foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 31, 2007 03:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
meil seal näiteks need valged makaronide moodi asjad, siis laavakivi, siis turbakotike ja kõige peal valge peenike filtersvamm. Aga mingit jämedat svammi polegi.... Kas nii võib või peaks selle ikka panema?
Ja siis veel: kui me filtrit puhastame, siis peseme need laavakivid veega läbi. Aga kas tohibki neid kraaniveega pesta? või hävitab mingeid kasulikke baktereid niimoodi??

2 x guraami
1 x sae
1 x tiger barb

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 31, 2007 05:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

laavakivi - olles poorne materjal - on suurepärane kasvulava bakteritele.
seetõttu kasutavad paljud ka filtrimeediana justnimelt laavat.

omades ka ise hunnikut laavat akvas, olen hakanud viimasel ajal mõtlema, et peaks kanistri meediast tühjaks loopima ja kasutama seda ainult tsirkulatsioonipumbana. pakun, et kanisterfiltris elutseb mul alla 5% süsteemis eksisteerivast nitrifaktsioonibakterite kogumist.

seega, ära enam laavakivi pese :)

R.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 31, 2007 06:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Eks ikka võib nii olla et jämedat svammi pole, ehkki asja mõttekus sedapidi on pisut küsitav - kui midagi ära jätta siis esmajärjekorras viskaks välja just peene svammi/vati/misiganes sest see kipub ummistuma ja selle puhastamiseks peab filtrit tihti lahti kiskuma, kanisterfiltri puhul on aga lahtikiskumine asi mida ei tasu tihti teha. Jämeda svammiga oleks probleeme märksa vähem. Ja tõesti on tehtud ka nii et filtrist kogu sisu välja visatud ja kasutatud filtrit sisuliselt vaid pumbana, seda on just taimeakvade poolel pruugitud. Mul endal 100 liitrises akvas on pikka aega vaid pump vett keerutamas ning pole probleeme. Suures akvas on hetkel filtris vaid jäme svamm ja pisut laavakive, vahepeal oli ainult kruus sees - kõik variandid on toiminud. Ja olen kah mitu korda kaalunud proovida kanistrist kogu sisu väljaviskamist, ilmselt kui aega tekib siis teen ka teoks.
Filtrit pesta oleks aga küll hea akvast võetud vees. Laavakividel piisab üldjuhul ju vaid väikesest vees loksutamisest.

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver