katzikene kirjutas:
Mis taim see siin all paremal on- ilusate tumedate ja nahkjate lehtedega?
Tavaline Ludvigia (rubin vist). Kui ta veest välja läheb, siis lehed on sellised läikivad.
Küljelt on pilt suht tume - valgus ei lähe lihtsalt läbi
Väetiseid EI PANE (kuhu veel rohkem, niigi ülearu).
Ainult CO2 (1.5 purk pärmi ja suhkruga). Pool aastat tagasi panin juurde alla JBL savikuulid (nad mõjuvad kuskil kuu pärast). Muud mingeid väetiseid ega keemiat poole aasta jookusul polnud. Vett vahetan umbes kord 2-s nädalas, 1/4. Söödan kalu VÄHE ja mitte tihedam kui kord päevas.
Valgustus 90W 120L kohta. Kaanes ventilaatorid, et vesi oleks <26C. Pinnas väga paks (korjatud merekruus Udriast), filtri pesen kord 4-5 kuu tagant ja muidugi mitte eriti hoolikalt. Istutamist tuleb katsetada, olen märganud, et mõned taimed kasvavad just erinevates kohtades (ei taha hoovust, ei taha naabriks vesiroosi, nurgas ei kasva jms).
Lähiajal peaks ikka rohima. Tavaliselt viskan kõik minema, aga kui keegi tahab, siis on ülearust vesiroosi/nomafilla/cryptokoriinid/ceratopteris. Kuskil nii et 80-100L akvat saab normaalseks sisustada. Tegelikult ise tahaks midagi väga miniatüürset, mis kasvaks mingi 4-8cm suuruselt. Ja erinevaid liike (mingeid mikro ehinodoorused / cryptokoriine jms). Täpsemalt midagi Cryptokorine Parva või Nevillii taolist. Hemiantuse jms vaibad mul ei kasva.
Retsepti kohta igaühel oma filosoofia ja ma ei taha kellegagi vaidlema hakata. Ütleks niipalju et "vähem rabelenemist". Meie elutempo on taimedega erinev, ehk me tahame liiga kiiresti märkavat tulemust. Piisavalt kannatust on arvatavasti kuskil 5% inimestel. Enamus siis paneb pidevalt keemiat ja kõike muud, et tulemust KOHE saada. Looduses nii toimiks ainult destruktiivne muutmine. Balans peaks selline olema, et kui kuu aega midagi ei puutu, siis midagi hullu ei juhtu kah. Selline siis blablabla, ja seda kõik niigi teavad.