foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kas CO2
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 10, 2005 12:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Mär 27, 2005 01:00
Postitusi: 133
Asukoht: Tartu/ Abja-Paluoja
Tere
Tekkis selline küsimus. Lihtsalt kuna keemia ei ole minu tugevaim külg. :oops: Kas igasugune käärimine tekitab CO2-e? Näiteks kui panna mingi mahl käärima, siis ta ajab ju ka gaasi välja, aga kas see on ka CO2? Siin enne on räägitud igasugustest pärmi ja suhkrusegudest, mille käärimisel eraldub CO2.
Ette tänades!

_________________
Juwel70


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 10, 2005 12:09 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
loomulikult tekib ka mahla käärides CO2 (veini kääritamine) aga mahla käärimisel tekib seda kordi vähem kui pärmi-suhkru käärimisel


Üles
 Teema pealkiri: co2
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 10, 2005 01:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Mär 27, 2005 01:00
Postitusi: 133
Asukoht: Tartu/ Abja-Paluoja
Proovisin nimelt seda mahla värki, sest mul üks mahl oli natuke hapuks läind. Ja pidin purgile panema 2 toru juba, sest muidu ähvardab pudel lõhki minna, aga kui proovisin seda zelantiin+suhkur+pärmi värki, siis mulises ta mul ainult üks öö ja hommikul oli kutu.
Aga üks küsimus veel, et ega sellest mahlakääritamisest mingeid kahjulikke aineid tule, sest lõhn on tal küll juba veini oma :D

_________________
Juwel70


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 10, 2005 04:32 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Nov 11, 2004 11:36
Postitusi: 61
Asukoht: Tallinn
Pane jah mahl käärima siis saad ju pärast veini juua----- "ühenda kasulik meeldivaga" :D

_________________
200L, JBL Cristal Profi 1500, Philips Sylvania Aquastar T8/36w + Philips


Üles
 Teema pealkiri: Re: co2
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 10, 2005 07:29 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
djkessu kirjutas:
Proovisin nimelt seda mahla värki, sest mul üks mahl oli natuke hapuks läind. Ja pidin purgile panema 2 toru juba, sest muidu ähvardab pudel lõhki minna, aga kui proovisin seda zelantiin+suhkur+pärmi värki, siis mulises ta mul ainult üks öö ja hommikul oli kutu.
Aga üks küsimus veel, et ega sellest mahlakääritamisest mingeid kahjulikke aineid tule, sest lõhn on tal küll juba veini oma :D


zelatiin toimbki stabilisaatorina, mis ei lase CO2-l kiiresti "maha käia" ehk siis maakeeli lahtiseletatuna tuleb zelatiiniga tehtud pärmi-suhkrusegust CO2 välja väiksemas koguses aga pikema perioodi jooksul kui mahla kääritades. liiga palju CO2te ei ole kaladele hea, kuna ph langeb kriitilise piirini ja kalad lämbuvad CO2 kätte


Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver