foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: vesiroos
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 31, 2005 11:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

ostsin suvel Rohelisest Kaubamajast oma lahtisesse akvasse vesiroosi (Lotus nymhpea), millel peagi ilmusid ka kaks tumeroosat õit. Istub ta mul potis, kuna kästi talvel talle vähemalt kolm kuud puhkust anda. Arvan, et nii on teda lihtsam välja tõsta. Ikkagi selline savine pinnas ja ajab muidu palju sodi, kui seda lille välja juurima hakata.
Praegu pole õisi juurde tulnud, lehti ikka tuleb.
Vaatasin ka eelnevaid postitusi vesiroosi teemal, kuid äkki keegi teab täpsemalt ääkida, kuidas see pidamine õnnestunud on. Mul on tunne, et mu akva kõrgus jääb väheks (40 cm) tema jaoks ja pott vist on ka väike :( sest tütartaimi ei paista kuskilt tulevat. Ootaks kommentaare :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 31, 2005 12:40 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Vesiroosil on mitmeid liike ning eri liikide nõudmised varieeruvad tublisti. Ntx sibula suurusest sõltub soovitava pinnasekihi paksus, samuti mõni neist sobib pisemasse akvasse, mõni on aga nii suur et vaja päris suurt akvat. Selle saviplönni kohta mille sees ta on ei oska kahjuks öelda milline on õige tegevus, mina pesin selle löga (haises jubedalt!) ettevaatlikult maha ning istutasin oma mullapõhjaga akvasse. Kasvab väga hästi, talvel teeb ise väikese puhkeperioodi mil lehed on pisikesed ja vee all. Õitsemisperiood on minu vesiroosil üsna pikk, millalgi suvel algab ning kestab hilissügiseni (ntx hetkel on veel kaks uut õit tulemas).
Nii et katsu kõigepealt selgeks saada mis vesiroos Sul ikkagi on. Lotus Nymhpea pole kindlasti õige nimi, võid googles proovida Nymphaea nimega otsingut hakatuseks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 31, 2005 04:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud Rein :D hakatuseks vaatan oma sahtlisse, äkki on pakendi etikett alles. Kui laps ei ole jälle kääridega ligi pääsenud, talle meeldib ilusaid pilte välja lõigata :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 31, 2005 07:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nymphaea attraction tundub olevat.Etikett oli muidugi juba kasutust leidnud :(
Ei leidnud tema, kui akva taime kohta midagi. Et pott olgu vähemalt 15 cm ja vee kõrgus vähemalt 25 cm. Aga talveks te siis oma taimi välja ei võta. Seda savikäkki ma uurinud pole, et kas tal on sibul või risoom?
http://www.denverplants.com/wgard/html/nymph_att.htm

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 02, 2005 09:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

ei olegi siis mul saatusekaaslasi :cry: mida tarka ma taga siis peale hakkan :shock:
mnjah,jälle olukord kus kurg tõi lapse ja sina kasvata üles.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 02, 2005 09:37 
Moderator
Kasutaja avatar

No aga mida temaga siis niiväga peale hakata on - võib ta seal potiga akvas istuda kah vabalt, mina teda akvast küll välja ei võtaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 03, 2005 09:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

siis oleks juba mõistlikum ta maha istutada. Nägin aianduskaupluses kunagi spetsiaalset vesirooside mulda. Pidi selline savine olema. Et kui ma nüüd ühe akva nurga täidan selle savimullaga ja katan liivakihiga, kas siis see savi võib pääseda vee omadusi mõjutama? Praegu on vesiroosi pott kaetud väikeste kividega, et kalad pinnast tuustima ei pääseks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 03, 2005 11:17 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma ei usu et sellest suuri probleeme tekiks, kui see savimuld just mingeid väetisi täis topitud pole (tasuks uurida enne). Potiga panek tundub kindlasti paljude jaoks veider kuid sellel on ka häid külgi - taime juured on piiratud suuremalt jaolt potiga (natuke võib ta neid ikkagi ka üle ääre ajada) nii et kui tekib tahtmine tast vabaneda siis ei pea kogu akva pinnast üles tuustima, pealegi saab ju poti ka nii ära peita et teda ei märka. Ühtlasi juurealuse ala piiramine hoiab pisut taime ülejäänud osa kasvu tagasi, ka vesiroos võib päris võimsaks minna. Minu vesiroos on end nii pinnases laiali ajanud et tema eemaldamine oleks küll tõsine töö.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 03, 2005 11:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

selle pärast ta potis ongi, et saaks välja võtta, aga ma panen ta siis nüüd ametlikult mulda :D aitäh abi eest :wink:

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver