foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2004 02:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuna kraavis ja tiigis vesi muliseb rõõmsalt ja on näha ka palju vahvaid taimi, siis tekkis tahtmine neid oma akvasse panna. Kunagi gupidele ei teinud see tõesti miskit, aga kuidas oleks troopiliste kaladega ja nats soojema veega, kui kraavis? Kas keegi on katsetanud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2004 05:36 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
mnja...vÃĩin sulle pajatada Ãĩudusjutte vohavast habevetikast,mannaterahaigusest ja kalade massilises suremisest mÃĩne päeva jooksul. naabritÃŧdrukul jäi alles ca 30-st kalast 1 (corydoras),peale seda kui ta arvas,et leidis emajÃĩest cabomba caroliniana.
proovida vÃĩib ju alati aga iial ei vÃĩi teada,mille sa lisaks kenale taimele veel oma akvaariumisse tood.soovitan vähemalt desinfitseerida nt. kerges kaaliumpermanganaadi lahuses

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2004 06:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

ja veel tuleks kindlasti sellega arvestada, millega enamus eesti vete taimi arvestavad... ehk siis nende jaoks algab sügisel sügis ja ongi kogu moos- ükskõik, kas sul langeb vee temperatuur või ei lange, mädanevad need taimed sügisel ära (mis ei ole sugugi meeldiv). Aga loomulikult ei ole kõik taimed sellised. Tasuks ennem uurida taime kohta millega tegemist :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2004 06:41 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Maria kirjutas:
mnja...vÃĩin sulle pajatada Ãĩudusjutte vohavast habevetikast,mannaterahaigusest ja kalade massilises suremisest mÃĩne päeva jooksul.

Aga kuidas on nende vesikirpudega, kas seal on kah mingi variant haiguste vältimiseks - neid sunnikuid ju ei desifitseeri? ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 05, 2004 01:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
Aga kuidas on nende vesikirpudega, kas seal on kah mingi variant haiguste vältimiseks - neid sunnikuid ju ei desifitseeri? ;)

püüa kirbud kohast mis ei ole reostatud, siis arvatavasti mingeid haigusi ei saa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 05, 2004 09:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Jonny kirjutas:
püüa kirbud kohast mis ei ole reostatud, siis arvatavasti mingeid haigusi ei saa.

Peaaegu sama hea soovitus kui et püüa ainult neid vesikirpe mis nakkust ei kanna. ;) See et reostamata kohti kasutada on vast igaühele selge, samas IMHO (minu arvates) ei anna see mingit garantiid et ei saa kaasa mingit kalade haigust, mingi karmi kohaliku vetika spoore vms.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 05, 2004 11:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

ok, ma tean jah et mul hea soovitus :wink: ... aga ise olen omale kirpe püüdnud väga selge veega jahedast allikalisest tiigist, ning pole sealt miskit nakkust veel saanud. kirbud olen siis peale püüdmist lasknud veel puhtasse vette (väiksemasse akvasse). aga mingit garantiid ei olegi- võid kirpe mõnda aega eraldi akvas hoida ehk ja jälgida nats, mis toimuma hakkab. üks võimalus on veel need kirbud ära külmutada, ja siis surnust peast kaladele pakkuda :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 05, 2004 11:16 
Moderator
Kasutaja avatar

Jonny kirjutas:
kirbud olen siis peale püüdmist lasknud veel puhtasse vette (väiksemasse akvasse). aga mingit garantiid ei olegi- võid kirpe mõnda aega eraldi akvas hoida ehk ja jälgida nats, mis toimuma hakkab.

Nojah, see oli ka ainus asi mis nagunii plaanitud selleks puhuks.

Jonny kirjutas:
üks võimalus on veel need kirbud ära külmutada, ja siis surnust peast kaladele pakkuda :P

Siis pole juba suurt vahet nende kuivatatud vesikirpudega. Elusatel vesikirpudel on minu meelest 2 tublit eelist:
- pakuvad kaladele püüdmislusti
- söövad ujuvat rohevetikat

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 05, 2004 11:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

no jah... tegelikult arvan et miski haiguse saamine nendega on vähem tõenäoline kui näiteks mõne parasiidi kinnipüüdmine koos kirpudega. ise olen saand kirbusuuruse lapiku eluka, kes ennast kala külge kinnitab. ma küll täpselt ei tea mida ta seal kalaküljes teeb- arvatavasti sööb midagi, kuid tõeliselt värdjas paistab. ebameeldiv on vaadata ka kuidas miski latakas kala näo küljes kinni passib. aga minu viga, et ei kontrollind ennem kirpe korralikult läbi. ja no ega sellest mingeid probleeme ka ei tekkind- võtsin selle lissalt kala küljest ära.
kuid siiski tasub läbi mõelda, mis loigu äärest kirpe püüad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 05, 2004 12:20 
Akvarist

Kuidas seda vesikirpu püütakse ? Ma vist ise ei ole sellist elukat näinudki. Miskid vesikirbud on mul kuivatatult ostetud, purgi sees. Aga need nii väikesed, et ma küll ei kujuta ette kuidas neid püüda saaks ! :roll:
Ainukesed "elukad" keda ma veepeal liikumas näinud on sellised vähe suuremad tegelased ja jalgadega. Vist vesiäblik ? Kas neid samuseid söödate kaladele ja kuidas siis nende püüdmine käib ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 05, 2004 12:36 
Akvarist

Mina olen püüdnud zoopoest (Tartus paiknes varem Kalda teel ühes paneelmajas) soetatud hästi peenesilmalise kahvaga.

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver