foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 13 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 24, 2013 10:03 
Akvarist

Pildid: 4
CO2 mullitaja kivi peale tekkis mõni aeg tagasi mingi valge ollus, vetikas või midagi, aga millega täpsemalt tegu äkki keegi targem oskab öelda.
Valge ollus

Ja klaasidele ja mujale, kaasaarvatud taimedele, tekib aegajalt mingid kõvad tükid mis kinnituvad sinna. Magnetpuhastajaga saab klaasilt need küll eemaldada aga mitte väga kergelt sest siis nad ei lase nagu lahti. Teod need pole, vist. Ja suurus on ehk kõige rohkem millimeeter.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 24, 2013 10:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Äkki saad panna pildid sellest klaasil olevast ka ja tehnika, elusolendite loetelu. Ega muidu ei tea keegi mis see olla võiks.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 24, 2013 10:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Kui sul akvas äkki sebra tigu (Neritina Natalensis), siis valgete tükkide müsteerium lahendatud. Tegemist selle teokese üritusega saavutada järeltulevat põlve, mis muidugi reeglina ebaõnnestumisega lõppeb. Et midagi munadest kooruks, tahavad nad saada riimvett. Mul akvaariumid ka neid täppe täis, algul üritasin neid piinlikult eemaldada aga noh, kaua sa ikka jaksad... Selle valge tombu kohta ei oska pilti nägemata aga miskit öelda.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 24, 2013 11:14 
Akvarist

Tehnikaks pole muud kui soojenduspulk, sisemine õhufilter ja 2x15w luminofoorid. Akvaariumis pole elusolendeid kui mõtlete kalu, sest käivitan uuesti akvaariumi, kuna tahtsin uut ja väiksemat kruusa põhjaks ja oli ka muud jama. Pruun kiht taimedel peak olema pruunvetikas. See tuli eelmisest korrast taimedele.

Olend klaasil Paremat pilti ei õnnestunud teha kuna ta on väike. Tundub nagu oleks tigu aga ei tea kah. Varem, enne restarti tulid samuti need olendid sisse mingi aeg, mingi paar kolm kuud enne restarti. Tigudest on mul varem olnud Õunteod ja Prügiteod.

Ja valgest ollusest pilt on esimeses postituses.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 24, 2013 11:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 7
Mul on akvas samasugused väiksed "punnid" klaasidel ja taimedel. Ise olen pannud "diagnoosiks" tigude tited, mis olenerinevate taimedega kaasa saanud.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 25, 2013 03:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Xero, ma pean sind kahjuks "õnnitlema". Need olendid klaasil on sul akvasse sisse tunginud prügiteod ehk ramshorn snail'id. Minu akvas elavad need prügiteod juba varsti et aasta. Kuid mind prügiteod hetkel ei häiri, sest killerteod kasutavad neid aeg ajalt toiduks. Taimede küljes oleva valge olluse suhtes ei oska ise midagi arvata kuid Internetis on väidetud et see on White Fungus (bakteriaalne seen). Valge ollus tuleks akvast eemaldada, korraliselt sifoonida põhja ja teha regulaarselt veevahetusi.

Minu akvas olevad prügiteod: 2mm titt ja 4mm põnn :)

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 25, 2013 07:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Need teod on täiesti kahjutud http://www.applesnail.net/content/snail ... croloxidae

Selline valge ollus on ka mul tekkinud CO2 kivi peale, pole märganud, et ta mingit kahju teeb, olen lihtsalt ära pühkinud ja kõik.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 25, 2013 09:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Kuna sa täpselt ei ole kirjutanud siis ei tea kas see on lahendus. Aga pakun, et kasutad pärmipudeli co2 ja sul ei ole vahepudelit vahel. Siis lähevadki orgaanilised ained kivini ja seal võib hakata kasvama seen... Sama nagu toiduga, mis liiga kauaks akvasse on jäätud.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 25, 2013 08:03 
Akvarist

Just nii, andrep, pärmimeetodil CO2 ja otsetoru akvasse ja mullikivi kruusa alla. Aga varem pole sellist asja juhtunud, nüüd peale pärmipudeli taasvahetust (kuna vana lõppes ära) tekkiski see valge ollus. Aga ma ei ole mullikivi varem kruusa alla peitnud, ehk sellest on see erinevus ?

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 25, 2013 08:18 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kui pärmisegu ilma vahepudelita pruukida, on see valge läbu täitsa tavaline. Ei ole ohtlik, aga ega ilus ka pole. Vahepudel veega hoiab sellise jama ära, ntx nii: http://www.pbase.com/mlandry/image/90905105.jpg

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 01, 2013 08:52 
Akvarist

Puhastasin mullikivi mögast, kuid nüüdseks jälle ollus omal kohal nagu viis kopikat. :D

Ja nagu ma ennem mainisin pole sellist asja varem olnud, esimene kord, kuigi olen varemgi vahepudelita lasknud mullitada ja kõik siiani samamoodi teinud, nii ka selle pudelisegu.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 02, 2013 02:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Osta apteegist vesinikperoksiidi(H2O2) tablette ja lase sellel õhukivil vesiniku lahuses liguneda 4-5 minutit. Peaks kõik ära hävitama mis seal küljes kasvama on hakanud.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 02, 2013 11:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kloorilahus (sinine ACE) on vast tõhusamgi.

Üles
 [ 13 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver