millest võib olla tingitud mul äkiline tagasilangus taimekasvus?
alguses oli mul akvas valgust 18w. taimedest olid egeria densa, vallisneria ja cryptocorine. egeria ja vallisneria hakkasid hooga kasvama ja uusi võsusid ajama. egeria kasvas nädalas lausa paarkümmend cm, kuigi altpoolt läks koledaks, siis panin ladvajupid uuesti pinnasesse ja kasvas jälle.
nüüd umbes kuu aega on valgust 2*18w (uus lamp on Sylvania Aquastar). samal ajal lisasin ka uusi taimi, aga kõigi, nii uute kui vanade kasv äkki stoppas. egeria densa ülemised tutimoodi otsad oleks nagu kõrbenud pruunikas-kollakad ja ei kasva üldse, teised taimed ka ei edene eriti.
üks uutest (vist mingi rotala, roosakate lehtedega) oli alguses hästi ilus, nüüd on aga vanad lehed kõik koledaks läinud - kui uued kasvud (3-4 cm pikkuses on uued lehed kasvatanud) pinnasesse torgata, kas kasvatab juured alla?
mingeid veeteste ma pole teinud, aga kalad paistavad end hästi tundvat ja gupid paljunevad hoogsalt. väetisi pole ma üldse lisanud, see ei pidanud alustavatele akvaariumitele hea olema.
sry vbl. tobedate küsimuste pärast, aga tõesti olen algaja ega pole kelleltki küsida ka