foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 04, 2012 04:42 
Akvarist

Pildid: 4
Tere!

Mul on kaks erinevat vallisneriat, ehk oskaks keegi täpse liigi määrata? Üks on umbes 0,5 cm laiuste hästi pikkade sirgete lehtedega, teisel on lehed u. 1 cm laiused ja spiraalis. See viimane on paar kuud tagasi Tartu Bettast ostetud.
Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 04, 2012 05:10 
Akvarist

Äkki vallisneria spiralis/"Mini Twister" ja vallisneria natanas/Vallisneria americana?
Endal vähemalt ka samamoodi, ühed spiraalselt kasvavad ja teised pikad sirged lehed, ning selliste nimesiltidega need minuni jõudsid.

Võõrkeeli tundes leiab siit veel kindlasti lisa
http://www.tropica.com/en/plants/plant- ... neria.aspx

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 04, 2012 05:52 
Akvarist

Pildid: 4
aaaa kirjutas:
Äkki vallisneria spiralis/"Mini Twister" ja vallisneria natanas/Vallisneria americana?
Endal vähemalt ka samamoodi, ühed spiraalselt kasvavad ja teised pikad sirged lehed, ning selliste nimesiltidega need minuni jõudsid.

Võõrkeeli tundes leiab siit veel kindlasti lisa
http://www.tropica.com/en/plants/plant- ... neria.aspx

See artikkel on mul juba läbi loetud :-) Ma väga kahtlen, et mul "Mini Twister" oleks, kuna taim on kõrgem kui 10-15 cm, pigem Vallisneria americana var. biwaensis või Vallisneria sp. 'Asiatica' (http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=056A). Sirgete lehtedega taime kohta kahtlustan minagi, et see võib olla Vallisneria sp. 'Natans' (http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=055). Muide, mida see sp. nimetuses tähendab? :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 04, 2012 08:23 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Tavaliselt saab poest sildid kaasa. Kui ei anta - siis nõua infot, kirjuta omale ülesse. Korralikel siltidel on ka informatsioon taime kohta (nimi, palju valgust, kui pikaks ja kui kiiresti kasvab, kui lihtne hooldada jne.) Mõnel taimel on väga palju sorte ja siis läheb mul küll paraku akvas segamini, mis mingi taime väga täpne nimetus on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 04, 2012 09:11 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
:wink: ega nende taimede kohta pole muud öelda, kui MINU arvates ja teades üks on nn. tavaline vallisneria- kasvab nagu umbrohi ja alguses akva sissetöötamiseks parim -pärast tükk tegemist tema välja juurimisega...
teine vallisneria spiralis- veidi nõudlikum ja minul oli tunduvalt aeglasema kasvuga kui tavaline vallisneria. Ei ummista nii ruttu akvat ära ja visuaalselt - minule isiklikult meeldis rohkem!
Aga üldiselt väga lihtsasti kasvatatavad taimed! Ja piisavalt suures ja kõrges akvas võivad olla tegelikult vägagi effektsed!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 05, 2012 09:04 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
See Bettast ostetud on Vallisneria sp Asiatica.
Sp on sõnast species ja tähistab kindlaksmääramata liiki, tavaliselt on tegemist mitme liigi ristamisel saadud aretusliku sordiga.

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver