Andryk kirjutas:
Panen tavalist Flourish iron'it ja mõõdan tilgatestiga.
Ma arvan, et taimed Sul seda
Flourish Iron'iga lisatavat ja kaduma minevat raua kogust siiski ära ei tarvita.
Pigem on probleem selles, et
Fluorish Iron'i toimeaine raud(II)glükonaadi koosseisus olevad Fe
(+2) ioonid
oksüdeeritakse Fe
(+3) ioonideks ja need sadestuvad mingi raskestilahustuva raud(III)-soolana välja.
Raud(II)glükonaat on küll taimedele kättesaadavam, kui seda on mingi raud(III)-kelaatvariant, aga siiski
soovitaks vaadata mingit kelaaditud raua varianti. Fe-EDTA vist Sulle ei sobi, kuna see on püsiv kuni pH 6.
Pärast pH 6 piiri ületamist sadeneb ka Fe(III)-EDTA sisalduv raud raskestilahustuvate sooladena välja.
Fe(III)-DTPA kelaatvariant on mulle teadaolevalt stabiilne kuni pH 7 ja ei sadeneks välja Sinu akvaariumis.
Kuna Sa oma tilgatesti tootjat ei täpsusta, siis ei ole võimalik oletada ja jääb lahtiseks, kas lihtsalt test ei
võimalda mõõta vees kõiki raua ühendeid, või ka tegelikult tarvitavad taimed suures koguses rauda.
Seega soovitus on, et juhul kui taimedel on raua puudulikkuse ilmingud, siis kasutada mikroväetisi,
kus raud on kelaadituna Fe-DTPA kujul. Kui raua puuduse sümptomeid ei ole, siis lihtsalt mingi testi
näidu sobivaks timmimise eesmärgil ma oma pead ei vaevaks ja Fe-DTPA'd otsima ei hakkaks.
Kui vaja, siis Fe-DTPA'd saab siit:
link::EBAY.COM::otsing::Fe+DTPA