Selle teema lugemise peale jäin raskelt mõttesse... Nimelt jäid mu akvaariumid 3-ks kuuks ema hooldada. Vanades akvades mingeid vetikaid ei ole, jaanipäeva paiku käiku läinud 300-liitrises aga nühkisin kord nädalas kõiki klaase - minu meelest on see GSA, üsna täpiline näib lähivaatlusel. Nüüd on siis esimese "sukeldumise" läbi teinud ka ema. Aga ehk ma ilmaasjata piinan inimest? Laseks hoopis akval omasoodu rohelusse kasvada? Või oleks siiski parem eksperimentidest hoiduda ja lasta vanaviisi edasi (s.t kord nädalas klaase nühkida ja taimi kärpida)? Kui miski tõsiselt untsu peaks minema, siis on see jama nagunii ema kaelas, mina saan ainult närviliselt online'is tõmmelda
Mida soovitate?
Akvast täpsemalt:
325 l (100x50x65 cm)
Filter JBL CristalProfi e1501 GL
Valgus: 2x39 W Alquastar, 2x39 W Grolux. 9 tundi on akva valge (6 tundi põlevad kõik lambid + 3 tundi vaid 2 lampi)
Põhi: 3-4 cm mulda, selle peal sama palju kruusa
Taimed on valdavalt kiirekasvulised: vallisneria, hygrophila polysperma, ceratophyllum demersum, egeria densa, echinodorus bleheri, cryptocoryne wenditii
Elukad on allkirjas üles loetud
Väetistest olen lisanud Ferrotabi ja Ferropoli (ja ikkagi kipub raua tase alla normi olema)
Veetestid: NO2 on 0.025 ja 0.05 vahel, NO3 10 ppm ringis - sellistena on püsinud u. 3 nädalat, vett pole selle aja jooksul vahetatud. Poolteist nädalat tagasi tegin ära kõik tilgatestid, mis mul on: JBL NO2, NO3, NH4, PO4, Fe, GH, KH ja pH - näitajad olid normis (v.a Fe - alla normi), numbreid peast ei mäleta.