foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kalad kisuvad taimed välja
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 09, 2012 03:06 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Aug 09, 2012 03:01
Postitusi: 4
Asukoht: tartu
mul on selline probleem, et mul on 3 kala, üks on skalaar ja teised kaks on sinodontised. mingiaeg tagasi ostsin akvaariumisse taime, panin selle koos selle topsiga või selle asjaga, millega ostetakse, kivide alla. aga hommikul olid taimed välja kistud ja ulpisid vee peal. mida teha, et kalad välja neid ei kakuks?


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 10, 2012 12:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Mai 15, 2012 12:12
Postitusi: 73
Asukoht: Raasiku
Mul künnavad agamyxid taimi üles. Panin taimed kruusa ja neile külgedele suuremad kivid, et kaevurid juurte kallale ei pääseks. Vallisneeriast pole midagi järgi, aga egeria densa sain kasvama. Vallisneria lihtsalt nagu murunidukiga pealt lõigatud - üles künda ei saadud, siis lammutati ladvad ära. Hetkeseis - taimed on kindlalt pinnases, kuigi ründeid aeg ajalt neile korraldatakse. Vallisneeria peab visa võitlust oma elu eest.

_________________
2x112 L rummininad 3 tk, mõõksaba, ancistrus Inpaichthys kerri 4 tk, agamüxid 2tk, emased bettad 2 tk, SAE - Heteropneustes fossilis 3 tk, vikerkalad 2 tk, danio 5 tk, õunateod, neoonid 8tk, danio rerio glo 5 tk


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 10, 2012 08:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Veebr 09, 2010 11:47
Postitusi: 3717
Pildid: 0
Asukoht: Pelgulinn
Tegelikult peaksid selle taime sealt potist välja võtma ja sellest materjalist, kuhu ta istutatud puhtaks pesema. Sa ei maini, mis taimega tegu. Kui on suuremad juured ja tugevam taim, siis ehk võiksid proovida tamiiliga suurema kivi külge näiteks siduda ja siis kruusa suruda. Eks taim ongi kerge lahti tulema, kui ta veel juurdunud pole. Piisab sellestki, kui kala riivamisi mööda ujub.

Minu arust ei skalaar ega synodontised pole suuremad tuhnijad. Varu lihtsalt kannatust. Äkki võiks proovida ajutiselt taimele ümber panna tavaline savipoti rõngas, millelt põhi ära võetud? Pärast saad selle eemaldada. Rõnga võib ka mõnest muust materjalist panna. Suuremast pudelist näiteks teha.

_________________
KIIREMAKS kontakteerumiseks palun pöörduda OTSE privaatposti.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 10, 2012 09:44 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Jaan 23, 2011 05:35
Postitusi: 251
Asukoht: Tallinn
Kas Sul synode jaoks peidukohad on?Äkki tahtsid lihtsalt taime alla peitu pugeda.Kui on nigriventrised,siis need täiesti ohutud,kui eupterused,siis need omavahel ja teiste põhjakatega kaklevad,aga taimedele pole kunagi midagi teinud.Kui peidupaikadest puudus võib ka käitumine muutuda.

_________________
vana saga


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 10, 2012 12:00 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Nov 21, 2011 09:16
Postitusi: 6
Asukoht: Est
Minul hakkavad ahvenad siis taimi rüüstama, kui nv ära olen olnud ja nad süüa ei saa. Vallisneeriaga juuriti akvast päris välja, seda söövad... teisi lihtsalt tuhnivad.


Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver