foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 13 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 09, 2014 11:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mure siis selline: et läksin teisipäeval töölähetusse ja tagasi tulin eile (laup.) öösel ning vahepeal on täiesti kärbunud 2 taimeliiki mu akvas, ühest üritan siia enne ja pärast pildid panna, kuna nime ei tea. Teised taimed täiesti ok, kaladega kõik korras, veenäidud korras, niipalju kui mul neid teste on (NO2 ongi ainult) ja siis CO2 on 20mg l2 kohta ning ph siis 7,2 vastavalt(CO2 püsitest). Vee temp 26 kraadi.
Kuna CO2 tuleb mul pärmimeetodiga ja paar päeva enne minekut panin uue pudeli käima, siis tuli mulle mõistlikult ja näidud olid ok. Aga kas äkki vahepeal võis pudel vunki juurde võtta ja ph nii madalale langeda, et see taim ei pidanud vastu? CO2 üleküllus ju ei tohiks taime tappa :) Ise ei oska muud arvata. Pere oli küll kodus, aga peale toitmise ei taipa nad üldiselt muud vaadata seal.
Kalad akvas on järgmised: 1 noor skalaar, 7 neoon tetrat, 1 ancistrus ja 3 noort mõõksaba.

Piltide kvaliteet just lahkamist ei võimalda, aga ehk saab aimu asjast.
Manus:
Faili kommentaar: Selline oli ta enne
taim enne.JPG
taim enne.JPG [ 77.36 KB | Vaadatud 364 korda ]

Manus:
taim.JPG
taim.JPG [ 115.98 KB | Vaadatud 364 korda ]

Manus:
Faili kommentaar: Selline on ta nüüd
taim2.JPG
taim2.JPG [ 101.12 KB | Vaadatud 364 korda ]

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 09, 2014 10:47 
Moderator

Pildid: 10
Ma kahtlustan, et kas see taim oli üldse veetaim

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 09, 2014 11:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui see taim pole veetaim, siis on ta viimase aasta päris edukalt kasvanud mul akvas :) Jätsin mainimata, et see pole värskelt istutatud, vaid on kasvanud juba pikalt seal, ajanud ise edasi ennast ja kasvukiirus pigem aeglane. Aga siiski üsna vastupidav taim oli, kui väikeses akvas varem mingid taimed hakkasid välja minema, ilmselt toitainete ja co2 vähesuse tõttu, siis see taim pidas ilusasti vastu ja isegi paljunes. Panen ühe pildi veel siia, kuigi ühtegi kvaliteetset pilti polegi sellest paraku mul. Sain ise selle taime siit foorumist ühelt noorelt akvaristilt, kes omakorda sai selle siit foorumist, vist Rakvere kandist.
Manus:
Taim3.JPG
Taim3.JPG [ 112.04 KB | Vaadatud 323 korda ]

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 09, 2014 11:30 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ma arvaks selle taime ikka akva oma olema. Pakuks kedagi Cryptocorynedest või Echinodorus. Pigem esimene variant. Kärbumise põhjust ei oska kahjuks öelda.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 09, 2014 11:40 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ilmselt enne "sulamist" toimus akvas mingi muutus, see võis olla esmapilgul väike muutus. Taim kasvab ilusti tagasi, ära teda puutu - nässus lehed võib küll eemaldada.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 10, 2014 12:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hetkel ongi mul lõigatud pealsed ära, kuigi eriti seal lõigata polnudki- sifoonides juba tulid ära lehed.
Mingi muutus pidi toimuma jah, samas on echinodorus rose ja sagittaria subulata täpselt samasugused nagu enne.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 10, 2014 01:27 
Moderator
Kasutaja avatar

Cryptocorynedega vahel toimub selliseid asju jah, teinekord ei saa arugi, mis täpselt seda põhjustas.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 10, 2014 07:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Teil on õigus, otsisin nende Cryptocorynede pilte ja tundub, et oli Cryptocoryne affinis see taim. Teiste taimede vahel oli mul vel 1 taim, mis hävis ja tundub et see oli Cryptocoryne undulata. Nii et terve pere läks, eks näis, kas kasvavad tagasi.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 10, 2014 07:56 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ma ei tea, kas maksaks taim kruusast välja võtta ja vaadata, kas tal üldse juuri all on. Kui on kõik juured pruunid ja pehmed (valgeid elusaid pole näha), siis ei kasva sealt enam ilmselt midagi tagasi. Aga võib-olla on targem siiski oodata ja vaadata, kas taastub.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 10, 2014 09:18 
Moderator
Kasutaja avatar

Olete ikka pessimistid. :) Cryptocoryned enamasti taastuvad sellisest seisust üsna lihtsalt. Kunagi sai proovitud erinevate taimede desinfitseerimist kloorilahusega, siis tihti taimest jäi ellu vaid juur - enamus taimi taastus isegi siis. Mäletan, et oli mingi Echinodorus, mis kuu aega peale klooritamist ei andnud elumärki. Kui ta lõpuks nina välja pistis, oli mul juba meelest läinud, et selline taim üldse toodud sai.
Kõikuv CO2 tase on aga tõesti probleemne ning võis ka antud jama põhjuseks olla. Želatiiniga pärmiseguga saaks äkki ühtlasemat taset hoida.
Nii et minu pakkumine on küll, et vaataks, mis juhtub - tõde selgub peagi.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 10, 2014 10:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Mina läksin ka üle zelatiini segule. See on palju stabiilsem ja kestab kauem.

Juured on taimedel väga vastupidavad. Minul on näiteks akvas selline taim, mille päritolu ma täpselt ei tea... Kahtlustan,et kunagi sai ostetud üks Juwel koos kruusaga ja äkki sealt siis läks kasvama. Sest seal oli juure tükke kruusas (0,5 cm jupid). Pesin küll kruusa ühekorra domestosega (ilma lahjendamata) läbi ja ka kümmekond korda kuuma veega läbi aga ikka hakkas kasvama :) Muidu täitsa ilus taim. Peaks olema Cryptocoryne beckettii ''petchii''. Taim on minu pildialbumis esimese pildi paremas nurgas koos tenellusega (lehe rootsud on punakat tooni ja lehed ise ilusad rohelised).

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 10, 2014 09:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kasutasin enne zelatiinisegu, aga said otsa valmistehtud pudelid ja pole olnud aega (laiskus ilmselgelt ;)) uut segu teha valmis, nii olengi paar viimast korda lihtsalt vee ja suhkruga käima pannud. Alguses jälgin rohkem mõned päevad, kui hakkab liiga palju langema ph, siis tõmban õhukivi pinnale lähemale ja vastupidi. Tavaliselt paari päevaga stabiliseerub, kuid seekord lihtsalt pidin ära minema varem ja õnnetus käes. Aga ei ole hullu, teises akvas on üks taim alles, kui need siin kasvama ei hakka enam, siis sealt peaks saama.
Kusjuures on varemgi ööga juhtunud värske pudeliga, et JBL püsitesti järgi kõige heledama värvi välja andis vedelik, siis ei juhtunud midagi, vb seekord jäi lihtsalt liiga kauaks ekstreemolukord.
Hea et antsu külili ei visanud ja neoonid marja heitma ei hakanud ;)

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 10, 2014 10:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Minul oli akvas kahe aeglasekasvulise põhjataimega (nime hetkel koheselt ei mäleta) selline lugu et kiratsesid ja vindusid. Ma siis lõpuks tüdisin sellest lõputust kärbumisest ja kitkusin nendelt taimedelt ära kõik rikutud lehed. Alles ei jäänud neist mitte kui midagi, tühjus. Kuid üllatus, üllatus, 1-2 kuu pärast hakkasid need taimed uuesti kasvama ja ma avastasin et veel üks samalaadne põhjataim hakkas taimedest ~10cm kaugusel iseenesest kasvama. Nii et akva ökosüsteem astub mõõdukalt ja vaikselt oma sammu. :)

Üles
 [ 13 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver