djkessu kirjutas:
Proovisin nimelt seda mahla värki, sest mul üks mahl oli natuke hapuks läind. Ja pidin purgile panema 2 toru juba, sest muidu ähvardab pudel lõhki minna, aga kui proovisin seda zelantiin+suhkur+pärmi värki, siis mulises ta mul ainult üks öö ja hommikul oli kutu.
Aga üks küsimus veel, et ega sellest mahlakääritamisest mingeid kahjulikke aineid tule, sest lõhn on tal küll juba veini oma
zelatiin toimbki stabilisaatorina, mis ei lase CO2-l kiiresti "maha käia" ehk siis maakeeli lahtiseletatuna tuleb zelatiiniga tehtud pärmi-suhkrusegust CO2 välja väiksemas koguses aga pikema perioodi jooksul kui mahla kääritades. liiga palju CO2te ei ole kaladele hea, kuna ph langeb kriitilise piirini ja kalad lämbuvad CO2 kätte