foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Rohevetikas?
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 15, 2005 11:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Min punakõrva akvaarium on muutunud ootamatult roheliseks aasaks. Nii palju olen foorumist välja lugenud, et tean - tegemist ei saa olla ülesöötmise ega päikesevalgusega, sest kumbagi totrust minu akvaariumis ei toimu :wink: Akvaarium ise on 20-liitrine ja kilpkonn alles 6-cm-pikkune ning rohkem akvaariumis kedagi ei ela. Olen püüdnud kilpkonna kännumaja küürida kuuma vee all ja kive olen isegi keetnud, aga sellest ei ole küll miskit kasu. Kas see keetmine-küürimine on asja hullemaks teinud, või on minu akvaarimisse miski eriti kangekaelne vetikajurakas sisse roninud? :roll: Kes oskaks kommenteerida?!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 16, 2005 10:45 
Akvarist

Kuidas vett vahetad ja kui kiiresti see roheline ollus kasvama läheb??

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 18, 2005 06:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vett vahetan siis, kui sogaseks läheb, keskmiselt üle 2 nädala ja umbes 1/3 korraga. Kivid õngitsesin ka põhjast välja ja küürisin keetsin neid hoolega. Sama tegin ka kilpkonna kännu-majaga... Umbes 4 päevaga on praegu seda rohelist jama terve akvaarium täis läinud :evil:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 18, 2005 07:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ei tea kuidas kilpkonnaakvaariumiga on, aga muidu peaks vett vahetama iga nädal ja umbes 20% korraga.
Seda ma ei tea kuidas sellest rohelisest "jamast" lahti saada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 18, 2005 08:31 
Akvarist

Pildid: 7
Kilpkonna akvaariumis võid vabalt ka kogu vee ära vahetada. Enda väikeses akvaariumis keetsin aegajalt läbi ka kogu põhjakruusa ja vetikaga seal probleeme ei tekkinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 19, 2005 09:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kilpkonnaakvaariiumitega pidi olema jah see häda, et lähevad üsna kiiresti mustaks s.t. tekib suur orgaanika ülejääk. Sisustuse keetmine siin ei aita, pigem ajab olukorra veel hullemaks. Soovitaks tihedamaid veevahetusi (kord nädalas seesama 1/3 mahust) ja põhja sifoonimist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 20, 2005 08:43 
Akvarist

Pildid: 7
Miks keetmine asja veel hullemaks teeb?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 21, 2005 09:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sisustuse keetmine on võitlemine tagajärje, mitte põhjusega. Põhjuseks on kõrge toitainete sisaldus vees, võidelda tuleb sellega. Keetmine võib asjad hullemaks ajada, sest koos vetikatega hävitab ka bakterkoosluse, mis seal sisustuse peal/sees elutseb, bakterid on aga just need abimehed, kes sind vetikavastases võitluses abistada saavad (töötlevad orgaanilist ainet ümber). Pealegi sisustuse pidev läbi keetmine ja sisse-välja tõstmine muudab olukorra akvas eriti ebastabiilseks, mis igati taunitav.
Kui vetikad kontrolli all täiesti väljunud, siis soovitan sisustuse elemendid ükshaaval akvast välja tõsta ja näiteks mingi karedama köögišvammiga puhtaks pesta (parem kui akva veega, mitte kraanivega), seejärel, kui maksimaalne võimalik vetikahulk on akvast puhastuse käigus ära koristatud, teha suurem veevahetus (ca 40-50%) ja sifoonida korralikult põhi läbi. 3 päeva pärast võib teha veel ühe ca 25% veevahetuse, veel 3 päeva pärast jälle 25%. Ning seejärel hakata ikka stabiilselt iga nädal 1/3 veest vahetama. Muidugi muud parameetrid peavad ka paigas olema (valguse hulk).
Edu

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver