veel üks suurepärane lisand siis mu kõikehõlmavasse vetikakollektsiooni
et siis nüüd on mul juba:
black spot algae - anubiase küljes, õnnek suht napilt teist seni
BGA - üritab vallutada hyrgophila lehtede otsi. seni olen sell iga nädal lihtsalt käsitsi ära korjanud. ja mõned suuremad ja koledamad lehed ära ka näpistanud
ränivetikas - ühe põhjas oleva kivi peale aegajalt tekib, aga see pole eriti mureks, sest mujale ei ole kolinud ja on üldse tagasihoidlik
fuzz algae - kasvab egeria densa küljes. aga õnneks kah eriti ei voha just ja silma ei riiva. aga vastik ikka
brush algae - kasvab teatud sorti valgete suuremate (ca 5-10 mm läbimõõduga) põhjakivide peal. ma arvan, et on see, aga päris kindel ei ole. pilte on netis igasuguseid erinevaid sellest vetikast
ja siis veel üks, mis näeb selline natuke pruunikas välja. nagu oleks mingi puru, umbes nagu lehtedele langenud kalatoit (tegelikult ei ole muidugi kalatoit, agaparemini ma seda kirjeldada ka ei oska
)
Õnneks ei ole ühtegi neist palju ja klaas on puhas ja vesi selge. aga ikkagi ei ole sellise vetikakollektsiooni akvas "kasvatamine" teab kui lahe asi mu meelest. ja kõige rohkem ajab mind segadusse see, et mul on selliseid vetikaid, mis tulevad väidetavalt vähesest valgusets, aga ka selliseid, mis tuleb ülemäärasest valgusest
Mul on igatahes mõistus täiesti otsas selle vetikanduse kohapealt. Nii et igasugused ettepanekud on teretulnud, va see, et akva suurema vastu vahetada... sest seda ei saa ma enne paari nelja kuud kindlasti teha.
aga akvaariumist siis niipalju, et see on 14L. PH 8 kanti. temeratuur on 25-27 kraadi. NH3 ja NH4 testid annavad 0 tulemuseks
ja rohkem teste ei ole paraku. vett vahetan 1/4 kuni 1/3 kord nädalas ja nädala jooksul kallan sinna aurunud vee asendmaiseks umbes 1/4 jagu puhast vett juurde ka. valgus on vist 9W kui ma nüüd õigesti mäletan... aa ja käinud on alates detsembri keskpaigast. ja filter on resuni minifilter. [/list]