foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: "väsinud" lehed
PostitusPostitatud: Reede Juun 10, 2005 07:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lugesin näpunäidetest, kuidas puhastada akvat ning seal kirjas, et vanad lehed peab koristamise käigus akvast eemaldama.(Olen seda ka siiani teinud) Mul "muru"sees mõõgu lapsed ning "väsinud" lehti palju. Siit küsimus, kas võin neid seal hoida, sest ei taha beebisid kuidagi häirida. Aga äkki mõjub vananenud lehtede rohkus kuidagi veekliimale pahasti? Seda küll ei tahaks lasta sündida! Seega ootan väga nõandeid :!:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 13, 2005 11:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Midagi väga halba need vanad lehed akva keskkonnale ei tee - põhiline näitaja on vast fosfaadi (PO4) teke mädanevatest lehtedest. Osa fosfaate kasutatakse kasvavate taimede poolt uuesti ära (võib-olla kasutatakse ka kõik ära, aga seda peaks vast PO4 testiga määrama. tavaliselt siiski jääb enne muudest mikro- ja makroelemantidest puudu, kui PO4 akvast otsa saab ja liiga palju PO4 on hea stardipinnas vetikate vohemiseks).
Teisest küljest on silmal muidugi ilusam vaadata, kui vanu kollaseid/katkisi lehti akvas pole. Ja mõõksabade pärast pole küll tarvis muretseda - mul näiteks pugesid mõned maimud filtrisse ja elasid seal mitmeid nädalaid. Keegi neid ei söötnud, vesi voolas otse pähe ka pump mürises kõrvaääres, aga nad olid ikka rõõmsa näoga ning kasvasid väga normaalseteks mõõksabadeks (seda juba siiski päris-akvas, kuhu nad peale leidmist tõstsin).

Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver