foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: spiky moss söödud
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 02, 2013 09:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on akvas sammal nimega spiky moss ja ma ei saa aru kes teda harvendab. Kogu lehestik söödud alles on nn varred. Akvas on saed, guraamid, daniod, antsud, tigu, sägad. Aga kes nendst, ainukesed keda seal näen ongi saed, aga kas töesti saed söövad teda ? Kas aitab kui võtan sambla välja panen kuhugi eraldi ja kuhu ma peaksin ta panema ?

110 l. 2 pärlguraamit, 1 siniguraami, 1 punane guraami, 1 hõbesinine guraami, 2 daniot, harjasninad e. Antsud + 3 poega , 2 Saed ja tigu, elustaimestik. :-) Ootame uut akvaariumi, et parendada elutingimusi ;D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 02, 2013 10:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
jah teatud kalad on taimetoitlased
Mul oli sama lugu mingi hetk keegi avastas, et sammal ja mõned muud taimed söödavad ja enam sammalt kivi peal pole.
Ühe kahtlusaluselisena on kilpselgsäga kes järas ühtesi taimi.
Samas ei saa süüst vabastada ka SAEd ja antsu.
Minu oli probleem tekkis vist sellest, et ma ei andnud neile taimset toitu.
Ja kuna mul eriti vetikaid olnud siis asuti taimede kallale.

Kas sa annad taimset toitu?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 02, 2013 06:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

see sammal kasvab eduliselt ka väikses purgis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 02, 2013 08:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Annan neile sääsevastseid pidupäevadel, siis tabletid põhjakoristajatele ja helbetoitu sera vipan ja kui vaadata koostisosade järgi siis seal on igasugust taimseid asju sees.
Eks tõstan nad purki kasvama.

110 l. 2 pärlguraamit, 1 siniguraami, 1 punane guraami, 1 hõbesinine guraami, 2 daniot, harjasninad e. Antsud + 3 poega , 2 Saed ja tigu, elustaimestik. :-) Ootame uut akvaariumi, et parendada elutingimusi ;D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 05, 2013 05:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma küll ei tea, mis tigu Sul seal on. Aga ise avastasin oma Cabomba retsija- mul on selleks õunatigu(antsu pole cabomba kallal näinud). Kui taim jääb "tee peale" siis "istub tigu puu otsa" ja alla tuleb sealt koos "läbi saetud oksaga". Ehk teisisõnu närib taimevarred katki.
Olen pannud põhjakate tablette- kuid platyd jõuavad alati ette- tigu on jõhkralt koba- lasi "lõugade" vahelt tableti ära varastada :P ( ometigi olid neoonid ja platyd just helvestoitu saanud)
Ja Cryptocoryna Tropicalil on küljes habevetika sarnane vetikas- seda tigu igatahes ei taha...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 05, 2013 10:01 
Akvarist

Minul ka ei lase õunatigu taimedel kasvada. Minu räni kardheina hammustab koguaeg pooleks varrest, mul 4 hõredat oksa kasvab aga no ei lase ta neil kasvada rahus ega juuri kasvatada, muudkui leian jälle vees ujuvat ja torkan uuesti maha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 05, 2013 10:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
See asi pole nii must-valge, nagu siin kirjutate. Õunateo nime all müüalse erinevaid tigusid, mõned neist praktiliselt ei tunne huvi tervete taimede vastu, teised lasevad nagu muruniitjad ringi. Mul on olnud akvas õunateod, kellega koos polnud sellist taime nagu Pogostemon helferi võimalik kasvatada, sest paistis olema nende jaoks ülim delikatess - kusjuures sai spetsiaalselt suvekõrvitsat akvas hoitud ning Spirulina tablette jagatud. Hetkel on mul tiba teistsugused õunateod ning sama taim (ega teised taimed) huvi ei paku.
Mõned näited:
need teod reeglina taimi ei söö: http://applesnail.net/content/species/p ... iffusa.htm
aga need söövad: http://applesnail.net/content/species/p ... culata.htm
Muidugi kui õunatigu seada valiku ette, kas näljasurm või taimed, siis sõltumata liigist on valikuks loomulikult taimed.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 05, 2013 10:26 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
helyke kirjutas:
Minul ka ei lase õunatigu taimedel kasvada. Minu räni kardheina hammustab koguaeg pooleks varrest, mul 4 hõredat oksa kasvab aga no ei lase ta neil kasvada rahus ega juuri kasvatada, muudkui leian jälle vees ujuvat ja torkan uuesti maha.

Räni-kardhein on muuseas taim, millel pole juuri. Pinnasest lahti võib see taim tulla ka teiste akva elanike abiga, mitte ainult õunateo tegevuse tulemusena.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 06, 2013 10:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul on teoks Neritina Sp.
Ja söödud oli ainult sammal.
Taimi on mul veel, vallisneria, spiralis vallisneria ja camboba ( oleks ilus ja suur kui hullud teda pinnaest koguaeg välja ei kisuks.
Praegu panin sambla eraldi, eks ma vaatan kas läheb ilusaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 06, 2013 03:13 
Akvarist

No näed Rein, ma jälle targem tänu sinule! :D Ja ma mõtlesin mis viga et juuri ei aja! :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 28, 2013 08:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

nüüd juba päris korralik aeg möödas...
samblast olen ilma sest sellest ei saanudki midagi ja ta ei arenenud ka enam kuhugi poole..
tuttaval olid ka saed samblalised kõik ära söönud..
niiet endale samblaid ei saagi võtta kui siis ainult toiduks :lol:

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver