foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 18, 2004 10:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Soetasin 60L akvaariumi (Juwel 60)ning lisasin sinna hapniku pumba. Filtrid, veepump, valgus ja küttekeha olid juba komplektis. Nagu nüüd aru olen saanud, siis ei oleks pidanud sellist komplekti ostma .. kuid mis enam teha ... ? Nüüd vaja see kuidagi käima ajada. Elavad selles kastis ainult 3 kuldkala (tahaks lisada veel paar põhjakat ja mõned teod). Nüüd oleks soov lisada sinna ka elustaimi, et asja stabiilsemaks saada (ilu pärast ikka kah :o) ) ja ehk ka vetikate vastu niimoodi sõdida ... aga kuldkalad pidavat taimedest suht kiiresti jagu saama. Olen aru saanud, et Anubias on selline taim, mida nad ei armasta. Kas selliseid taimi on veel? Mitmekesisem oleks nagu silmale ilusam. Samas ega nii väikesesse kasti neid vist palju panna ei tohiks (pidavat CO2 puudus tekkima - kas õige jutt???).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 18, 2004 12:02 
Akvarist

Pildid: 0
mul oli kunagi suurem ümar akvaarium ja seal olid kuldkalad koos guppidega. Ega see õige asi ei olnud, aga kes seda mulle siis ütles... Taimesid oli seal palju ja ainult vallisneeriad olid liivapõhjaga. Taimed vohasid mis hirmus jämeda liiva pinnases ja niipalju tuli ehk teha, et iga taim oli vaja paari kiviga kaitsta. Selleks mingid parajad 5cm läbimõõduga kivid kahele poole taime.
Kindlasti oleneb nende taimeisu ka kaladest endist ja sellest, millega ja kui palju toita. Ma kujutan ette, et Cryptocoryne undulata ja -pontederiifolia peaksid ka ilusasti vastu ja näiteks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 18, 2004 12:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ühesõnaga kõikidest taimedest need aplad kuldkalad siiski jagu ei saa .... ?
Seega on võimalik neid akvasse istutada, aga kas selleks piisab peenemast kiviklibust (0,3-1 cm läbimõõduga), või peaks alla ka mingit liiva taolist asja panema? Ja kui palju neid taimi üleüldse võib 60 L akvas olla (3 kuldkala + 2 põhjakat + paar tigu). Nagu aru saan, siis peab vahepeal neid harvendama ja mitte ainult kalade liikumisruumi suurendamise pärast vaid ka CO2 ja muude ainete/ühendite tasakaalus hoidmiseks. Põhimõttelislet kui panen sinna 3-4 keskmist taimekest, siis ju liiast veel ei saa?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 18, 2004 02:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vôibolla tasuks rohkemgi panna, sest värskeltasustatud akvaariumis vôivad osad taimed niisama välja mädaneda.
Paljud kogenud akvaristid küll ei soovitanud, aga mina panin liiva sisse taimede jaoks väetisepalle - liiv oli värske ega sisaldanud toitaineid, mille vastu taimejuured huvi oleks tundnud. CO2 koha pealt arvan, et 3 kuldkala peaks seda tootma piisaval hulgal, et taimedel hea oleks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 18, 2004 10:08 
Akvarist

anubise sõid mu sõbrantsi kuldkalad ära.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 20, 2004 02:27 
Akvarist

Pildid: 0
lihtsalt katseta erinevate taimedega ja minu arvates ei ole taimi kunagi liiga palju...

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver