foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 25 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 25, 2004 01:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Üritan reedel uue 120L akva käima ajada. Kuna elustaimedega erilisi kogemusi ei ole, siis tahaks teada, et millised protseduurid tuleb taimedega enne akvasse istutamist läbi viia? Kui ostan kuskilt poest või keegi hea inimene annab midagi ära, siis kuidas ma tean, et ma endale mingeid soovimatuid loomakesi, haigusi või vetikaid ei saa? Või ei ole vaja selliste asjade pärast muretseda?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 25, 2004 01:46 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Vetikate pärast ei ole küll vaja muretseda IMHO (minu arvates).
Need saad saad sa niikuinii kuskilt või millalgi...

Samas võiks muidugi asjad läbi tõmmata nõrgast ACE vesilahusest, et vähemasti esialgu nende massilist invasiooni vältida...

Kui sa hakkad reedel kasti käivitama, ega sa kohe taimi sisse hakka ajama :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 25, 2004 02:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ega mul ausaltöelda õiget aimu ei ole kuidas seda õieti teha ....
Mõtlesin, et panen vee sisse, lasen paar päeva seista ja siis istutaks mõned lilled/juurikad ja siis laseks veel mõne nädalakee seista ....
Kas peaksin kuidagi teistmoodi toimima??? :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 25, 2004 03:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ja siis veel seda, et .... mis asi on nõrk ACE vesilahus? Kas pean selle ise millestiki kokku segama või saan sellise asja kuskilt osta? Ja siis see IMHO (minu arvates) ... mida ma sellest peaksin välja lugema?

Ärge pange pahaks, et nii lolle küsimusi esitan. Olen ju algaja ... #-o

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 25, 2004 04:28 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
IMHO (minu arvates) - minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt
ACE - pesuvalgendaja

Lahus tehakse harilikult 5%-line.
Päris õrnu taimi seal ei kannata leotada, kuid enamikku küll.
Harilike le taimedele võiks teha vanni kuni üks minut.
Aeglase kasvu ja tugevate lehtedega liikidele (anubias) võiks olla
kuni kaks minutit.
Seejärel kiirelt loputada puhtas vees.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 25, 2004 08:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Kui sa hakkad reedel kasti käivitama, ega sa kohe taimi sisse hakka ajama

Nonii ... kui nüüd päris aus olla, siis peale seda lauset läks kõik sassi .... :?
Mis ma siis kõigepeal peaksin tegema? Kas uude akvaariumisse võin põhjakruusa ikka ära panna? ma saan aru, et taimi ei tohiks kohe istutada ... aga kuna siis? kas asi selles, et vesi peab enne seisma või on sellel miski teine iva?
Olge head ja andke nõu :(
Mis järjekorras pean siis seda akva käivitamist tegema? Kuna vesi, kuna taimed ja kuna kalad sisse panna???
Tahaks asja õieti teha.
Ja kui keegi tõesti viitsib vastata, siis oleks hea kui saaks ka mõned nipid/nõksud.

Tähh!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 25, 2004 09:06 
Administraator
Kasutaja avatar

vesi sisse, kruus sisse - ise tead miukses järjekorras. kruus ennem läbi pesta korralikult. siis las seisab kogu see krempel paar päeva. siis taimed sisse. kalu võid alguses testiks mingit gupirämpsu lasta. vaatad kuidas on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 25, 2004 09:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Üks asi veel .. see küll ei ole selle foorumi rida, aga kuna juba siis olen, siis kriban siia:

Juurikad akvas on siis vist ikke ühed head asjad küll. Soodustavad heade bakterite kasvu ja puha ...
Aga samas värvivad nad ju vee ikka täitsa ära. Mõned siin foorumites on juurikaid läbi keetnud .. !? Ise arvan, et keetmine ei ole vist eriti hea mõte kuna siis ju läheb puu pehmeks ja mädaneb/kõduneb kole kiiresti. Muidu suudavad põhjakad asja kontrolli all hoida, aga siis läheb see lagunemisprotsess ju liiga kiireks??? Või mis teie arvate?
Ei tea kas see kui juurikal lihtsalt nädalakese liguneda lasta ja iga päev vett vahetada .... ei tea kas saab seda värvainet juurikast vähemaks?
Väike tumedam alatoon ei ole iseenesest ju üldse kole, aga päris tumedat (olen kauplustes näind) ikka ei tahaks.

Ja siis veel seda kah, et millised taimed juurikatel kasvavad? tahaks miskit sellist vähemnõudlikku esialgu :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 25, 2004 09:42 
Administraator
Kasutaja avatar

vaata sisustuse rubriiki, seal ka juurikatest juttu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 26, 2004 12:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuidas siis nende taimedega lood on? Kas taimedele kah ei meeldi värske kraanivesi ... või ei ole vahet .... Sain aru, et kalade lõpustele pidid need õhumullid kuidagi 'kõrvetava' toimega olema ... kas taimedele kah? Ise nad ju toodavad hapniku ... seega ei tohiks ju miskit hullu olla ... ??? :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 26, 2004 08:34 
Akvarist

Pole küll mingi spetsialist aga loogiline oleks et vees peavad hakkama arenema bakterid jms. Taimed vajavad ka toitaineid ja uues akvas pole kumbagi (on ainult minimaalsel määral). Eks need bakterid töötle keemilisi elemente nii, et need taimedele omastatavad oleksid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 27, 2004 01:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nonii ... sain nüüd siis akva püsti. Päris hea sai ... aind et veitsa kõrge krt .... Oleks pidanud 45 cm asemel 40 tegema .... aga noh, mis tehtud, see tehtud ... ex proovime sellega hakkama saada.
Laupäeval tahaks miskid taimed kah sisse panna. Sain kalapoest mingit savi (ei ostnud, niisama anti veitsa), mida taimedele tükike juure alla panna. Pidi hirmus hea olema. Taimed pidid esialgseks kasvamiseks (niikaua kui kalu veel ei ole ja s..ta ei teki) esialgse 'vitamiini' ilusti kätte saama. Ja juurdumisele peaks kah ju tegelt hea olema .... !? Kas keegi äkki proovind sellist tehnoloogiat?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 27, 2004 01:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina ostsin "toore liiva" sisse panemiseks mingid pruunid väetisepabulad. Ei tea, mis tast tolku oli, aga üsna hästi môjub taimekasvule CO2 meskipudelist. Päris uue akvaariumi käitamiseks seda nimetada ei saa, sest 25 liitrit 150-st oli pärit vanast akvaariumist (koos rohelise hôljumvetikaga :lol: ).
Aga üks päev avastasin, et taimed on karvased ja sopased, üldse närtsinud olekuga... Siis vaatasin, et filtrist ei tule gaasimullipahvakuid. Suhkruvee segu oli maha käinud. Uus vesi ja uus suhkur pudelisse - taimed taas rohelised!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 27, 2004 01:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mahakäinud meski läks peldikust alla - milline arutu raiskamine!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 27, 2004 10:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas siis ilma CO2 pudelita ei olegi võimalik taimi kasvatada? Kas kalad ei tooda piisavalt CO2 .... või et see ei ole vist see nn. 'vaba CO2' ... taimedele just seda tegelt vaja ... krt ei mäleta seda keemiat enam (koolist ikke päris hea ports möödas kah juba).
kas on ka miskt muud võimalust peale selle isevalmistatud pudelikese (jätame need suured digitaalsed ja automaatsed balloonid välja) ... miskit väikest odavat ja lihtsat?

Üles
 [ 25 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver