foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 19 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 02, 2012 02:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Niisiis infoks, vahepal polnud akva eest võimalik suuremat hoolitseda seega lasin mitu kuud akval omasoodu tiksuda ja võssa kasvada, aegajalt kärpisin ja lisasin vaid vett ja CO2, väetist ei lisanud.
Tulemuseks on et igasugsed vetikad on klaasidelt on kadunud ja ei tekki ka midagi juurde. Ainuke kus mingit vetikat näha on anubiase lehel paar täppi.

Muidugi said kalad paraja šhoki osaliseks kui ma ülekasvanud taimeded ja pinnataimed välja võtsin.
Kõik tetrad ujuvad nüüd ilusti kambas :twisted:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 08, 2012 12:54 
Akvarist

Pildid: 4
Selle teema lugemise peale jäin raskelt mõttesse... Nimelt jäid mu akvaariumid 3-ks kuuks ema hooldada. Vanades akvades mingeid vetikaid ei ole, jaanipäeva paiku käiku läinud 300-liitrises aga nühkisin kord nädalas kõiki klaase - minu meelest on see GSA, üsna täpiline näib lähivaatlusel. Nüüd on siis esimese "sukeldumise" läbi teinud ka ema. Aga ehk ma ilmaasjata piinan inimest? Laseks hoopis akval omasoodu rohelusse kasvada? Või oleks siiski parem eksperimentidest hoiduda ja lasta vanaviisi edasi (s.t kord nädalas klaase nühkida ja taimi kärpida)? Kui miski tõsiselt untsu peaks minema, siis on see jama nagunii ema kaelas, mina saan ainult närviliselt online'is tõmmelda :-( Mida soovitate?

Akvast täpsemalt:
325 l (100x50x65 cm)
Filter JBL CristalProfi e1501 GL
Valgus: 2x39 W Alquastar, 2x39 W Grolux. 9 tundi on akva valge (6 tundi põlevad kõik lambid + 3 tundi vaid 2 lampi)
Põhi: 3-4 cm mulda, selle peal sama palju kruusa
Taimed on valdavalt kiirekasvulised: vallisneria, hygrophila polysperma, ceratophyllum demersum, egeria densa, echinodorus bleheri, cryptocoryne wenditii
Elukad on allkirjas üles loetud
Väetistest olen lisanud Ferrotabi ja Ferropoli (ja ikkagi kipub raua tase alla normi olema)
Veetestid: NO2 on 0.025 ja 0.05 vahel, NO3 10 ppm ringis - sellistena on püsinud u. 3 nädalat, vett pole selle aja jooksul vahetatud. Poolteist nädalat tagasi tegin ära kõik tilgatestid, mis mul on: JBL NO2, NO3, NH4, PO4, Fe, GH, KH ja pH - näitajad olid normis (v.a Fe - alla normi), numbreid peast ei mäleta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 08, 2012 08:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuna mulle tekitas probleeme peamiselt GDA mis nägi välja nagu roheline tolm siis ei oska GSA kohta seda ütelda kuigi nagu Rein mainis on mõlemad rohevetikad. :D

Kui vetikad kasvavad klaasil aga taimed on enam-vähem puhtad siis ei näe ma probleeme- see puht esteetiline küsimus :D

eks vetikat tekib siis kui taimed ei suuda toitaineid tarbida näiteks juhul kui on vähe CO2 või kõikuvad näidud (vetikas reageerib kiiremini muutustele- põhjas sonkimine!)
Tegelikult sul kõik eldused nö low teh akvaariumi loomiseks
Siin sulle lugemist ;)
http://www.sudeepmandal.com/hobbies/planted-aquarium/low-tech-planted-tank-guide/

Valgustuse seisukohast soovitaks pana 4 lampi korraga põlema aga vähendad üld-pikkust 8 tunnile.
See ei mõju taimedele aga vähendab vetikate juurdekasvu.

Ühe asjana võib veel mainida, et täna täheldasin et just GSAd on teket kryptide lehtedel mis varem nautisid veepinna hõivanud pinnataimede ja keskosa hõivanud egeria hämarust.
PS klaas ikka puhas

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 05, 2012 04:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

täiendan siis jälle.
Klaase pole vahepeal kraapinud, peale viimast suuremat taimede kärpimist sai vist tasakaalu natike rikutud korraks nagu hakkas vetkat tekkima. Aga siis hakkasid taimd jälle vohama ning vetikas taandus.

Kõigile katsetajatele jõudu :P
Ei garanteeri et teie akvaariumis sama tulemuse saate.

loeks siis testi enda poolt edukalt kordaläinuks

Kui keegi viitsib katsetada sama siis andke siin teada. :)

Üles
 [ 19 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver