foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Taimed ei kasva.
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 16, 2006 04:03 
Akvarist

Tere! Mul on probleem, nimelt ei taha mul enam taimed akvaariumis kasvada. Kui ma soetasin akvaariumi oli kõik korras. Taimed kasvasid hästi ja ma ei lisandu mingisuguseid väetisi ega CO2. Taimed lõpetasid kasvamise siis, kui ma vahetasin ära valgusti ehk valgustoru. Alguses oli F14W/133 Cool White ja hiljem ostsin täiesti tavalise TLD 14W/33. Pinnaseks on mul suured ja väiksemad kivid läbisegi.
Kui ma ostan uued taimed, suurte lehtedega, kasvavad nad ilusti. Kuid peale esimest lõikust ei taha enam nad kasvada ja uued lehed jäävad väga väikseks. Akvaariumi suurus on 45L. Kas lambivahetus võis selle põhjustada? Või on asi milleski muus?

Suured tänud abi eest!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 16, 2006 06:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

arvatavasti ei meeldi neile lambi värvispekter, kuna sellest oleneb suurest taimede kasv. pealegi, 14w 45l'se kasti kohta on tiba vähe... soovitaks juurde kompunnida miskit ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 17, 2006 08:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui on pinnaseks ainult kivid, siis iga taim ei kasva jah. Minul on põhjas graniitkillustik. Osad taimed kasvavad, teised ei kasva. Olen istutanud mõned taimed mulla sisse, kasvavad nagu mühin! Kasutan läbipaistvaid plastiktopse (nt. jogurtitopse), need ei paista eriti välja ka. Must toalillemuld topsi, taim sisse, mulla peale veidi kivikesi, et kalad mulda laiali ei ajaks. Topsi peidan pinnasesse teiste taimede vahele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 30, 2006 11:15 
Akvarist

Aga kust saab osta õiget lambitoru..?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 30, 2006 11:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Effexist saab osta aga...
Maadlesin ise ka torudega, paljukiidetud Aquarelle (TLD30W) kergelt sinaka tooniga (ca 10000K) torud olid effektsed aga vähemasti minu purgi taimi nad " ei kottinud" kohe üldse mitte. Siis proovisin juhuslikult kergelt kollakaid Polyluxi 18W/830 lampe ja ... hoopis teine tera. Isegi Foxtail tõstis pead! Sellised kogemused.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 30, 2006 11:59 
Akvarist

Ega neid torusid Tartu Lõunakeskuse Betta loomapoes müüa pole??

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver