Luciano kirjutas:
Ei saa kahjuks päris täpselt aru mis minu väites vale on.
Kas Profito on mikroväetis? Profito on pigem ikka kompleksväetis kus on näiteks kõrgendatud konsentratsioon rauda, kaaliumi ja magneesiumi (viimased kaks peaks ju makrod olema).
Põhilised makrod on nitraadid ja fosfaadid, neid minu teada Profitos pole.
Luciano kirjutas:
Peamine niit- ja juusvetika vohamist soodustav aine vees on just raud.
Tõesti, mul oli valesti meeles, räägitakse jah et kõrge rauasisaldus soodustab, nii et nüüd ma saan aru, millel Su väide põhines. Minu viga, sorry.
Samas pole mul õnnestunud pelgalt raua üledoseerimisega seda esile kutsuda. Peaks vist kindluse mõttes eksperimenti mikrode üledoseerimisega kordama.
Luciano kirjutas:
Valguse vähendamine on vetikavastases võitluses ise-enesest mõistetav ja päikesevalgusest ei tasu ka eraldi rääkida.
Tegelikult natuke siiski tasub. On kodanikke, kes kardavad päikesevalgust nagu vanakurat välku ja väldivad selle akvasse sattumist, sest see võib olla väga intensiivne valgus ning samas on see ebaühtlane. On aga teine koolkond, kes seda üritab ära kasutada (mäletamist mööda Walstad tegi oma elamisse katuseakna et päikesevalgust akvasse saada). Ise olen küll päikesevalgust akvasse lasknud, annab taimedele erksamad värvid - kuid kui liiga palju saab, kipuvad vetikad võimust võtma. Antud teemas muidu offtopic, ainus point oli see et intensiivne päikesevalgus oli see mis mul juusvetikad välja võlus.
Luciano kirjutas:
Sellele pole ma vastu vaielnudki. Aga antud akvaariumis paistab olevat siiski liialt palju väetist mille ülejääk on peamine eeldus vetika tekkeks. Ainult valgusest ei kasva ükski asi!
Sedalaadi problade välistamiseks oligi suurendatud veevahetus mõeldud. Kui veevahetust teha veekonditsioneeriga, siis ei teki probleemi isegi 75% veevahetusel, samas see elimineerib enamuse vee kvaliteediga seotud probleemidest. Aga tõesti nii tagasihoidliku valgustusega tuleks väetisekogust vähendada näiteks poole jagu.
Põhiline miks üldse vaidlus tekkis oli algne väide et on vaja valgustust suurendada ja CO2 lisada. Tegelikult saab ka selleta, lihtsalt asjad peavad balansis olema.