Minu kogemused on ainult kirsikrevettidega, tujukamate liikidega proovinud pole. Doseerin pigem kõhutundega raua järgi 0,5 mg/l peale (vase sisalduseks tuleb siis ~0,03mg/l). Enamasti kord nädalas, põhiliselt juhindun täimede käitumisest. Kui näen, et taimed on laisemaks jäänud siis tavaliselt enne järgmist veevahetust anna lisadoosi poole väiksema (2,5 mg/l). Krevettide populatsioonis mingeid muudatusi laisemate ja usinamate väetamisperioodidel vahet pole teinud. Minu kogemuse kohaselt on krevetti populatsiooni palju olulisemaks mõjutajaks toit - selle kvaliteet ja kvantiteet.
Testide tegemisega olen niipalju jännanud et olen vaadanud palju nädalaga rauda ära kulub ja edaspidi juhindun sellest numbrist. Näiteks minu 100l akvas kaob 0,5mg/l nädalaga täiesti nulli.
Muuseas kõik teisedki mikroväetised sisaldavad vaske kuna ilma selleta ei oleks mikroväetisest palju asja. Tegemist siiski hädavajaliku elemendiga.
Siit võib lugeda et ohutu vase kogus kirsikatele on umbes 0,37 mg/l ehk 10 korda rohkem kui minul tuleb agrimixiga. Nii et ei usu et see probleem oleks.
Lisa märkusena peaks siiski välja tooma, et ülaltoodud viitel on autor natuke liiga vabalt tõlgendanud andmeid, 0,37 mg/l on kirsikatel siiski LC50 ehk kontsentratsioon mille juures 50% katseloomadest sureb. Samas saab ka lugeda, et puhas arvutuslik kontsentratsioon pole ainus faktor mis määrab vase mürgisuse. Igatahes kogemusele ja nendele numbritele tuginedes julgen väita, et agrimixiga raua järgi maksimaalselt 0,5 mg/l peale doseerimine on kirsikrevettidele ohutu.