foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 15 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: taimete istutamine ??
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 04, 2007 02:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

kuidas käib taimete istutamine ???

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 04, 2007 03:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

võtad taime, paned kruusa sisse juurtega.
Mõnda taime ei tohi mulla sisse panna vms. Java fern ja samblikud vms.
Oleneb taimedega tegu on?.

www.tropica.com <--- uuri sealt, iga taime kohta piisavalt palju informatsiooni et istutamisega hakkama saada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 04, 2007 03:10 
Moderator

Pildid: 10
Ühe käega paned taime kaevatud auku ja teisega ajad põhjakruusa uuesti peale tagasi.
Kui taimel on suured juured võid nende otsad lühemaks lõigata - pidavat kiirendama uute juurte tekkimist.
Kui taimel on väikesed juured ja/või kardad, et kalad taime välja sikutavad, siis võid panna juurte peale ka mõned suuremad kivid, kuni taim korralikumalt juurdunud on.
Poodides on saadaval ka tablette, mis mõeldud just juurte tugevdamiseks.
Igaks juhuks taseb enne istutamist ka uurida, kas taim ikka on pinnasesse isutatav või meeldib talle rohkem kivi või kännu peal kasvamine; näiteks sealt http://www.tropica.com/default.asp
Kännu- või kivipealsed taimed võid alguses tamiiliga kinni siduda, et "lendu ei tõuseks"

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 16, 2011 12:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Panen siia väga vana teema juurde lisaks ühe video mille leidsin..
ehk aitab kedagi kes ka uurib kuidas istutada.
http://www.youtube.com/watch?v=44cDbR2YvK4

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 16, 2011 09:13 
Akvarist

ma ei hakanud uut teemat tegema ja ma loodan, et te ei pahanda, et ma siin küsin seda.
Kas mollydele sobivad nii kunsttaimed kui ka need 'päristaimed' ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 16, 2011 09:35 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Black Moor kirjutas:
ma ei hakanud uut teemat tegema ja ma loodan, et te ei pahanda, et ma siin küsin seda.
Kas mollydele sobivad nii kunsttaimed kui ka need 'päristaimed' ?

Ma ei tea ühtki kala kellele ei sobi elustaimed - tõsi, on palju selliseid kalu kes elustaimed lihtsalt ära hävitavad. :)
Samamoodi ei tea ma ühtki kala kellele ei sobi kunsttaimed. Küll aga on kunsttaimede osas mitmesuguseid arvamusi - ntx mina kuulun sellesse leeri kes usub et kunsttaimedega sobivad kõige paremini kokku ka plastmassist kalad. ;) Mis ei tähenda loomulikult et neid ei võiks kasutada, ilu on vaataja silmades - ka siin foorumis on plastmasstaimede pooldajaid.
Elustaimed on ühtlasi akvas oleva koosluse osaks, nad töötlevad ümber akva asukate tekitatud jääke.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 08, 2011 12:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga tulles tagasi istutamise enese manu...

Millal seda teha? Mäletan mingitest saksa raamatutest pilte, kus pandi kruus akvaariumi põhja, siis torgati taimed kruusa sisse (lõigati 1/3 juurtest maha ja tehti nii, nagu ülalpool kirjutasite) ja siis pandi taldrik akvaariumipõhja, et veejuga kruusa laiali ei puhuks ja kallati selle pihta vesi.

Ma siin tegin umbes samamoodi, istutasin taimed kuiva akvaariumi põhja (palju kergem kui vette istutada!) panin köögikraani otsa pika vooliku ja lasin leige vee jooksma.

Nüüd on aga mõnel vallisneerial need sibulad, kus lehed ja juured koos on, hakanud pruuniks tõmbuma. Kurat kas nad jälle ei kavatse kasvama hakata? Eelmises suures akvaariumis läksid nad ka kogu aeg välja, samas kui cryptocorined kasvasid mõnuga...

Ehk et kuidas on taimede suhe toore trassiveega?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 12, 2011 02:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Soobel kirjutas:
Ehk et kuidas on taimede suhe toore trassiveega?

:arrow:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 12, 2011 03:58 
Moderator
Kasutaja avatar

Vallisneerial võib alustavas akvas minna tükk aega kuni ta on nõus kasvama - eriti kui pinnaseks on vaid kruus kus pole toitaineid. Mõnikord on ka nii et peale ümberkolimist taim viskab lehed maha, kuid mõne aja pärast tulevad uued lehed ja hakkab kenasti kasvama. Mul on olnud sel moel taim juba "maha kantud", kuu aja pärast aga ilmus jälle välja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 15, 2011 11:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pilt

Heh, kasvavad küll ja ajavad tütartaimigi. Ja sealjuures päris uljalt. Aga miskipärast on need läbipaistevpruunid nagu mädanenud ja unustatud lehed.

Milles küsimus? CO2?

Hetkel elab seal 20 gupit ja teist niisamapalju tigusid, kes võiks nagu süsihappegaasi toota. Aga veerandi kantmeetri kohta jääb see lahjaks või?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 15, 2011 11:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Soobel kirjutas:
Milles küsimus? CO2?

Pigem pakuks et toitaineid napib. Nii kivine pinnas pole ka muide taimedele kuigi soodus, kuid see pole vast antud mure põhjuseks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 15, 2011 12:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

2-6mm fraktsiooniga ehitusliiv, selle peal kaunis peen liiv vanast akvaariumist. Minu loogika ütles seni, et kui pole toitaineid, siis ei tohiks lehed kasvada ja risoomid-tütartaimed areneda? Või käib see hetkel veel "vanast rasvast?"

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 15, 2011 01:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Soobel kirjutas:
2-6mm fraktsiooniga ehitusliiv, selle peal kaunis peen liiv vanast akvaariumist. Minu loogika ütles seni, et kui pole toitaineid, siis ei tohiks lehed kasvada ja risoomid-tütartaimed areneda? Või käib see hetkel veel "vanast rasvast?"

Pigem jah "vanast rasvast" üritab taim otsida kõlbulikumat paika. Kui on viitsimist ja võimalust, võid proovida sellist asja et otsida mingi madal nõu (olen ise salatikarbist teinud), täita seest mullaga, istutada sinna Vallisneria, katta pealt kruusaga et muld välja ei pääseks ning teha pinnasesse auk kuhu see kõik ära peita. Usun et tulemusena saad hästi kasvava Vallisneria põõsa.
Muide, kui omal ajal alustasin ka puhtalt ehituspoe kruusast koosneva põhjaga (oli küll peenem ja sobis taimedele paremini), siis algul oli mul Vallisneria muru - taimed kasvasid vaid ca 3 cm pikaks ja olid punakaspruuni värvi (valgust oli tublisti, ilmselt seegi mõjutas). Kes nägid, ei tahtnud uskuda et tegu Vallisneriaga. Ca kolmveerand aasta pärast kasvas Vallisneria mühinal, pinnasesse oli kogunenud piisavalt läbu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 16, 2011 06:55 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Rein, Sinu variant mullaga plasttopsis akvas taime kasvatada tekitas huvi, kuna mul ka mõningad taimed kipuvad kiratsema (ka just vallisneria). Osades akvades mul tavaline ehituskruus, mõnes varasemalt soetatus poest ostetu. Küsimus - plastkarbi torkisid vist ikka auguliseks? Mingit väetist sinna vist enam lisada pole vaja? Ja mullast, mis kõlbulik akvas kasutada, on kusagil varemgi juttu olnud. Vaja vaid õige koht üles leida. Kui peast tead mainida mõnda akvasse sobilikku mulda, oleksin tänulik.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 16, 2011 08:23 
Moderator
Kasutaja avatar

No mina olen kasutanud varem tavalist Biolani musta mulda, viimati aga tiigitaimede mulda. Karpi auguliseks ei teinud, ehkki oleks vast võinud. Tegelikult proovisin selliste karpidega piirata tuntud laiutajate kriiinumi ja vesiroosi tegevust, kuid tundub et vesiroos on nii agressiivne et see teda kinni ei hoidnud.

Üles
 [ 15 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver