Soobel kirjutas:
2-6mm fraktsiooniga ehitusliiv, selle peal kaunis peen liiv vanast akvaariumist. Minu loogika ütles seni, et kui pole toitaineid, siis ei tohiks lehed kasvada ja risoomid-tütartaimed areneda? Või käib see hetkel veel "vanast rasvast?"
Pigem jah "vanast rasvast" üritab taim otsida kõlbulikumat paika. Kui on viitsimist ja võimalust, võid proovida sellist asja et otsida mingi madal nõu (olen ise salatikarbist teinud), täita seest mullaga, istutada sinna Vallisneria, katta pealt kruusaga et muld välja ei pääseks ning teha pinnasesse auk kuhu see kõik ära peita. Usun et tulemusena saad hästi kasvava Vallisneria põõsa.
Muide, kui omal ajal alustasin ka puhtalt ehituspoe kruusast koosneva põhjaga (oli küll peenem ja sobis taimedele paremini), siis algul oli mul Vallisneria muru - taimed kasvasid vaid ca 3 cm pikaks ja olid punakaspruuni värvi (valgust oli tublisti, ilmselt seegi mõjutas). Kes nägid, ei tahtnud uskuda et tegu Vallisneriaga. Ca kolmveerand aasta pärast kasvas Vallisneria mühinal, pinnasesse oli kogunenud piisavalt läbu.