pealkiri: Re: Valgus
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 12, 2007 01:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Erwin kirjutas:
Minul on Osram 860 T5 torud juba poolteist aastat iga päev 12 tundi töös ja toimib veel küll. Praegu alles pean plaani, et kunagi peaks vahetama.

T5 torud on midagi muud kui T8 torud, eriti kui T8 on magnetilise ballasti taga. T8 magnetilise ballasti taga soovitati mõnel pool tõesti 6 kuu tagant vahetada, aasta on vast lagi. Elektroonilise ballastiga peaks ka T8 kauem kestma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 12, 2007 11:00 
Moderator
Kasutaja avatar

Ei ma tahtnud narrida midagi, oma kogemustest rääkisin. Senised torud on Aquarelle (T5) ja põlevad juba kindlasti kauem kui aasta. Elektroonne ballast.
Tipi akvas on 4* TLD torud, ka elektroonse ballasti taga. Jälle üle aasta töötanud. Helendavad normaalselt siiani ja enne küll ei vaheta kui läbi põlevad.
Toru luminofoori valgusviljakus langeb aja jooksul kindlasti aga mitte nii kähku. Läbi põlevad enamasti kütteniidid, eriti drosseliga (mehhaniline) ballasti taga.
Võimsama toru(d) võiksid panna küll, hetkel tundub su valgustus taimede kasvatamiseks veidi nadi olevat. Tõenäoliselt peab siis ka ballasti vahetama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 12, 2007 06:55 
Akvarist

Torude eluea kohta kenasti kirjas : http://www.hereinspaziert.com/Lampen/Leuchtstoff.htm

St. kokkuhoidlikult majandades võib 8XX seeria torus kasutada
enamvähem eluea lõpuni ja igasugu spetsspektreid umbes aasta.

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver