Probleem vetikatega hakkas mul tegelikult pihta juba paar aastat tagasi kui ostnud endale järjekordsed uued taimed, millega märkasin mõne aja pärast tuli kaasa niitvetikas, mis püsis küll umbes aasta peaaegu märkamatuna ja ei seganud. Järsku umbes aasta tagasi hakkas see vohama ja nii hullusti ,et seda tuli kontrolli all hoidmiseks alguses korra nädalas taimedelt ja kividelt eemaldada. Poole aasta pärast vohas ta juba ka põhjakruusal ja enamuse taimede küljes kuni 20cm pikkused vetikaniidid. Kuna see juhtus akvaariumis kus elavad Hypancistrus zebrad ei julgenud ma mingeid kemikaale kasutada ja püüdsin füüsiliselt vetikat eemaldades probleemist vabaneda. Ja kuna taimede kasvatamine on minujaks alati olnud mitteoluline teema ja pole kunagi CO2 teemaga tegeleda ega CO2 seadmeid ei taha ka muretseda olin päris plindris. Proovisin ka täispimendamist ja UW seadmega vetikast vabaneda aga tulutult.
Kuna olen juba pikka aega akvaariumikeemiast ja ravimitest kasutanud ESHA tooteid ja saanud vägagi positiivse kogemuse, avastasin neil sellise toote nagu ESHA Protalon 707 vetikavastase preparaadi ja otsustasin riskida. Toimisin vastavalt ESHA juhisele ja nende kodulehe doseerimise kalkulaatorile ja oh imet juba esimestel päevadel oli tulemused näha (vetikad muutsid värvi jne). Ravikuur kestis nädal aega ja 2 nädala pärast ei tundnud akvaariumit äragi- kõik vetikad olid kadunud ja pole 2 kuu jooksukl siiani tagsi tulnud.
Nii et soovitan kõigile kes tahavad probleemile kiiret lahendust. Tootja väidab, et preparaat tapab enamuse tuntud akvaariumi vetikatest. Negatiivse poole pealt tapab ta ka enamuse tigudest – ellu jäid ainult tornteod ja nendestki ainult väiksed ja umbes 10%.
Tootja link:
http://www.eshalabs.eu/europe/products/ ... egsup.html