foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 13, 2007 11:15 
Akvarist

Akvaarium on käinud 1,5 kuud. Kalu on sees 17 (4 guraamit, 10 daaniot ja 3 põhjakoristajat). Süüa annan 2 korda päevas. Toitu põhja eriti ei ladestu.
Vesi: üldkaredus 13, karbonaat 8, ph 7,6. Akval on juweli originaal-sisefilter ja Eheimi välisfilter. Neid puhastanud veel ei ole. Vett olen vahtanud korra nädalas 15-20l.
Akvaarium on Juwel Rio 125l. Valgustus 2x18w.

Viimastel päevadel olen tähele pannud, et taime lehtedele hakkab tekkima vetikas(tõenöoliselt pruunvetikas) st lehed lähevad pealt tumepruuniks. Foorumist lugesin, et pruunvetikas võib tekkida kesisest valgustusest ja toitainete üleküllusest vees. Lolli peaga lisasin paar päeva tagasi JBL-i vedelväetist. Taimed ja kalad kasvavad muidu kenasti.
Hetkel olen sellised pruuniks tõmbunud lehed ära näpistanud.

Kas on mõistlik toitmist natuke piirata, näiteks 1kord päevas ja valgustusele lisada reflektorid? Keemiaga enam jampsida ei tahaks.

Või olen millegi muuga mööda pannud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 14, 2007 12:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jumal küll, esialgu puhasta filter ära [-X ](*,)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 14, 2007 12:29 
Akvarist

Olen lugenud, et välisfiltrit ei peaks eriti tihit puhastama. Sisefiltrit olen jälginud ja see on üsna puhas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 14, 2007 11:06 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Vähim mida teha saad on tõesti vähendada toitmist ja lisada reflektorid(tavaline foolium). Valgust on sul kindlasti vähevõitu. Toita võikski üks kord päevas, kusjuures üks päev võiks isegi paastupäev(süüa ei anta) olla. Väetisega ära nii varases staadiumis eksperimenteeri, kuna akva raudselt veel sissetöötamata. Kõigepealt tuleb tasakaal saavutada. Pruunid lehed võid ära korjata(näpistada), et vältida suuremat levikut.

Mis see filter siia puutub :? Filtrit tohib puhastada akva algstaadiumis võimalikult vähe. Eriti aga kanisterfiltri puhul. Filtrisse peaks moodustuma elujõulised bakterikolooniad, mis puhastavad vett. Seega puhastada alles siis, kui veevool tunduvalt vähenenud.

Veevahetusi tee regulaarselt - kord nädalas umbes 25%.

Usu, kõik loksub ise paika, kui mitte ise midagi kokku ei keerata :idea:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 14, 2007 12:52 
Akvarist

Tänan asjalike soovituste eest. Arvan, et olen toidu ja väetistega lihtsalt üle pingutanud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 14, 2007 04:55 
Akvarist

Ma arvan, et ainus mida sa teha võiksid, on hankida reflektorid ja hoolitseda selle eest, et akvaariumis oleks piisavalt kiirekasvulisi taimi.

Ma arvan, et pruuniks lähevad sul mingid cryptocoryne taimede lehed.
Ma ei viitsi kinnitust otsida, et miks, kuid arvan, et las olla :-)
Võimalik, et nii ongi ette nähtud :-)

Või sa räägid pruunist vetikast, mis on tuustidena?
Sel juhul pigem liiga kõrged nitraadid. Reflektorid võivad mingil määral aidata kiiremini võitu saada, juhul kui see aitab taimedel vetika eest kiiremini toitu ära tarbida. Oleneb taimestikust.

Juweli filtri veevoolul hoia silm peal, kanisterfilter võib veel mitu kuud rahulikult olla.

Esimesed paar kuud ongi kõige kriitilisem/ebastabiilsem.

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver