foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2016 08:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Nov 19, 2015 11:10
Postitusi: 10
Asukoht: Tartu
Tere!

Mul on küsimus, kuidas teised, kes neid võrdlemisi populaarseid JBL Kugeln Balls väetisepalle kasutavad, oma akvas suuremad taimede ülestõmbamisi, ümberistutamisi ja üldse šifoonimist teevad? Kuna need on savist pallid, mida soovitatakse korra aastas uuendada, siis ju aastatega tekib pinnasesse mõnus punane savikiht, mis pidevalt nö tolmab, kui taimi üles tõmmata? Kas te šifoonite seda vahepeal välja või lasete sellel olla? Sest taim ju kasutab sealt pallist kasulikud ained ära ja jääb järgi ainult savi.

Tõmbasin endal just suurema hulga vallisneriat üles, mille all olid savipallid - terve akva taimed nüüd selle savitolmuga kaetud. Kuna pidin nagunii uued panema, eelmised üle aasta tagasi pandud, siis mõtlesin, et šifoonin sealt kohast põhjani välja selle savi ja vanad juured, see vist tegi asja ainult hullemaks :P Eks sellest savitolmust saab paari järgneva veevahetusega lahti, aga tüütu ikka. Võitlen nende JBL pallidega iganädalaselt, sest olin koonerdaja ja mu nanos (30l) ei ole väga paks kiht pinnast (u 4-5 cm) ja see savi kipub kogu aeg ennast pinnale nihverdama kui õrnalt pealt šifoonin.

Äkki peaks üldse muu firma väetisekapsleid kasutama, mis pole savipõhised - samas JBL pallid peaks olema kvaliteedi/hinna/kestvusaja poolest ju päris head, teiste firmade omi peab tihti 3-4 kuu tagant uuendama.

Kas teised on ka sellise savitolmuga tihti hädas või kasutategi sellepärast pigem midagi muud?


Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 21, 2016 03:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Nov 19, 2015 11:10
Postitusi: 10
Asukoht: Tartu
Tean jah, et neid pannakse peamiselt juurtega toituvate taimede alla, ma oma echinodorust ja cryptocorynesid polegi ümber istutanud, ainuke häda oligi vallisneriaga, mis laieneb nagu umbrohi ja mida tuleb paratamatult vahepeal üles katkuda. Iseasi kas vallisneria üldse vajab juurepalle, ta ju ammutab toitaineid vist lehtede kaudu ka.

Proovisin ka neid palle noaga pooleks saagida, aga nii pagana kõvad olid, et andsin alla.


Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 23, 2016 10:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 05, 2008 11:44
Postitusi: 1359
Pildid: 20
Asukoht: Keila
omadest kogemustest-vallisneria pole minul akvas kunagi väetist vajanud kasvab kui umbrohi, käesoleval hetkel võib sama öelda ka sagitarria sibulata, cryptoc.wendti-kasvab mis mühin :) ilma ühegi väetiseta...

_________________
400L akva/CP-suurim,valgus4x39w,sooj-200w +30L nano


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver