foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Väetis ja vetikas
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 02, 2019 10:35 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Veebr 20, 2016 12:17
Postitusi: 210
Pildid: 0
Algatan veel ühe vetikateema.
Nimelt hakkasin möödunud laupäevast lisama väetiseid,niiviisi,et peale laupäevast veevahetust easylife üldväetis,siis teisipäeval seachemi raud ja neljap seachemi kaalium.Ja iga päev 5ml easylife carbot. Taimedel on mõistagi pidu,mullitavad ja värki. Aga rohevetikal on ka oma pidu,esiklaasil,mujal ei ole silmatorkavat rohevetikat. Fos. ja nit. on nullilähedal ja neid enam pudelist ei kavatse lisada.
Küsimus ka: Millest selline rohevetika vohamine esiklaasil(ja ainult esiklaasil) Kas rohevetika kasvu soodustab kaalium või hoopis ferrum?Ega ometi süsinik?
Valgus on juba pool aastat sama(tegelt on kõik sama juba pool aastat) ja nädalaga on esiklaasil alati olnud kerge "tolmukiht",mitte sellist rohelist hullumajapuhvetit.

Panen homme pildid ka rohevetikast ja mustvetikast ka,see on hõivanud kogu taimestiku.


Üles
 Teema pealkiri: Re: Väetis ja vetikas
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 04, 2019 01:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Mär 12, 2010 08:56
Postitusi: 590
Pildid: 3
Asukoht: Tartu
Mustvetikast sain mina lahti süsiniku(easycarbi või sarnase asja) lisamisega, kallasin lihtsalt julmalt vetikale peale, paari päeva pärast läks valgeks ja suri ära. Hoiatus lihtsalt, et vedela süsinikuga võid vetikapallid ka ära hävitada, need ei kannata seda üldse.
Rohevetikas kadus mul ära kui just rohkem fosfaate lisasin. Olin ise ka hädas vetikatega ja kuskilt netist jäi silma, et keegi soovitas fosfaadi eemaldamise asemel seda hoopis lisada, minu akvaariumite puhul on üllatavalt hästi mitmeid kordi juba toiminud.
Mina üldiselt neid igasuguseid üldväetised enda kogemusest ei soovita, suht võimatu on erinevate elementide hulka kontrollida. Kui tahad väetistega katsetada soovitaks pigem kuivad pulbrid tellida ja nendega vastav segu kokku segada.
Läksin ka hiljuti laisaks kuna pulbrid said otsa ja lisasin vahelduseks JBL üldväetist ilma makro elementideta ja Seachem Flourish-it.... nädal aega ja klaasid rohelised :mrgreen:

_________________
180L: JBL CP e1502,LED,CO2,UV-C; kalad
100L: JBL CP e902,LED,UV-C; gupid


Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver